Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jakos te 2-3 miechy wytrzymam . 

Dla mnie ważne żeby jakiejs segregacji albo innych cudów nie było .

Na zachodzie tak samo rekordy wiec co tu działać ??

4 minuty temu, V12 napisał:

Jakos te 2-3 miechy wytrzymam . 

Dla mnie ważne żeby jakiejs segregacji albo innych cudów nie było . tylko dodatko utrapi źycie

Edytowane przez V12
Opublikowano
6 minut temu, V12 napisał:

Skoro system ochrony zdrowia działa w trybie awaryjnym, to dobrze byłoby wypracować jakieś rozwiązania aby zwykli chorzy tez mogli z niego korzystać. Tylko na jakich danych sie oprzeć, kiedy wciąż są mało wiarygodne? Gdyby ktoś piznął się sporą łopatą w baniak, to po tych dwu latach byłyby już jakieś wnioski. 

Opublikowano

Służbie zdrowia bardzo pasuje dopisek covid. Pensje są tak absurdalnie wysokie a izolacja od pacjenta tak skuteczna że epidemio trwaj...

Opublikowano (edytowane)

Oczywiscie , mam te same wnioski głównym sprawca tego co u nas sie dzieje jest niewydolna opieka med , ale to juz bylo wczesniej .

nawet w sezonach infek. Przed 20 bylo ciezko , w dorażnej/podstawowej  tez sie korkowało .

Edytowane przez V12
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

a izolacja od pacjenta tak skuteczna że epidemio trwaj...

Rządowi w rządzeniu Krajem przeszkadzają obywatele a służbie zdrowia w pracy pacjenci. Stary problem i nie do rozwiązania. No chyba że przy pomocy pandemii.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Jest jeszcze rozsiana bariera strachu wsrod potencjanych chorych , prosty schemat przykladu kłuje w  klatce , cisnienie faluje , ale na porade nie pójdzie bo strach że cos tam zlapie albo że losowy test wpadnie 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Agrest napisał:

Pojebało ich całkiem. Nic kupy się nie trzyma. Wygląda jakby chcieli zrobić z covida ponownie temat przewodni w mediach.

Oglądam PN to dosłownie armagedon.

50tys zakażonych , milion w kwarantannie.  

A kwarantsnne jebią jak popadnie.

U syna w klasie w ubiegłym tygodniu chłopak ponoć zachorował. Test pozytywny w piątek a  klasa na zdalne od poniedziałku. No jprdl, szkoła mała nauczyciela majà kontakt z każdym, uczniowie z każdym, chłopak od czwartku nie chodzi do szkoły, a kwarantanna od poniedziałku gdzie w piątek sanepid miał dane na biurku.

Ktokolwiek nad tym panuje?

W piątek sobotę niedzielę można było Europę przemieścić, ale od poniedziałku siedź na d*pie

Co da zamknięcie szkoły skoro rodzice w pracy i na zakupach?

Pfizer ma szczepionkę na Omikron. Zaczynają się badania kliniczne .

Pfizer tworzy nowy  keczup w kilka tygodni i już będzie przebadany . Niech durnie biorą po 2 dawki cudownego eliksiru .

Ludzi jest tylu durnych , czym bardziej wykształcony  tym bardziej durny i wierny szprycy .

https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,pfizer-ma-szczepionke-na-omikron--zaczynaja-sie-badania-kliniczne,artykul,73268521.html

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Tak ostatnio zahaczyłem okiem o bajkę i wiecie co?

Pingwiny z Madagaskaru- takiej ekipy potrzebujemy w zastępstwie za rząd. Pomysłowość, szybkość reakcji, innowacyjność i skuteczność😁

Na razie to rządzą Sąsiedzi🤦‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Na razie to rządzą Sąsiedzi🤦‍♂️

O przepraszam. Sąsiedzi przynajmniej zawsze brali się za robotę trzeźwi, co w budowlance wcale takie oczywiste nie jest.:lol:

A nasi chyba jednak przesadzają z ziołem.

Opublikowano

I stąd te wizje tworzenia kryzysów?

Ups, rozwiązywania miało być🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

I stąd te wizje tworzenia kryzysów?

Najpierw przychodzi im do baniaka jakieś rowiązanie a potem muszą stworzyć kryzys aby je zastosować. :lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Pfizer ma szczepionkę na Omikron. Zaczynają się badania kliniczne .

Pfizer tworzy nowy  keczup w kilka tygodni i już będzie przebadany . Niech durnie biorą po 2 dawki cudownego eliksiru .

Ludzi jest tylu durnych , czym bardziej wykształcony  tym bardziej durny i wierny szprycy .

https://www.medonet.pl/porozmawiajmyoszczepionce/szczepionka-na-covid-19,pfizer-ma-szczepionke-na-omikron--zaczynaja-sie-badania-kliniczne,artykul,73268521.html

A ile czasu powinni nową szczepionkę robić i na jakiej podstawie tak sądzisz? 

Opublikowano (edytowane)

Bedziesz testował xDxD ??? 🤣

Edytowane przez V12
Opublikowano

Po prostu jestem ciekawy skąd kolega czerpie wiedzę. Z jednej strony obecnie na covid umierają głównie niezaszczepieni a z drugiej galan pisze że to szczepionkami chcą nas zabić. Próbuje rozwikłać tą zawiłość

Opublikowano

Ulman, to już podchodzi pod nękanie😁 

Temat nie ważny, byle od galana lub Romana pochodził.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Do 4 lat Panie uczony jak nie wiesz .

A od ilu? Jak robią 1 rok to może być czy nie? 

Kiedy powstawały szczepionki na różyczkę świnkę ospę itd.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Ulman napisał:

. Z jednej strony obecnie na covid umierają głównie niezaszczepieni 

Czyli do maja nie dożyje🤣xD , szkoda bo za motocyklem sie przykrzy .

Edytowane przez V12
Opublikowano

szczepionki na cov są z rodzaju tych na grypę tzn o niepełnej i w miarę nowych mutacji wręcz przypadkowej skuteczności.

w przypadku akurat cov zmienność wirusa wyprzedza wszelkie procedury szczepionkowe.wszelkie statystycznie wiarygodne

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

szczepionki na cov są z rodzaju tych na grypę tzn o niepełnej i w miarę nowych mutacji wręcz przypadkowej skuteczności.

To po co wymuszac i segregować ??? 

Opublikowano (edytowane)

mnie się pytasz? ja jestem przeciwny wymuszaniu czy to w przypadku grypy (choć raz mi ktoś z PO zaimponował i chcecie to się śmiejcie ale Kopaczowa czy tam ówna bo nie wiem czy Ona tak z domu czy po mężu) czy w przypadku cov czy wszelkich o zbyt krótkiej historii by ocenić tzw długookresowe skutki uboczne.

Nieufność powinna być pierwszą zasadą naukowego podejścia a że czasem pokrywa się to z postawami "zabobonników"

who' care?

"nie bo nie" i "nie bo nie wiem" to dwa praktycznie skrajne punkty wyjścia w przyszłość bo z drugiego wynika co prawda przymus ale "muszę się dowiedzieć zanim coś zrobię bo ludzie w tym ja to najczęściej idioci w pierwszym odruchu

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v