Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Materializm i konsumpcjonizm to ludziom bardziej dolega a nie nadmierny fiskalizm za komuny konsumpcja była mała a ludzie strajkowali a teraz wylewają żale w internecie to raczej żadna władza tego nie widzi bo może to trole lub hejterzy .

widzi widzi tylko neta mało która wladza jeszcze tak opanowała no może chinole co niejedna z postronnych z zazdrością na żółtych patrzy, nie mów że nasza inna w tej zazdrości ;)

a konsumpcjonizm? co by nie mówił to właśnie te gospodarki najsilniejsze co na nim bezpośrednio oparte, i tu znów chinole jawnym przykładem, tylko odpuścili z ... no zanim odpuścili to bardzo zdrowy styl życia prowadzili, nie ma co xD 
a u nas za komuny że się nie skarżyli? "się "to niech by który spróbował ale za to władza pozwalała a wręcz oczekiwała skarżyć na siebie nawzajem, o xD

no teraz chociaż to jeszcze nie wróciło  podobieństw

z resztą strach teraz po posterunkach policji łazić bo sie na łeb co może oberwać to może nie wróci

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

komu ten Sienkiewicz podpadł że takie jaja?

A to on nie medyk z profesji wyuczonej?😂

jest pewien problem ale nie do roztrząsania na forum publicznym w kwestii nadawania przydziałów mobilizacyjnych. Wiem że to co się dzieje zakrawa na kpinę, ale to raczej próba ratowania czego się da po pożarze.

Opublikowano (edytowane)

No to widocznie Prezes i Błaszczu naród oszukali... 

Mnie to śmieszą te powołania, bo emerytów powołują, a ja się już nie złapałem na pobór i mnie młodego nie wezwą... 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

No to widocznie Prezes i Błaszczu naród oszukali... 

Mnie to śmieszą te powołania, bo emerytów powołują, a ja się już nie złapałem na pobór i mnie młodego nie wezwą... 

Tu się zgodzę , robią śmieszne podchody do armii a emeryci w wieku 40 lat dostają 200 000 zł i na emeryturę z MON.

A jak chorego powołają i mu coś strzeli w krzyżu to kto da rentę .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Na te ćwiczenia miało być do 50 lat a Kuba ma 61 . Nie słyszałem żeby pluł na PIS .

https://kultura.gazeta.pl/kultura/7,127222,29265971,gwiazda-z-m-jak-milosc-wyjedzie-z-kraju-iga-krefft-polska.html

ta natomiast już idzie w ślady celebrytów już zaczyna sr** na Polskę .

ale że coś sugerujesz trepom w kwestii tej kreft? ;) czy przez ile jej tam "f"

no jeśli jeszcze np młodszego szturha szturhną mobilizacją to jawnie będzie wiadomo o co chodzi
wtedy "Kazik" pewnie już sam na ochotnika się zgłosi

a ten trep co będzie musiał Jandę zmobilizować to pewnie wybierze dezercję niż kontakt bezpośredni z tą babą

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

wtedy "Kazik" pewnie już sam na ochotnika się zgłosi

Tydzień  temu miałem okazję pogadać z pewnym dominikaninem. Facet rak młodszy ode mnie, ale powiem szczerze, że pierwszy rak spotkałem zakonnika z którym poszedłbym w bój.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Tydzień  temu miałem okazję pogadać z pewnym dominikaninem.

jak doszło do rozmowy i dlaczego?

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

ale że coś sugerujesz trepom w kwestii tej kreft?

jeden z komentarzy coś sugeruje

axermann
przedwczoraj

Brzydka, może śmiało jechać. Najlepiej gdzieś do arabów , jej ryj będzie robił za mobilny sracz,
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Tydzień  temu miałem okazję pogadać z pewnym dominikaninem. Facet rak młodszy ode mnie, ale powiem szczerze, że pierwszy rak spotkałem zakonnika z którym poszedłbym w bój.

czyli co? Opatrzność pokićkała życiowe przydziały tego zakonnika i Błaszczaka?

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

łooo... że jak?

jeden Mirro to już ło tak?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
25 minut temu, mirro napisał:

Prowadził rekolekcje w parafii a zgadaliśmy się przez proboszcza, Trze było gościowi pomóc, to pomogłem.😂

Widzę że trzymasz z duchownymi to na plus ale z PISem ci już nie po drodze a u nich te same wartości co w KK .

Opublikowano
7 minut temu, witejus napisał:

tyleś zyskał że linka "klikłem" i po fotce to genetyczna nordynka no może w dziurlandzie takich sporo a jakem nie wiedział tak nie wiem o co pytałem ale i tak zamykam dochodzenie bo mi ciekawość przeszła

co zaś do deklaracji tej artystki to nie wiem czy Kuba Sienkiewicz by nie powinien Jej przebadać, jako neurolog (ponoć dobry) może by znalazł przyczynę wewnątrz a nie na zewn stanu panienki. Bo coś mi się wydaje że to bardziej przypadek kliniczny a nie narodowo polityczny.
Nie wiem. bezstresowe wychowanie czy dorastanie akurat w epoce rządów a bardziej propagandy pisu że takie roszczeniowe wyrzuty
i tu słowami napiszę żeby mi kto nie przyisał
tera bedzie cytat z linka po tej kresce i między tymi podwójnymi frędzelkami co cudzysłów nazywają - "Polska mi nic nie dała. "

i tylko jeszcze od siebie dopiszę - ... a tyle obiecywała
a no ciekawe na co pokolenie popisowskie wyrośnie? to popińcetplusowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v