Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Po Tobie to się nie spodziewałem że będziesz go zaczepiał 🤔 żyje ten temat o zamykaniu lasów? 

ooo włąsnie w tym temacie to On i ja sie zaczepialiśmy dawno dawno temu B| ale tak kulturalnie xD

Nawet twierdził żem ja tchórz, bo  życio dajnego  eliksiru nigdy nie wziołem i nie wezmę :D

A temat tak jak mediach umarł w jeden dzień 

Edytowane przez V12
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

To będzie kasa z UE czy z naszego budżetu bo jednoznacznie nie jest to napisane. I druga wątpliwość  natury matematycznej - o ile pamiętam to mamy ok 13mln ha gruntów ornych i ok 3 mln ha tuz . Szybko licząc to kasy starczy może na połowę. Ciekawe jakiego potworka prawnego lewaki PISowskie stworzą i ile z tej kasy przepieprza na administracje.

Zginęli z głupoty wiec trzeba było stworzyć teorię o zamachu żeby się nie wstydzić. 

Kasa ma być ze środków krajowych. UE nic nie da. Dopłaty niby ma dostać każdy kto złoży wniosek ale tylko na grunty do 50 ha. Masz 100 dostajesz tylko do 50. Taki jest plan. A co tam oni wymyślą czas pokaże.

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

ooo włąsnie w tym temacie to i On i ja sie zaczepialismy dawno dawno temu B| ale tak kulturalnie xD

Nawet twierdził żem ja tchórz, bo  życio dajnego  eliksiru niegdy nie wziołem i nie wezmę :D

A temat tak jak mediach umarł w jeden dzień 

No to wincy go nie zaczepiaj! Ba no to taka próba widać była żeby sprawdzić jak naród wytresowany 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No to wincy go nie zaczepiaj! Ba no to taka próba widać była żeby sprawdzić jak naród wytresowany 

taka prośba. nie cfaniakuj. :D

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Dobrze psze Pana 

ja ciebie też cwaniaczku.

Opublikowano
Przed chwilą, Bogdan_ja napisał:

Toć łon tylko pijany po rowach się przewalał 😁😁😁😁

ty to sie znasz . 👍:D

Opublikowano

Czyli jeśli chodzi o nawozy to ściągną z nas kasę w podatkach żeby nam to potem łaskawie oddać a lud z radości skacze jak małpy i wielbi wspaniały PIS. I niech mi ktoś powie że ludzie w wiekszości nie są głupi.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

ja ciebie też cwaniaczku.

Uspokój się łobuzie! 

Przed chwilą, Ulman napisał:

Czyli jeśli chodzi o nawozy to ściągną z nas kasę w podatkach żeby nam to potem łaskawie oddać a lud z radości skacze jak małpy i wielbi wspaniały PIS. I niech mi ktoś powie że ludzie w wiekszości nie są głupi.

Po co w podatkach. Cena nawozów wzrośnie o wysokość dopłaty i bajlando 

Opublikowano

Toć żeby w większości tak nie było to by Pis nie rządził 🤷‍♂️

1 minutę temu, Ulman napisał:

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

no wolał byś żeby dodrukowali pusty pieniądz?    ech nie dogodzą ludziom. :D

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co sądzicie o wypadku w którym zginął motocyklista ? podobno ta dwójka żydokomuchów  widząc że przyczyniła się do wypadku , zwiała .

Przyznaję, że nie jestem zbytnio rozeznana w temacie, ale na podstawie filmiku i własnych doświadczeń mniemam, że kierowca samochodu osobowego mógł się zwyczajnie przestraszyć nadjeżdżającego tira czy czegoś tam z podporządkowanej. Też tak kiedyś zrobiłam - odbiłam bo myślałam, że ten się nie zatrzyma. Niektórzy kierowcy maja tendencję zatrzymywać się z piskiem opon przed znakiem STOP! i człowiek zwyczajnie spanikuje. Zaraz pewnie zostanę wyśmiana - wiadomo baba.

Opublikowano

Z grzeczności i z przepisów powinno się ustąpić miejsca włączającego się do ruchu innych aut dlatego zjeżdża się na drugi pas. W tej sytuacji całkiem nie potrzebnie zjechali bo mieli duża prędkość przelotowa a tir mała. Nie zauważyli motocykle i zajechali mu drogę . Motocyklista próbował się ratować i uderzył w barierki. A nie wierzę że tego nie widzieli , ucieczka z miejsca wypadku 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v