Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Roman176 napisał:

podobno bezmózgowcy nie piją ...  za głupcy na to  ... a ci co je mają to szare komórki giną te słabsze jak to w naturze a zostają te najmocniejsze czyli człowiek modrzeje ..(Piotr Bałtroczyk)

Gdyby nie było socjalizmu to taka prawidłowość dotyczyłaby ludzi. Rządzili by mądrzejsi bo ilość głupich byłaby zredukowana.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Trochu ceny energii ostudzą tendencje spadku albowiem nikt do cementu czy dachówek dokładać noe będzie. Napewno producenci pójdą w kierunku ograniczenia dostępności czyli sprzedadzą na zachód. Np. cement wczoraj w Mrówce rozładowywali jeszcze ciepły dojechał.

obecnie wiekszosc firm moze podwyzki prądu przyjąć bez podwyzki cen koncowych , konsumpcja spada ale mniejsza produkcja czy sprzedaż wiąze się z wiekszymi kosztami ale marze są na tryle wysokie ze wiekszosc powinna obejsc sie bez podwyzek cen  .                

Opublikowano

UNIA ZNOWU SZALEJE .

Koniec taryfy ulgowej dla popleczników Putina. UE przygotowuje plan konfiskaty zamrożonych rosyjskich aktywów

Ukraińscy politycy nie od dziś domagają się konfiskaty majątków rosyjskich oligarchów i przeznaczenia ich na odbudowę kraju zniszczonego przez agresję Putina. Choć wiele zachodnich dyplomatów miało podobne stanowisko, problemem były luki prawne, uniemożliwiające podjęcie takich kroków. Wkrótce może się to jednak zmienić.

5 minut temu, mirro napisał:

A wiesz jaki to ból, kiedy czujesz obok alkohol a nikt Cie nie częstuje?🤣

Normalnie. Jebać i już. Jakem Polak, to w pi.dzie mam tam ten social.😂

Tak masz to w pi,dzie , czy w huju .

Nasz rynek zaleją towarami tanimi , bo wsparty socjalem .

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, jarecki napisał:

a i jeszcze w bagazniku ma być zapas 

nie prawda.

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, galan99 napisał:

Na gaz i energię wiec to nie mało .

Nasz socjal dla zakładów jest za mały , wedle Niemieckiego .

budżet z dużej litery tak by było lepiej widać .

znaczy szkopki o 70% więcej niż r temu przeznaczą na ... że co? to zakłady produkcyjne są po to aby do nich socjal dopłacać, Niemcy dawniej z zakładów stricte karnych potrafili zysk wyciągnąć czy nawet - można by to nazwać - pogrzebowych a teraz... no popatrz jak się "ucywilizowali" że aż niewiarygodne ;)

to wszystko zmierza do jeszcze większej katastrofy gdy na niedobory towarów rządy mają jedynie ofertę rozdawania pieniędzy, towaru brakuje i wszystkim nie wystarczy to towar drożeje a rząd rozdaje wszystkim pieniądze aby sobie kupili ale towaru jest tyle ile było czyli znów drożeje i rzad znów.... liczył ktoś na którym już okrążeniu jesteśmy? czy już błędniki powysiadały i wszystkim już się wydaje że są na prostej?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Ulman napisał:

A z jakiego powodu ruski oligarcha ma mieć skonfiskowany majątek?

Tak poważnie pytasz ? .

Czy robisz z siebie pajaca .

Zapytaj się jej , to może ci odpowie . Twe zdanie dla niej się nie liczy i nie ma to , żadnego znaczenia co o tym sądzisz .

Przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
32 minuty temu, dysydent napisał:

liczył ktoś na którym już okrążeniu jesteśmy? czy już błędniki powysiadały i wszystkim już się wydaje że są na prostej?

Tu nie o ilość okrążeń chodzi a raczej o horyzont zdarzeń.😂 Zapie.. lamy w kierunku nieuchronnego.

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Tak poważnie pytasz ? .

Czy robisz z siebie pajaca .

Zapytaj się jej , to może ci odpowie .

Przewodnicząca Komisji Europejskiej Ursula von der Leyen .

He, he, he..... po reakcji mniemam że ci się zwarły styki i zrozumiałeś ze nie ma zadnego powodu żeby to zrobić i stąd ta głupia odpowiedź Pytam się jak najbardziej poważnie.  Czy i ewentualnie z jakich powodów miałby ktokolwiek konfiskować majątki bogatych rusków?

Opublikowano
41 minut temu, dysydent napisał:

i wszystkim już się wydaje że są na prostej?

ale się nie wydaje. jesteśmy na prostej... tylko że z górki mocno... 😟

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

czy Niemcy powinni zapłacić za zniszczenie Polski ?

a Ruskie, a Szewdzi... ? też by mogli...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galan99 napisał:

Odpowiem zapytaniem ?.

czy Niemcy powinni zapłacić za zniszczenie Polski ? .

Czy zapłacili innym krajom ? .

no Niemcy dostały wręcz nie zapłaciły - "Plan Marshalla"
zatem co? sugerujesz że...? nie,

wiem że tego nie sugerujesz ale pomyśl logicznie coś właśnie napisał

ja swoje zdanie na temat ruskich oligarchów już dawno napisałem, zachód robi przysługę rosji bo wycina tych którzy transferują zyski po za nią i teraz tym chętniej zainwestują wewnątrz. tak że już pomijając rasistowskie akcenty i wręcz bandyckie... odpowiedzialność zbiorowa zbirowymi metodami egzekwowana
Tempienie ruskiego kapitału tylko kacapów utwierdza w słuszności ich wojny z zachodem

niestety - symetria na atak militarny to odpowiedź militarna,
gospodarcze sankcje tylko sytuację pogarszają 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Za jakiś czas Ziobro będzie się zarzekał że chciał przywrócić sędziego Tuleję do pracy, ale mu nie pozwolił Kaczyński.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v