Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, racyl napisał:

Rybę do można dać inwalidom

jakie te ryby -bo ja wybredny jestem,jakis jesiotr, wegorz, losos no ewnetualnie inne owoce morza- bez osmiernic bo to gumiaste jest...

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Pangę i to mrożoną.:lol:

no gdzie? smażona i na ciepło dać. inaczej elektorat będzie niezadowolony.

Opublikowano

Ściema i mydlenie oczu emerytom, dali niektórym 100 zł a zabierają 500 zł. Realnie znaczny spadek nabywczy emerytury. Sobie rządzący przyklepali w jedną nockę po 6 tysięcy podwyżki miesięcznie, a emerytów traktują jako debili ni znających podstaw matematyki.

Opublikowano

kartoflow to mam swoich.

8 minut temu, mirro napisał:

Pangę i to mrożoną.:lol:

a dobre to jest bo nigdy nie jadlem to poodbno jakas zagramaniczna a wietnamu czy innego mekongu

8 minut temu, racyl napisał:

A sam sobie idź złap, mogę ci staw wskazać 😄

jak sam ,ty mi masz dac -ja mma pincet plus i jezdem inwalidom wiec mi sie nalezy.chyba nie myslisz ze beda czas manowal nad jakoms brudna woda .

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

a dobre to jest bo nigdy nie jadlem to poodbno jakas zagramaniczna a wietnamu czy innego mekongu

Zdania uczonych, co do pochodzenia, są do dziś podzielone.:lol:

Opublikowano

Dochód penie nie jest, ale inne dziedziny finansowane przez państwo już tak. Jak ludzie umierają pod płotem z głodu albo zimna, to widok niefajny. Ale jak ludzie umierają na raka z braku terapii to juz takie rażące nie jest. Oczywiście kasę na to przeznaczoną politycy i tak rozpieprzą na głupoty, ale jak to sa nasi politycy to im wolno, bo gdy nie nasi no to zbrodnia przeciw Narodowi.:lol:

Chłopie Polak to nigdy nie nadawał się do rządzenia ,to się chyba  nie zmieni , i zawsze jest ta sama gadka "tamci to do d*py a my to drugą Japonię zrobimy "🤭  

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał:

I dołożyć kartofli z sieci warzywniaków 😄

Ba piątek jak znalazł. Ale Ty nie katolik 🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Chłopie Polak to nigdy nie nadawał się do rządzenia ,to się chyba  nie zmieni

Nikt nie nadaje się do rządzenia, kiedy cele ideologiczne ( dobro partii albo inne wyznaniowe) stawia ponad cele zawarte i samej istocie istnienia Państwa.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Ba piątek jak znalazł. Ale Ty nie katolik 🤷‍♂️

No a kto ? sakramenty wszystkie mam, z niczego się nie wypisywałem 😄

Opublikowano
27 minut temu, racyl napisał:

No a gdzie się ten wszystkie plusy +++ otrzymuje jak nie w MOPS ? 🤣

Co TY gadasz za głupoty ? Na podstawie dochodów z pracy każde jedno świadczenie jest powiązane z dochodami

Jak tak bronisz tych liberałów to zasiłek pogrzebowy obcięli z 6700 zł na 4000 zł a w planach mieli całkowitą likwidację , to jest na plus czy nie ?

Opublikowano

Nikt nie nadaje się do rządzenia, kiedy cele ideologiczne ( dobro partii albo inne wyznaniowe) stawia ponad cele zawarte i samej istocie istnienia Państwa.

No to widzisz kolego , u nas każda patia się nie nadaje 🙂

11 minut temu, racyl napisał:

No a kto ? sakramenty wszystkie mam, z niczego się nie wypisywałem 😄

Dziki😜

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Jak tak bronisz tych liberałów to zasiłek pogrzebowy obcięli z 6700 zł na 4000 zł a w planach mieli całkowitą likwidację , to jest na plus czy nie ?

tak zapytam. skoro za tym rozdawnictwem tak jesteś. powiedz proszę, co od siebie dajesz? ile rozdajesz z tego co zapracujesz, a nie dostaniesz innym?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Masz 6 lat rządu PIS minęło, ceny kwater, nagrobków, grabarzy, firm pogrzebowych  podrożały i dalej masz te 4tys. 😄

I co dla PIS to jest problem ważniejszy niż dla PO ? 😄

Nikogo nie bronię ale opowiadać co mieli a sami nic nie zrobili przez taki szmat czasu to też robienie z gęby wycieraczki

4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dziki😜

Raczej wolny

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ludzie zyskali tak naprawdę GROSZE !!! Za to ci, co pracowali 35 czy 40 lat i mieli trochę wyższe emerytury niż 3800 (netto) STRACĄ !!! Straci też cała masa ludzi o bardzo niskich dochodach, bo nie bedą mogli skorzystać z ulgi na dziecko czy dzieci, ani zyskać na wspólnym rozliczeniu się z dzieckiem czy współmałżonkiem..... O tym twórcy polskiego WAŁA milczą....

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

No to szybka rotacja, bez sentymentów.

Też dlatego na wybory nie idę 

Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

no bo chcieli żęby ludzie nie umierali  jak by całkiem zlikidowali to by i pogrzebów nie było , a PIS dał podwyżkę  i rekord umieralnośći 

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

Masz 6 lat rządu PIS minęło, ceny kwater, nagrobków, grabarzy, firm pogrzebowych  podrożały i dalej masz te 4tys. 😄

I co dla PIS to jest problem ważniejszy niż dla PO ? 😄

Nikogo nie bronię ale opowiadać co mieli a sami nic nie zrobili przez taki szmat czasu to też robienie z gęby wycieraczki

Raczej wolny

Taa wolny 😛 a kto dzieciaka do komuni posłał bo żona kazała 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v