Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

No to natychmiast wcielić, przeszkolić i wysłać na front walki z reakcyjnym podziemiem.🤣

On juz przeszkolony przez sektę a i sam z siebie walczy że wszystkimi poza sektą.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Trzeba trocha poczekać , żeby PO wygrało wybory ze swymi pieskami . Posłuchać jak zaczną ludzie kląć jak to robili jak Pawlak został premierem , będzie ubaw .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

@galan99Pis chciał rok na ogarnięcie obory po PO, to pewnie i ci będą chcieli rok na wyplewienie PiSowskich chwastów.🤣

Posłuchaj co powiem PiS i PO to jedna i ta sama Partia .

jedni na drugich będą napierdalać i tak na zmianę jeśli tego  nie zauważyłeś to szkoda . Nie raz powtarzałem jedni dali drudzy powiadali niem i nie będzie .

Rolnictwa nikt nie uzdrowi ani jedni a ni drudzy zapamiętaj to .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie raz powtarzałem jedni dali drudzy powiadali niem i nie będzie .

PiS nic nie dał, a PRZEZNACZYŁ za**bane w podatkach pieniądze na przekupienie patologii marnymi groszami, podczas gdy Obajtek co pół roku kupuje sobie nową wille ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

PO POWROCIE PO  , tez to samo będą robić i powiedzą że łatają budżet i dalej kosztem Ludzi .

Po powrocie PO będzie trzeba spłacać te wszystkie PiS-iorskie kredyciki na te ich wszystkie tarcze i dofinansowania.

Opublikowano

lekko napewno nie będzie. 

a po kątach będzie słychać wycie socjalistów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

Będziesz spłacał ty ja i inni i dalej będą dobierać i spłacać tak to trwa od roku 1990 .

Może i się nie znam, ale jeszcze nie było tak, żeby same odsetki kosztowały nas 66mld zł przy dochodach państwa 600mld. 

Wyobrażasz sobie, że w twoim budżecie domowym same ODSETKI od kredytu stanowią 10% twojego całkowitego budżetu ?? Bo ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze niecałe 365 dni i będzie po PiS-ie ;) 

Niestety, ale to nie jest takie oczywiste. Poza tym wszelka patolka będzie przez dekady wspominać PiS, tak jak niektórzy wspominali Gierka. Chociaż to przez niego mógł upaść PRL, a przez PiS upadnie III czy tam IV albo V RP. ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Niestety, ale to nie jest takie oczywiste. Poza tym wszelka patolka będzie przez dekady wspominać PiS, tak jak niektórzy wspominali Gierka. 

Tylko jest jedna różnica, za Gierka to były kredyty INWESTYCYJNE, które miały perspektywy na jakiś dochód z tych inwestycji, tylko Gierkowi się ten plan nie udał. Ale z drugiej strony nadal korzystamy z inwestycji Gierka typu rafineria w Płocku czy Gdańsku, i gdyby nie Gierek, to taki Obajtek nadal móglby być co najwyżej wójtem Pcimia, bo nie miałby czym zarządzać ...

A za PiS to są kredyty konsumpcyjne, które są przeżerane przez patole, najgorszy rodzaj kredytu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galan99 napisał:

A  jak PO wypnie d*pę na Rolnika i co będzie w tedy .

Nie no, PiS to sercem obrócony do rolnika xD PiS przypomina sobie o rolnikach co 4 lata, jak się wybory zbliżają, a w innym czasie to nam wspaniałe projekty typu 5 dla zwierząt serwują... Albo ekoschematy, w całej UE nie jest to tak po**erdolone jak u nas, na Litwie też jest zakaz orki, ale w terminie 15 kwietnia do 15 sierpnia... A u nas zimą... 

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

A  jak PO wypnie d*pę na Rolnika i co będzie w tedy .

Tylko, że PO nigdy za taką prorolniczą partię nie uchodziło i raczej rolnicy na nich nie głosowali masowo.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v