Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale powiem Ci że kolega który 20lat uprawia borówka, ostatni rok zamknął na odzyskaniu kosztów, głównie za sprawą firmy która zapomniała zapłacić, ale mówi że już po biznesie 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Malina jesienna ma być około  30 zł w tym roku za 1 kg .

jaki areał masz?

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

no premier megaloman;

Ja się tylko zastanawiam. Bo jeśli ci analitycy, co to Premier z nimi rozmawiał to są tacy jak ci, co mówili Putinowi że w trzy dni Kijów zdobędzie (a wygląda na to że są pojednej wodzie) ,to jaka jest wartość paplaniny Premiera? A jeśli Premier z nimi nie rozmawiał, bo kto do takiej bzdurnej opinii chciałby się przyznać, to z kim rozmawiał Premier?🤣

Opublikowano
galan99 napisał:

Jak zapomnieli zapłacić .

Nie sprzedaję na firmy borówki .

1 minutę temu, Pafnucy napisał:

jaki areał masz?

Tylko 80 ary .

Na 3 osoby do ogarnięcia, ja mam 0,5 to po robocie zrywamy

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

głównie za sprawą firmy która zapomniała zapłacić

Widzisz, bo czasami ( jak firma placi po roku) to najtrudniejszy jest pierwszy rok. Potem już płatność na bieżąco.😂

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Ale powiem Ci że kolega który 20lat uprawia borówka, ostatni rok zamknął na odzyskaniu kosztów, głównie za sprawą firmy która zapomniała zapłacić, ale mówi że już po biznesie 

a wcisnęli mi tej borówki z kilo znajomi darmo na spróbowanie i to mniej więcej oceniam jak porzeczkę w przydatności, gorsze od truskawki czy nawet wiśni w przetworach tak że cena tego w skali porzeczki a po ile to było nawet nie pytałem bo dobrowolnie bym za to nie zapłacił

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a wcisnęli mi tej borówki z kilo znajomi darmo na spróbowanie i to mniej więcej oceniam jak porzeczkę w przydatności, gorsze od truskawki czy nawet wiśni w przetworach tak że cena tego w skali porzeczki a po ile to było nawet nie pytałem bo dobrowolnie bym za to nie zapłacił

Świeże na surowo do deserów jest dobre 👍 , w innym wariancie nie miałem okazji kosztować 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Widzisz, bo czasami ( jak firma placi po roku) to najtrudniejszy jest pierwszy rok. Potem już płatność na bieżąco.😂

Z tą współpracuje od lat i jest pewien że kasa będzie (13zł/kg), ale mówi co z tego jak jesienią kupiłby kilkakrotnie więcej środków do produkcji jak teraz

Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

Tylko 80 ary .

całkiem sporo.

teraz wiem czemu taką cenę przepowiadasz. B|

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Dziś Galan jest pesymistą, bo mowa była o 35zł za kg🤭

pewno inflacji nie wliczył. 🤔

Opublikowano

No jak? Raczej deflację wprowadził ucinając 5 zł. Albo dumping🤣

Opublikowano

Uuu , teraz zbytni optymizm Ci się udzielił. Łatwo Ikarem zostać można.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

pszenica będzie po 3 koła 

Za 3 tony ??🤣

Opublikowano (edytowane)

@mirroJak kosztowało tylko będą w glazurze sprzedawać. Jak mintaja🤭

2 minuty temu, galan99 napisał:

Tu się pomylisz bo cena będzie dobra na pszenicę 3 koła będzie .

Nie rzecz w cenie za pszenicę tylko w tym co za to kupisz.

Edytowane przez Agrest
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v