Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Na całe życie nie nakupicie. 

Nie , ale co mi po tych papierkach ... To niech w towarze leży 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał:

a skąd wiem , bo do 1 lutego też produkowałem mleko 

A ja tez wiem, Ojce to trzymali troche latek w tyl i sie  przy tym robilo . nie tesknie Ci co po likwidowali nawet spore ilosci tez nie tesknia 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)

Ja tez trzymam ale jakby wzięli do wojska i będzie trzeba wyprzedać to potem już do tego nie wrócę.

Ja nigdy w życiu na wczasach nie był ni gór nie widział czy morza.

Tak człowiek wolny.A tak jak w wiezieniu.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Dzień dobry, nazywam się Czesio Morawiecki i ja wam mówię, że jak jak wprowadzimy stan wyjątkowy to zapłacimy odszkodowania. A jak nie wprowadzimy , to nie zapłacimy.😂

https://www.money.pl/gospodarka/rzad-chcial-zablokowac-pozew-zbiorowy-za-lockdowny-nie-udalo-mu-sie-to-6744730054142560a.html

Ludzie tych cymbałów w wała zrobią. Wielu wzięło forsę za tarcze wielu nie. A teraz jeszcze wezmą kasę za odszkodowania. A Pinokio już płacze, że w budżecie kasy nie ma i UE musi dać na uchodźców. A tu za rok wybory. I z czego dać ciemnocie 1000 plus by na pis głosowała.

Ruskie dowiedzieli się, że od brzozy spadają samoloty to i pomyśleli, że ciężarówkę ochronią

kamaz_pancerz_z_drewna_2.jpg

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, mirro napisał:

Jedno "potem " za mało.😂

Faktycznie, troche nie po naszemu napisalem 🤪

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Ludzie tych cymbałów w wała zrobią. Wielu wzięło forsę za tarcze wielu nie

ha , ale jak w tym roku spadła sprzedaz samochodów premium , i to nie przez ich braki .

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

a co mają pracować 7 dni w tygodniu ? i sie dziwić żę ukraincy nie pracują u ciebie przy truskawkach .

A znasz takie odmiany truskawek co na weekend wstrzymują się z dojrzewaniem i nie trzeba zbierać? 

1 godzinę temu, jarecki napisał:

. Ale ok chcesz realiów to masz wynajem pokoju w stolicy to co najmiej 1 tys , mieszkanie to wydatek 2 tys to ile musi zarobić żęby opłacić mieszkanie i zeby zostało na życie i utrzymać rodzine ?

A co cię to obchodzi? Jak nie potrafią zarobić to niech na wsi siedzą. 

1 godzinę temu, hubertb napisał:

Masz jakąś wyidealizowaną opinie na temat Polaków w Irlandii. Większość po robocie otwierała bro, rzadko który przywoził do kraju fortunę. 

Taaa, nie opłacało się ale tam siedzieli😆

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Ruskie dowiedzieli się, że od brzozy spadają samoloty to i pomyśleli, że ciężarówkę ochronią

kamaz_pancerz_z_drewna_2.jpg

Wiesz co nas ratowało w Iraku przed takim czymś? Ano to że nie rosły tam brzozy.😂

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Może i w tym roku spadłą. Ale w 20 i 21 się Polacy obkupili Niemieckimi przeważnie samochodami. Tak pis po raz kolejny pomógł Niemcom.

a nie wiem czy na pierwszym miejscu przypadkiem nie plasował się chińskie volvo .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

a nie wiem czy na pierwszym miejscu przypadkiem nie plasował się chińskie volvo .

W 2021 Toyota

Opublikowano

Bułgaria buntuje się przeciw sankcjom na Rosję. "Pewnych decyzji nie możemy poprzeć"

Bułgarski premier Kirił Petkow powiedział we wtorek w parlamencie, że Bułgaria nie poprze sankcji przeciw Rosji, jeśli będą one zagrażały bułgarskim interesom. Dodał, że jeśli Unia takie sankcje przyjmie, Bułgaria poprosi o ustanowienie dla niej wyjątku.

"Bułgaria poparłaby każde działania na rzecz Ukrainy, ponieważ jesteśmy przeciw wojnie, ale nie możemy poprzeć sankcji dotyczących importu ropy i gazu" – powiedział we wtorek premier Bułgarii

"Na razie nie mamy innego wyjścia, ponieważ jesteśmy zbyt uzależnieni od rosyjskich surowców"

BĘDZIE WITAJ SIERPIE I MŁOCIE TAK JAK  BYŁO DAWNIEJ i niewolo ukochana portret Stalina i teraz Władka zawiśnie .

zaraz dołączy Rumunia , Łotwa i Estonia a na końcu Litwa .

Polska to się okaże co zrobią z poprzednimi krajami .

Opublikowano

Za miesiąc będzie po sankcjach. Oczywiście nie oficjalnie bo każdy po cichutku będzie odkręcał kranik na swoim końcu rury. 

Opublikowano

Ja myślę, że sankcje sankcjami. Ale nie powinno się dzieląc jak pożyteczny idiota. Sankcje powinny być tak nakładane by godziły w Rosję a w zachód jak najmniej. Po co sobie w kolano strzelać. Po co zaraz gaz i ropę zamykać. Może najpierw zorganizować coś w zamian. Po co Pinokio pojechał do UE by nam samobója strzelić? On nie wie co robi i nie wie jak tym nam Polakom zaszkodzi. W Bułgarii przynajmniej myślą.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Bułgaria buntuje się przeciw sankcjom na Rosję. "Pewnych decyzji nie możemy poprzeć"

Bułgarski premier Kirił Petkow powiedział we wtorek w parlamencie, że Bułgaria nie poprze sankcji przeciw Rosji, jeśli będą one zagrażały bułgarskim interesom. Dodał, że jeśli Unia takie sankcje przyjmie, Bułgaria poprosi o ustanowienie dla niej wyjątku.

"Bułgaria poparłaby każde działania na rzecz Ukrainy, ponieważ jesteśmy przeciw wojnie, ale nie możemy poprzeć sankcji dotyczących importu ropy i gazu" – powiedział we wtorek premier Bułgarii

"Na razie nie mamy innego wyjścia, ponieważ jesteśmy zbyt uzależnieni od rosyjskich surowców"

BĘDZIE WITAJ SIERPIE I MŁOCIE TAK JAK  BYŁO DAWNIEJ i niewolo ukochana portret Stalina i teraz Władka zawiśnie .

zaraz dołączy Rumunia , Łotwa i Estonia a na końcu Litwa .

Polska to się okaże co zrobią z poprzednimi krajami .

Mają absolutną rację . To idiotyzm uderzać we własne interesy w imię nie wiadomo czego

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Rosja i Alaksandr Łukaszenka tez pokochała Rosję teraz chce Bułgaria dołączyć .

Uzależniasz się od ropy i gazu od Rosji , przyjmujesz warunki Rosji i jej kaprysy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Rosja i Alaksandr Łukaszenka tez pokochała Rosję teraz chce Bułgaria dołączyć .

Gdzie tak napisane że chcą dołączyć do ruskich?🤨

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v