Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żadna nowość. W Polsce a ściślej w Wojsku Polskim takie prędkości szeregowy uzyskiwał na krótkim dystansie. 🤣 Poruszanie się 'z prędkością światła na wysokości lamperii" przysługiwało "kotom" jako jedyna forma pokonywania korytarza.😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

ZD ma poniżej opłacalności kontrakty 

Po jaki h*j protestują , przecie to Niemiecka cukrownia a plantator Polski chce takie same prawa jak Niemiec , pojebało się jak tak myślą . Sprzedana cukrownia i za darmo uprawiać taki los .

Opublikowano

Ja nie rozumiem tych protestow. Nikt im nie każe siac burala jak sie nie opłaca. Przeciaz jak sie nie opłaca np gryka to nie protestuja tylko po prostu nie sieją 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Nie licz że jak nastanie  rudzielec to będzie mega dobrze , bo nie będzie ceny na węgiel zostaną i będą braki . Tylko pozabiera socjale i wtedy powie NIE MA PIENIĘDZY I NIE BĘDZIE . Będzie zielona wyspa EUROPY .

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, galan99 napisał:

Nie licz że jak nastanie  rudzielec to będzie mega dobrze , bo nie będzie ceny na węgiel zostaną i będą braki . Tylko pozabiera socjale i wtedy powie NIE MA PIENIĘDZY I NIE BĘDZIE . Będzie zielona wyspa EUROPY .

No ja na to nielicze. Pis tyle nakradł i tak zadłużył kraj, ze dobrze na pewno nie bezie. Pozabierać socjali nikt się nie odważy a szkoda. Bo ja uważam, że każdy sam powinien na siebie zarabiać a nie dostawać. Ale przeciętny wyborca pisu to komuch i uważa, że państwo powinno dawać za nic

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wszyscy w młodzieży komuchów coraz mniej bo oni rozumieją, że za darmową kasę muszą zapłacić więcej niż ta kasa warta. Temu pis słabnie. Sam Kaczyński zauważył, że młodzież jest pod wpływem smarfonów. Oni nie oglądają szamba Kurskiego gdzie opowiada się brednie jak to dobrze. Oni coraz mniej wierzą w pis.

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał:

Sam Kaczyński zauważył, że młodzież jest pod wpływem smarfonów

W sumie to chyba się myli, sprawy poszły dużo dalej. Smartfon żyje własnym życiem i stonowi być, albo nie być dl danego osobnika. Do tego łączenie się w stada, grupy i inne kółka adoracji. 

Większość wiedzy stała się niepotrzebna, bo z poziomu wiedzy tajemnej przeszła do poziomu pralki Frani.

A teraz najlepsze. Dostęp do informacji w czasie rzeczywistym spowodował brak chęci analizy i przewidywania następstw. Najlepiej widac to po srodowisku analityków a tych rządowych to już po całości.😂

Opublikowano (edytowane)

@mirroTo rząd ma jakichś analityków, ktoś tam coś analizuje? Serioo?😄

A co do tak zwanych smarfonów są i towarzyszą nam. Ale czy jesteśmy pod ich wpływem? Czy one każą nam jakoś postępować i na nas wpływają? Czy są tylko narzędziami? Ja myślę, że Kaczyński nisko ocenił naszą młodzież. Choć pewnie część jest pod wpływem smarfonów. Ale myślę, że prawdziwym problemom dla Kaczyńśkiego jest to ,ze są pod wpływem smarfonów a nie Kurskiego.

780-inflacja-szaleje-a-polacy-dostaja-mniejsze-wyplaty.jpg

main_01nowe_imi_m_skie.jpg

main_03mamy_to_pe_en_sukces_ny_pic.jpg

main_12rada_od_premiera.jpg

main_16trzeba_pom_c_kopalniom_i_g_rnikom_ny_pic.jpg

main_35dziadu_ty.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, nie napisał:

który się zapisał? :D 

Hitler tak samo kończył, chociaż w tym przypadku to propaganda putina ale jednak widać podobieństwo.

Przed chwilą, dysydent napisał:

skapli się że PiS wygrywał wybory jak prezesa na czas kampanii przed widokiem publicznym chowali. Z wiekiem nie mają sumienia staruszkowi celebryzmu odmówić a w polityce sumienie jest cechą szkodliwą co praktyka co i raz potwierdza.

To przypomina schyłek świetności ks. Jankowskiego, który był zabierany na różne spotkania gdy trzeba było coś załatwić a po imprezie odstawiany pod drzwi domu i nara.  Zaryzykuję stwierdzenie że podobnie mogło być też z Janem Pawłem II, gdzie kardynałowie za plecami papieża mogli uprawiać swoją politykę. To dlaczego nie wykorzystać tego patentu z wiekowym politykiem.

Przed chwilą, mirro napisał:

Żadna nowość. W Polsce a ściślej w Wojsku Polskim takie prędkości szeregowy uzyskiwał na krótkim dystansie. 🤣 Poruszanie się 'z prędkością światła na wysokości lamperii" przysługiwało "kotom" jako jedyna forma pokonywania korytarza.😂

I Ty zawodowy trep pozwalałeś na falę 🤔 ? To zalatuje patologią 😛.

Przed chwilą, hubertuss napisał:

I przy tych zarobkach to nie dziwne, że są oderwani od realiów ale dziwi że ciągle im mało.

Przed chwilą, hubertuss napisał:

Nie wszyscy w młodzieży komuchów coraz mniej bo oni rozumieją, że za darmową kasę muszą zapłacić więcej niż ta kasa warta. Temu pis słabnie. Sam Kaczyński zauważył, że młodzież jest pod wpływem smarfonów. Oni nie oglądają szamba Kurskiego gdzie opowiada się brednie jak to dobrze. Oni coraz mniej wierzą w pis.

Oni nie oglądają ani Kurskiego ani TVN, czy Tuska i Kaczyńskiego. Oni mają świat Netfliksa czy ostatnio Disneya i obowiązkowo Facebooka. Ich jedynym problemem jest słaba bateria i zasięg w telefonie.

Opublikowano

Pora myśleć by się przestawić że ceny jak na węgiel wszystko pozostałe zostaną wysokie a socjalu nie będzie . Jak przegra PiS dla wielu bardzo wielu będzie płacz i nie tylko bo dodatków i do świń tez nie będzie żadnych dotacji .

Opublikowano (edytowane)

wkleje wywiad z dr . bartosiakiem z przed 3 lat tak sobie słuchając rysuje sie zupełnie inny obraz miejsca polski w europie w w kontekscie wydarzeń z ostatniego roku .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

pada  a nawet leje, kukurydza rosnie...

10 godzin temu, nie napisał:

który się zapisał? :D 

sam gdybym byl mlodszy bym sie zapisac-takie fajne dziewczyny...ciekawe  czy w tym putinjugend sa juz lebensborn-y ???

2 godziny temu, galan99 napisał:

nie zapominaj o cieplej wodzie w kranie-to tez moze byc wtedy.

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

pada  a nawet leje, kukurydza rosnie...

sam gdybym byl mlodszy bym sie zapisac-takie fajne dziewczyny...ciekawe  czy w tym putinjugend sa juz lebensborn-y ???

Miasto niech płaci za ciepłą wodę bo to luksus za wygody się płaci wszelkie . A to kosztować musi .

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

@Pafnucy pa 😐 marecek pokazuje jakie koszmary mu się śnią. 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v