Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

@jarecki sęk w tym, ze pis nic nie robi by podnieść zaufanie inwestorów a wręcz przeciwnie. Dlatego nie zdziw się jak odsetki jeszcze wzrosną. Mało tego pis drukuje kolejny pieniądz i rzuca na rynek pobudzając inflacje. Więc nie bardzo wiem na jakiej zasadzie zakładasz, że to jest chwilowe?

odnoszę się do tego roku , chwilowe bo na zasadzie nowe obligacje emitowane są czy były na prawie10 % a co bedzie za rok to raczej nikt nie wie moze być 15 % a moze 5 % 

Opublikowano

Widzę że i Ty i Błaszczak prezentujecie mniej więcej ten sam poziom. Wiesz na czym polega myk z dronami? Ano na tym że produkuje sie je w kraju, w dużych ilościach i różnej konfiguracji. Ale jak się na parę lat ujebało własny przemysł. to można i z tego zrobić sukces.😂

• Like 1
Opublikowano

Kraj bez własnego przemysłu ,   Przetwórstwo owocowo warzywne ,Przetwórstwo mięsne ,Rybne i tak dalej , bez tego to kraj upadały .

Żadnej marki traktora ani samochodu ani motoru nic nie ma własnego totalne dno .

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Widzę że i Ty i Błaszczak prezentujecie mniej więcej ten sam poziom. Wiesz na czym polega myk z dronami? Ano na tym że produkuje sie je w kraju, w dużych ilościach i różnej konfiguracji. Ale jak się na parę lat ujebało własny przemysł. to można i z tego zrobić sukces.😂

Za to ty reprezentujesz  poziom poniżej mułu   zwykłego ciecia  wszystkie  twoje opinie na temat  Polskiej broni okazały  się  stekiem bzdur   jesteś zwykłym  ruskim  żołdakiem

FgN6PKzXoAAx876?format=jpg&name=small

Opublikowano

tęsknie za czasami gdzie zegarek za 13 tyś był problemem i było trzeba go rozwiązać. 

dziś miliony, czy miliardy, jaka to różnica. już się chyba przyzwyczailiśmy do tego marnotrawstwa 🥺

Opublikowano

I tu akurat masz rację. za wypłatę rachunki i jedne zakupy. nikt nie da na kartki, a tym bardziej na zeszyt, bo nie widać na horyzoncie że będzie lepiej. 

Screenshot_20220926-194649_Samsung Internet.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Wiem wiem , Niemcy nasz obronią , po co w Polsce wojsko , skoro Niemcy będą bronić . W Polsce nic nie trzeba ani zakładów pracy , tylko Markety mają być .

Przecież to PiS uj***ł wszelką prywatną inicjatywę w kwestii budowy dronów. Nawet WBS miał problemy . TYlko państwowe firmy miały się tym zajmować i udało im się wytworzyć granat na sznurku.😂

2 godziny temu, Denwer napisał:

Za to ty reprezentujesz  poziom poniżej mułu   zwykłego ciecia  wszystkie  twoje opinie na temat  Polskiej broni okazały  się  stekiem bzdur   jesteś zwykłym  ruskim  żołdakiem

Słuchaj no "synu dzika i nornicy". Opinie na temat polskiej broni były trafne i na miejscu. To też dzięki NFOW i dyskusji którą tam toczyliśmy w końcu ktoś Kupił skanery i zwymiarował części od pocisków przeciw lotniczych, porównał z projektem i wyszła lipa.. W kwestii Grota było tak samo. Gdyby nie krytyka to albo nic by nie działało, ani nikt by śię tym nie zajmował. A to że teraz działa i dobrze działa, to tak właśnie miało być.

42 minuty temu, Dublin napisał:

Rząd Pana Jarosława Kaczyńskiego

A jaki to jego rząd , kiedy premierem nie jest.😂

Opublikowano

Niemieckie firmy są przejmowane przez , Chińczyków jak Mercedes i porty .

Chiny mogą uzyskać dostęp do infrastruktury krytycznej Niemiec. Przejmują kolejne firmy

W Niemczech coraz więcej kontrowersji wzbudza fakt, że udziałowcami firm stają się chińscy inwestorzy. Kanclerz Olaf Scholz przez opozycję nazywany jest chińskim lobbystą. Krytycy ostrzegają, że sprzedaż udziałów w terminalu kontenerowym w Hamburgu wiąże się z udzieleniem dostępu Chinom do infrastruktury krytycznej naszych zachodnich sąsiadów.

Kanclerz Olaf Scholz - pięknie rozkłada Niemcy , aby tak dalej to cała Europa będzie pracować za miskę ryżu .

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Opinie na temat polskiej broni były trafne i na miejscu.

twoje opinie były tak trafne jak opinie kloszarda  z kielc  :D  :D  :D

FgKwwEFXgAAseGl?format=jpg&name=small

Opublikowano
mirro napisał:

3 godziny temu, galan99 napisał:

Wiem wiem , Niemcy nasz obronią , po co w Polsce wojsko , skoro Niemcy będą bronić . W Polsce nic nie trzeba ani zakładów pracy , tylko Markety mają być .

Przecież to PiS uj***ł wszelką prywatną inicjatywę w kwestii budowy dronów. Nawet WBS miał problemy . TYlko państwowe firmy miały się tym zajmować i udało im się wytworzyć granat na sznurku.😂

2 godziny temu, Denwer napisał:

Słuchaj no "synu dzika i nornicy". Opinie na temat polskiej broni były trafne i na miejscu. To też dzięki NFOW i dyskusji którą tam toczyliśmy w końcu ktoś Kupił skanery i zwymiarował części od pocisków przeciw lotniczych, porównał z projektem i wyszła lipa.. W kwestii Grota było tak samo. Gdyby nie krytyka to albo nic by nie działało, ani nikt by śię tym nie zajmował. A to że teraz działa i dobrze działa, to tak właśnie miało być.

42 minuty temu, Dublin napisał:

Rząd Pana Jarosława Kaczyńskiego

A jaki to jego rząd , kiedy premierem nie jest.😂

Grot potrzebuje jeszcze wiele - np dla lekkiej piechoty jakieś bungee. Dla mnie oryginalny pas jest przykrótki i mogę zapomnieć o swobodnym przechodzeniu z prawej na lewą rękę.

A ogólnie to niewiem czy dowódcy sobie zdają sprawę, że jak broń jest modułowa to i moduły się wymienia. Pewnie niema nic na stanie w razie roztelepania zespołu łoża zamka...

Dublin napisał:

2 godziny temu, jacus napisał:

a tobie jako milosnikowi prezesa co wychodzi ??? karma dla kotow ?

Wolę  zapomogi Pana Prezesa niż wszystkie bajki o zielonej wyspie rudego

Od kogo?

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

A jaki to jego rząd , kiedy premierem nie jest.

Pan Jarosław jest prezesem premierem i prezydentem w jednym. Wszystko co mamy zawdzięczamy Jemu. Panowie Duda i Marawiecki niczego im nie ujmując są tylko marionetkami w pozytywnym tego znaczeniu.

52 minuty temu, DTaras napisał:

Od kogo?

Od Pana Jarosława Kaczyńskiego

Opublikowano
2 minuty temu, Dublin napisał:

Pan Jarosław jest prezesem premierem i prezydentem w jednym. Wszystko co mamy zawdzięczamy Jemu. Panowie Duda i Marawiecki niczego im nie ujmując są tylko marionetkami w pozytywnym tego znaczeniu.

Chwalmy Pana bo jest wielki Amen .

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Dublin napisał:

Panowie Duda i Marawiecki niczego im nie ujmując są tylko marionetkami w pozytywnym tego znaczeniu.

Czyli małpa w garniturze miałaby więcej swobody niż Oni.🤣 To żeś ich podsumował😂

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A ogólnie to niewiem czy dowódcy sobie zdają sprawę, że jak broń jest modułowa to i moduły się wymienia. Pewnie niema nic na stanie w razie roztelepania zespołu łoża zamka...

Noooo jeszcze nie do końca temat modułowości przeżarł się przez przyzwyczajenia. Ale to też problem logistyki i planu remontów. Ale zawsze tak było.

Tylko że jak wszyscy będą mieli wszystkie moduły, to i tak to niczego nie zmieni a pogłębi tylko bajzel.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v