Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, tomek222 napisał:

A za co mu dziękuję przecie pisowcy to jego dobre kolegi

Za  to  że  udał  się  tuk  na węgry  i   wsparł  tamtejszą  opozycję  :D  :D  

FPemHq-XIAEBp00?format=jpg&name=small

00022UMB59Y1BF8T-C429.jpg

Edytowane przez Denwer
Opublikowano

Pisowski rząd już obalony czy nie🤔 bo dziś nie miałem czasu tu zajrzeć 😛 , cały dzień biznesy mniejsze i większe 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ursus932 napisał:

Pisowski rząd już obalony czy nie🤔 bo dziś nie miałem czasu tu zajrzeć 😛 , cały dzień biznesy mniejsze i większe 

No i co  kupiłeś tego tura?

O pług oczywiście się pytam

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

No i co  kupiłeś tego tura?

O pług oczywiście się pytam

Nie kupiłem jednak 

Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

No  a  opozycja   w Polsce  myślała  że  zjednoczona  węgierska  opozycja  otumani  Węgrów   a tu  d*pa  blada   Węgry  wolą  Orbana 

....a Orban woli Putina i dlatego PIS woli Orbana - to wersja oficjalna dla PISowskich mas

48 minut temu, RU68 napisał:

Nie jestem wielbicielem PIS ale tak jak PIS dopier**la Putinowi namawia do restrykcji  tak żaden inny na świecie więc z tym uwielbieniem ne do końca tak  jak piszesz 

I co to dopi..... daje? Chyba to że za chwilę ktoś może im dopie...... 

44 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Orban nie lubi ukraińców to fakt , nie chce sankcji dla ruskich to fakt ale może jak już wygrał to zmieni zdanie .

A dlaczego miałby zmieniać jak taki pogląd jest popierany?

Opublikowano
42 minuty temu, RU68 napisał:

Nie jestem wielbicielem PIS ale tak jak PIS dopier**la Putinowi namawia do restrykcji  tak żaden inny na świecie więc z tym uwielbieniem ne do końca tak  jak piszesz 

czyli w ramach dopierdalania putinowi, wszystkie rosyjskie firmy działają w Polsce normalnie, w ramach dopierdalania putinowi, sprzedają stacje lotosu Mol-owi, czyli sojusznikowi putina, PiS dużo mówi i mało robi, mówiłby mniej a;le oni rządzą dla słupków, więc jak się szarzy polacy rzucili pomagać ukraińcom to musieli trochę ton zmienić. Co nie zmienia faktu że jest nam wielu fanów Putina i łukaszenki, z tym zamordyzmem, cenzurą i propagandą. Orban przejął media na węgrzech i sieją propagandę jak Kreml, pisowi się nie udało, bo tvn to amerykanie (co ciekawe nikt już się nie zająknie, że przez lata gadali o niemieckim tvnie). Co nie zmienia faktu że 3 kadencję pis ma w kieszeni, więc za chwilę mamy w warszawie budapeszt, bo w budapeszcie mamy moskwę.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ulman napisał:

..a Orban woli Putina i dlatego PIS woli Orbana - to wersja oficjalna dla PISowskich mas

g...no prawda,Orban jest teraz dla PISu drzazgą w d*pie,tylko z kwaśnymi minami nie mogą tego przyznać.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

I co to dopi..... daje? Chyba to że za chwilę ktoś może im dopie...

Milczenie to popieranie tych zbrodni a pochodzę z miejscowości gdzie Ruscy w 1945 po pijaku wymordowali do 1   trzy miejscowości Jedna osoba przeżyła a trupy leżały aż do od stycznia do kwietnia bo nie miał kto pogrzebać (gorzej niż Srebrenica czy Bucza 

Opublikowano
10 minut temu, Takeda napisał:

Co nie zmienia faktu że 3 kadencję pis ma w kieszeni, więc za chwilę mamy w warszawie budapeszt, bo w budapeszcie mamy moskwę.

A gdzie będzie Warszawa 🤔

W Berlinie 🤭

Opublikowano
6 minut temu, Takeda napisał:

czyli w ramach dopierdalania putinowi, wszystkie rosyjskie firmy działają w Polsce normalnie, w ramach dopierdalania putinowi, sprzedają stacje lotosu Mol-owi, czyli sojusznikowi putina, PiS dużo mówi i mało robi, mówiłby mniej a;le oni rządzą dla słupków, więc jak się szarzy polacy rzucili pomagać ukraińcom to musieli trochę ton zmienić. Co nie zmienia faktu że jest nam wielu fanów Putina i łukaszenki, z tym zamordyzmem, cenzurą i propagandą. Orban przejął media na węgrzech i sieją propagandę jak Kreml, pisowi się nie udało, bo tvn to amerykanie (co ciekawe nikt już się nie zająknie, że przez lata gadali o niemieckim tvnie). Co nie zmienia faktu że 3 kadencję pis ma w kieszeni, więc za chwilę mamy w warszawie budapeszt, bo w budapeszcie mamy moskwę.

Lotos sprzedają bo muszą -bruksela tak zmusza  dokumentów właścicielskich nie widziałem więc powiązań nie komentuję .A to czy rządzą dobrze czy źle oceni perspektywa historii za lata  dziś wiemy że pierwsze zamknięcie gospodarki przez covid było niepotrzebne -ale kto wiedział  dziś wiemy że interesy z rosją były błędem ,wiemy że w 1939 traktat z Anglią i Francją to ściema dziś wiemy że w 1943 i 1944 alianci powinni dać Adolfowi czas do wybicia rosjan i rzucenia ich na kolana -tak wygląda ocena historyczna 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, witejus napisał:

g...no prawda,Orban jest teraz dla PISu drzazgą w d*pie,tylko z kwaśnymi minami nie mogą tego przyznać.

Eee tam , chyba nie słuchałes dzis ministra Zero. To jest dopero schizofrenia i zaprzańswo Ziobro: To poprzednicy Orbana uzależnili Węgry od Rosji (wpolityce.pl)

44 minuty temu, RU68 napisał:

Milczenie to popieranie tych zbrodni a pochodzę z miejscowości gdzie Ruscy w 1945 po pijaku wymordowali do 1   trzy miejscowości Jedna osoba przeżyła a trupy leżały aż do od stycznia do kwietnia bo nie miał kto pogrzebać (gorzej niż Srebrenica czy Bucza 

A gdzież to było, bo takie fakty powinna nasza władza nagłaśniac teraz jak tylko sie da.

Czy jak nasza władza milczy o ludobójstwie Polaków przez upowską swołocz na wołyniu to tez tą zbrodnię popiera?

A jak już przy wołyniu jesteśmy. Skoro premier Morawetzky zamierza zgłosić zbrodnie ludobójstwa na Ukrainie to może do oskarzania ruskich niech dorzuci oskarżenie ukraińskich "patriotów" z OUN i UPA. Toż to wybili 100 tys cywilów siekierami i piłami  a nie kilkaset osób strzałem w głowę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Ale nas polacy traktują jak niemców a nie jak ślązaków pomimo języka polskiego bo kiedyś jakieś plebiscyt tak zdecydował -przed wojną tępieni przez niemców w czasie wojny przez ruskich  a po wojnie przez polaków  taka jest prawda historyczna śląska 

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Eee tam , chyba nie słuchałes dzis ministra Zero.

Ziobry nie słuchałem ale  Morawieckiego słyszałem jak na pytania o  Węgry i Orbana błyskawicznie zmieniał temat i wchodził na ,,głównych hamulcowych sankcji" i słyszałem posłów i ,,ekspertów" jak z kwaśnymi minami tłumaczyli Orbana

Opublikowano
4 minuty temu, RU68 napisał:

Ale nas polacy traktują jak niemców a nie jak ślązaków pomimo języka polskiego bo kiedyś jakieś plebiscyt tak zdecydował -przed wojną tępieni przez niemców w czasie wojny przez ruskich  a po wojnie przez polaków  taka jest prawda historyczna śląska 

Podziekuj prezesowi Jarosławowi co ukrytą opcje niemiecka w ślązakach widzi a na niemców pluje codziennie.

Opublikowano

Nie ma ukrytej opcji niemieckiej a plucie było za każdych rządów nie ma wyjątków a tak jak polonia za granicą tak też jest mniejszość niemiecka -ale co to za mniejszość nie znająca języka?

Opublikowano
1 minutę temu, RU68 napisał:

Nie ma ukrytej opcji niemieckiej a plucie było za każdych rządów

takiego jak obecnie, nigdy nie było.

Opublikowano
6 minut temu, RU68 napisał:

Ale nas polacy traktują jak niemców a

Już nie przesadzaj,tak traktują tych którzy wyżej srają jak d*pę mają.Jeśli ktoś jest normalny i nie stroi się w niemieckie pierze to nikt go tak nie traktuje.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, RU68 napisał:

Eee tam przesadzasz , musicie być bardziej mili dla Polaków 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy napisał:

takiego jak obecnie, nigdy nie było.

Było ale mniej oficjalnie 

3 minuty temu, witejus napisał:

Już nie przesadzaj,tak traktują tych którzy wyżej srają jak d*pę mają.Jeśli ktoś jest normalny i nie stroi się w niemieckie pierze to nikt go tak nie traktuje.

Sam fakt miejsca zamieszkania definiuje postrzeganie 

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Eee tam przesadzasz , musicie być bardziej mili dla Polaków 

Czyli co smarować się margaryną ? Co wam śląsk przeszkadza że jest troszkę więcej porządku  że nie ma pyskowania gówniarzy  do starszych ze na wsi każdemu mówi się dzień dobry ? czy to że wyjeżdżali zarabiać na zachód co przeszkadza  ? bardziej 

Opublikowano
40 minut temu, RU68 napisał:

Lotos sprzedają bo muszą -bruksela tak zmusza  dokumentów właścicielskich nie widziałem więc powiązań nie komentuję .A to czy rządzą dobrze czy źle oceni perspektywa historii za lata  dziś wiemy że pierwsze zamknięcie gospodarki przez covid było niepotrzebne -ale kto wiedział  dziś wiemy że interesy z rosją były błędem ,wiemy że w 1939 traktat z Anglią i Francją to ściema dziś wiemy że w 1943 i 1944 alianci powinni dać Adolfowi czas do wybicia rosjan i rzucenia ich na kolana -tak wygląda ocena historyczna 

Podaj  jeden przykład z ostatnich 1000 lat udany podbój Rusi, Rosji przez szeroko rozumianą Europę, niemiecki wybitny gen Heinz Guderian jeszcze przed atakiem na ZSRR próbował wypersfadować Hitlerowi  że to sie dobrze dla Rzeszy nie skończy, nikt z nas nie zdaje sobie jakie to sa przestrzenie do pokonania, w firmie gdzie pracowała znajoma to od gospodarstwa do gospodarstwa było 100 km i zadnej osady między nimi[środkowa Ukraina]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v