Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co to ma do rzeczy czy kupiłem czy nie kupię teraz ale nie za 5 tyś jak naiwni .

Co będzie za rok i dwa nikt nie wie co będę się denerwował nie jestem niewolnikiem banków .

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No to fakt

Za pisu ludxie maja piniędzów w hvj i towarów zavzyna brakować bo łażą i kupują co w oczy w lezie.

Gdyby nie mieli i siedzieli w chałupie to by nie rosły i covida połowę by bylo.

A czego to niby brakuje dla takiego co żyje z pensji lub socjalu ?

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

I co to ma do rzeczy czy kupiłem czy nie kupię teraz ale nie za 5 tyś jak naiwni .

Co będzie za rok i dwa nikt nie wie co będę się denerwował nie jestem niewolnikiem banków .

widzisz nawet jesteś tak do tyłu że nie wiesz że cena nawozu z 4,6tys spadła do 3tys. to o czym tu mowa 😂 2 tygodnie minęło a Ty nic nie obserwujesz

sierpień cena 1800zl grudzień 2,8 teraz 3 tys to co nie ma cena nawozu wpływu na opłacalność i oszczędności  ?

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No to fakt

Za pisu ludxie maja piniędzów w hvj i towarów zavzyna brakować bo łażą i kupują co w oczy w lezie.

Gdyby nie mieli i siedzieli w chałupie to by nie rosły i covida połowę by bylo.

Zapieprzałem za SLD, za po i za pisu.

Co roku miałem pieniądze na jakiś rozwój, co roku dokupowałem jakąś działkę czy maszynę. 

Nikt się mną nie opiekował i był9 dobrze. Teraz jak zaczną ubolewać nad mym losem , nagłaśniać , dotować to jest szansa że będę musiał zaciskać pasa.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Agrest napisał:

Co roku miałem pieniądze na jakiś rozwój, co roku dokupowałem jakąś działkę czy maszynę. 

Nikt się mną nie opiekował i był9 dobrze. Teraz jak zaczną ubolewać nad mym losem , nagłaśniać , dotować to jest szansa że będę musiał zaciskać pasa.

Komuna nie przeszkadzała w rolnictwie a teraz nie jeden popłynie .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
19 minut temu, jarecki napisał:

a w czym masz problem z zatrzymaniem pensji , proponujesz najniższa krajową i tyle chce niech robi nie to bierzesz kolejnego :D

Ostatnio @Rogas71 pisał że za najniższą krajową już nikt nie pracuje bo taki dobrobyt mamy.

12 minut temu, galan99 napisał:

Jaki nawóz jest teraz po 5 tys?

6 minut temu, racyl napisał:

dokładnie @Agrest o tym mówię że najlepszą pomocą jest po prostu nie przeszkadzanie

Lewica musi przeszkadzać bo ona podobno wie lepiej co ludziom potrzebne

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał:

Po wiem ci dziś zarobić 5 tyś na rękę lepiej jak przewalać te hektary już nie jeden się zastanawia na h*j mu tak ryć w tej ziemi .

A ja ci powiem że wolę te hektary bo to sprawia że robię co lubię. 

Do tego ten rok był super bo z ha w zależności od rodzaju zboża zostało 4 do 6tys zł. 

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał:

można można , przykład budowlanki 

poczekaj jeszcze parę miesiecy. kredyty, materiały  robią sie powoli drogie to i ona wyhamuje

100zł m2 ułożenia płytek, 100zł m2 elewacji

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A mnie da

A ile rocznie zużywasz tego paliwa?

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

A ja ci powiem że wolę te hektary bo to sprawia że robię co lubię. 

Do tego ten rok był super bo z ha w zależności od rodzaju zboża zostało 4 do 6tys zł. 

Ten rok tak a co będzie na ten co nadchodzi rok  jak VAT obniżyli robi się bezprawie ekonomiczne coś musi pierdolnąć ktoś za to zapłaci .

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

hmm 

5 minut temu, Agrest napisał:

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ciekawe aby skąd weźmie pieniądze, żeby załatać dziurę w budżecie która powstanie, do czyjej kieszeni sięgnie 🤨

Mi za***przą dopłatę dodatkową z 27ha żeby Ryśkowi dodać do 3 ha. KRUS od lat płacę wyższy żeby mieć po równo z Ryśkiem na emeryturze

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Mi za***przą dopłatę dodatkową z 27ha żeby Ryśkowi dodać do 3 ha. KRUS od lat płacę wyższy żeby mieć po równo z Ryśkiem na emeryturze

Oby nie obniżyli tej emerytury jak będziesz przechodził na nią .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v