Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PRIMO napisał:

Jak nie jak tak. 😁

No  nie  :D  :D  :D  

Tuskowa  Hiena   w akcji 

FO1e7w9XMAM8n8s?format=jpg&name=900x900

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Denwer napisał:

No  nie  :D  :D  :D  

No tak. 😂🤣

image.png

Edytowane przez PRIMO
Opublikowano (edytowane)

Pisiorów boli ten Trzaskowski. A pewnie nie puścili im kawałka gdzie BIden mówi szkoda, że Wałęsy nie mogło dzisiaj z nami być. Bo by ich całkiem kurwica wzięła. A Trzaskowski mówił by forsę przekazywać samorządom i organizacjom. A Pinokio chciał dla siebie. To go Biden po ramieniu poklepał i powiedział coś tam dostaniesz.

Tak jak pisiorom nie pokazują kawałka jak Biden prostuje Dudę mówiąc o wolnych mediach.  Tylko im pokazują jak Biden klepie po ramieniu Pinokia myśląc. Tak tak frajerze będziesz teraz nam za to wszystko płacił ciężkie miliony. My friend.

Bo chyba nikt z was nie ma wątpliwości, ze za tych wszystkich żołnierzy za te wszystkie urządzenia i sprzęt amerykanie wyślą nam rachunek. I poproszą o kolejne zakupy.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ukraina ŻĄDA od zachodu przekazania myśliwców F15-F16 i F18  aby móc równo walczyć z Rosjanami a nasi chcieli ich starymi Migami wspierać. W związku z tym ja też żądam przekazani mi 200ha z ANR abym mógł godnie konkurować z obszarnikami

To ja chcę 50 ha , nie jestem taki pazerny 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano (edytowane)

Dobra, najwyżej będziemy sąsiadami przez granicę. Tak myślę jeszcze Agresta wziąć do spółki obsadził by pola po zewnątrz swoimi krzakami i była by bajka. W takim razie żądajmy 300ha. 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

Ja żądam tylko ON po 5,5zł 😄

Co ty gadasz :D

3, z przodu jak dwa lata temu o tej porze  , ahhhh to były czasy , to jest adekwatna cena do naszych zarobków ( ogólme nie tylko , rolnikow ) 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Prezydent USA Joe Biden i premier RP Mateusz Morawiecki / autor: PAP/Krystian Maj/KPRM; Facebook/Mateusz Morawiecki

Wizyta prezydenta USA przypieczętowała sojusz z Polakami , widać że nie jesteśmy sami jak to widzą przeciwnicy rządu . Polska coraz widoczniej jest w koalicji z USA I Wielką Brytanią wobec zagrożenia ze wschodu , zobaczymy co na to Francja i Niemcy bo siedzą cicho a nośniki energii i paliwa i tak są u nich drogie bez sankcji na ruskich .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nośniki energii i paliwa i tak są u nich drogie bez sankcji na ruskich .

Jestes pewien ?? To przelicz ile za średnią i minimalna pensje. moze kupic litrów  osoba za nasza zachodnia  granicą w porównaniu do nas , to samo że energia do ogrzewania domów 

Wedle mnie to może byc po 20 zł ale jak bede zarabiał godnie, 

to tylko magia liczb i nic wiecej ale na niektórych działa mocno na wyobraźnie ,

Tu sie liczy stosunek ceny energi do zarobków, mówisz drogie bo działa na wyobraźnie zyjacego w naszych realiach zarobkowych 

Edytowane przez V12
Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dobra, najwyżej będziemy sąsiadami przez granicę. Tak myślę jeszcze Agresta wziąć do spółki obsadził by pola po zewnątrz swoimi krzakami i była by bajka. W takim razie żądajmy 300ha. 

Jestem za. Rządek agrestu, rządek porzeczki czerwonej i dwa rządki porzeczki czarnej po obeodzie i mi starczy. Środek wasz😁

Opublikowano

Czajkowski  w  spodniach  kolor:  Wisła  podczas awarii  czajki   :D  :D  :D  :D  

FOyXKfJWUAoEEqG?format=png&name=small

Opublikowano
3 minuty temu, V12 napisał:

Jestes pewien ?? To przelicz ile za średnią i minimalna pensje. moze kupic litrów  osoba za nasza zachodnia  granicą w porównaniu do nas 

Wedle mnie to mzoe byc po 20 zł ale jak bede zarabiał godnie,

to tylko magia liczb i nic wiecej ale na niektórych działa mocna na wyobraźnie 

Drogo już jest ale tego kundla na wschodzie trzeba upodlić , strach przed eskalacją konfliktu będzie potęgował wzrosty cen na rynkach , dopóki putin będzie mocny .

Opublikowano (edytowane)

Racja z tym że drogo jest ale u nas ,

oni tam ze swoimi zarobkami zachodnimi  sobie poradzą pieszo chodzić i w zimnym siedzieć nie będą , moze sobie odmówią nowej fury w ramach oszczednosci i tyle 

Gorzej u nas z tymi zarobkami w stosunku do cen... o rolnictwie nie wspomnę 

A co to wschodu pamietaj jest taka zasada i sam ją stosuje w zyciu :

nie kupisz Ty to przyjdzie kto inny na takie surowce zawsze sie znajdzie chętny a jeszcze jak pokusic ceną i nadrobisz ilością ... smutne ale taka prawda :(

9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Drogo już jest ale tego kundla na wschodzie trzeba upodlić , strach przed eskalacją konfliktu będzie potęgował wzrosty cen na rynkach , dopóki putin będzie mocny .

Edytowane przez V12
Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Jestem za. Rządek agrestu, rządek porzeczki czerwonej i dwa rządki porzeczki czarnej po obeodzie i mi starczy. Środek wasz😁

No to jesteśmy dogadani. Teraz zaczynamy ŻĄDAĆ i to jest najtrudniejsze później będzie już łatwiej. 😀

Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Prezydent USA Joe Biden i premier RP Mateusz Morawiecki / autor: PAP/Krystian Maj/KPRM; Facebook/Mateusz Morawiecki

Wizyta prezydenta USA przypieczętowała sojusz z Polakami , widać że nie jesteśmy sami jak to widzą przeciwnicy rządu . Polska coraz widoczniej jest w koalicji z USA I Wielką Brytanią wobec zagrożenia ze wschodu , zobaczymy co na to Francja i Niemcy bo siedzą cicho a nośniki energii i paliwa i tak są u nich drogie bez sankcji na ruskich .

USA i GB wykorzystują tylko nasze położenie geograficzne. Nic więcej. Tylko nasi idioci myślą, że coś znaczą w zakątku Europy i dra japę na całego. Załóżmy, że napadnięta została Bułgaria. Wtedy pies z kulawą nogą nie wspomniał by o Polsce, "potędze" europy wschodniej.

• Like 1
Opublikowano

Ukraina bez pomocy militarnej sobie nie poradzi ale putin też się zakiwał , chciał podbić ogromne terytorium małą ilością piechoty , prowadzi ostrzał co przypomina mi wojnę na Biskim Wschodzie .

Opublikowano
38 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wizyta prezydenta USA przypieczętowała sojusz z Polakami , widać że nie jesteśmy sami jak to widzą przeciwnicy rządu . Polska coraz widoczniej jest w koalicji z USA I Wielką Brytanią wobec zagrożenia ze wschodu ,

A kto ma być widoczny jak nie Polska, kiedy granice ze wschodu nasze? No i ma być widoczna, bo w końcu na kimś te żale Rosja wylewać musi. :lol:

Opublikowano

No trochę przeszarżował to fakt ale Ukrainę weźmie to tylko kwestia czasu. Wiecznie się bronić nie mogę a i nikt i wiecznie wspomagać nie będzie. 

Opublikowano
33 minuty temu, Denwer napisał:

FOyXKfJWUAoEEqG?format=png&name=small

"Słuchaj no młody, wyżej wała nie podskoczysz. A jak coś, to dogadam się z tym w żółtych spodniach i wam zrobią z d*py jesień średniowiecza". :lol:

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Wiecznie się bronić nie mogę a i nikt i wiecznie wspomagać nie będzie

Mogą, a widać że trochę z Kurdów i ich walki przejęli.

• Haha 1
Opublikowano

To inna nacja i inna kultura. Poza tym ich na to nie stać. Nawet jeśli Rosjanie tylko rakiet używają to i tak im nie źle idzie. Trafiają gdzie chcą tak jak wczoraj pod Lwowem. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

"Słuchaj no młody, wyżej wała nie podskoczysz. A jak coś, to dogadam się z tym w żółtych spodniach i wam zrobią z d*py jesień średniowiecza". :lol:

Mogą, a widać że trochę z Kurdów i ich walki przejęli.

A kto to ten w żółtych spodniach 🤔

Opublikowano (edytowane)

@mirro A można jaśniej 😛 bo nie znam gościa 

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v