Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, DTaras napisał:

Chłopie - driftować to trza umić...

Skoro, Galan, jako potrójnie szczepiony jestem owca podatna i głupia to nie jest problemem szczepienie - wszak kumuluje jednostki użyteczne bo uległe - jeno choroba.

ŻE CO JA SZCZEPIONY NIGDY PRZENIGDY .

DZIŚ 27 STYCZNIA ROKU PAŃSKIEGO 2022 DARMOWE TESTY W APTEKACH ROBIĄ ZAPIERNICZAĆ NABIJAĆ DANE NIEDZIELSKIEMU .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, DTaras napisał:

Chłopie - driftować to trza umić...

A gdzie żem pisał , o tym  trudnym i kosztownym sporcie ?? 

tor do tego sportu to zakrety i serpentyny  , podobne jakie spotkały , tych na "ostatniej prostej" :D xD

Edytowane przez V12
Opublikowano

https://sekurak.pl/zainfekowany-pegasusem-telefon-michala-kolodziejczaka-byl-wyprodukowany-pozniej-niz-data-infekcji-okreslona-w-raporcie-citizen-lab-czy-aby-na-pewno/

Opublikowano

na wsi na "driftowanie" nie ma czasu w stosowną porę bo jak utłukę się po polach gdy pogoda stosowna to nie chce mi się już innych "driftów" a np teraz gdy czasu więcej to psa co mądrzejszego z budy nie wygoni i se można co najwyżej... po necie albo na jakim symulatorze na kompie

nie czytacie zbytnio i chcecie aby Was czytano?
Kołodziejczyków telefon opisałem już w tym poscie
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/292308-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2022/?do=findComment&comment=3540372

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Dopłaty do nawozów mogą bardzo żle się skończyć.

Ja to wiem że tylko stracić mogę.

Inflacji nie zatrzymają, a jesienią powiedzą że chłop na obniżkach skorzystał i wypadałoby żeby się podzielił z miastem tańszą żywnością. 

Opublikowano (edytowane)

z całym dystansem do niezborności mentalnej JKM (nie wiem jak trafniej...) to pamiętam Jego - 'w socjalizmie gdy coś działa podreguluj, gdy przestaje działać daj dotację" ja od siebie dopiszę - ... a masz gwarancję że się gospodarka zawali
punkt w punkt realizują tę Jego dla Niego kpinę którą za dobrą monetę wzięto.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

No więc jak będzie ta wojna?

Po apelu chińczyków żeby Putin wstrzymał się z akcją na czas igrzysk, mam przeczucie że atak zbiegnie się z ceremonią otwarcia🤔

wlasnietak to wygladalo w czasie igrzysk olimpijski w pekinie 2008 gruzja zaatakowal rosje

Opublikowano

Czasy się zmieniły. Kiedyś na czas igrzysk wszelkie wojny przygasały, dziś to dobry czas na ich wybuch z racji mniejszego szumu medialnego.

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

czekać na kartę .

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „WOJSKOWY KOMENDANT UZUPEŁNIEŃ w Białej Podlaskiej (oznaczenie organu) KARTA POWOŁANIA* Na podstawie art.. 60 ust 1i2 w związku art. 1. 100 ust 1. ustawy z dnia 19 listopada 2021 r. powszechnym obowiązku obrony Rzeczpospolitej Polskiej (Dz U. 2019 r. poz. 1541 z późń zm). Zwanej dalej ustawą*, powołuję: Pana Panią) Zamieszkałego (Zamieszkałą) Posiadającego (Posiadającą) ul.Janow Na stanowisko Powołany ma obowiązek Na okres Daty Pouczenie Powołany ma prawo odwołania się decyzji Wojskowej Komendy Uzupełnień WKU. w ciągu 14( czternastu dni jeśli stan zdrowia uzasadnia do zmiany kat. o zdolności do służby wojskowej orzeczonej w dniu 10 Czerwca 2008 Białej Podlaskiej”

Dostałeś ?

Opublikowano (edytowane)

co nas ta interia straszy?
https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polske-czeka-fala-upadlosci-producentow-zywnosci,nId,5793662

sam jeszcze nie czytałem i klikbajt to czy choć raz co sensownego z tego portalu?
...................
nnno. coś tam sensu jest zwłaszcza w ostrzeżeniu że zbytnie wtrącanie się urzędasów w ceny spowoduje spadek liczby dostawców czyli to co przewiduję odkąd PiS wygrał wybory - braki towarów na rynku w wyniku polityki która była ich programem wyborczym.

kart graficznych może sobie brakować ale chleba, mleka .... i tak ceny pójdą w górę jak nie w legalnym obrocie to w szarej strefie która zawsze kończy władzę nieudaczników.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

przeczytałem uważniej post Mariusza i
obie głupie

tym razem bez argumentów bo czasami tak najlepiej

jak klawiatury bezprzewodowej z gładzikiem powyżej stówy nie kupię to nerwicy nie uniknę

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

jak klawiatury bezprzewodowej z gładzikiem powyżej stówy nie kupię to nerwicy nie uniknę

A cóż teraz można kupić za stówę?😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał:

co nas ta interia straszy?
https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-polske-czeka-fala-upadlosci-producentow-zywnosci,nId,5793662

sam jeszcze nie czytałem i klikbajt to czy choć raz co sensownego z tego portalu

interia jest jednym z lepszych portali , tylko  Przeczytaj tytuł i przechodz do komentarzy i spróbuj kiedyś tak zrobić , na onecie i innych portalach nie można komentowac a na interi są jazdy , no i te felietony na interi to porażka ale za to inni coś napiszą ciekawego w komentarzach 

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, mirro napisał:

A cóż teraz można kupić za stówę?😂

nie no jak by odjąć cenę tego wynalazka (k 25zł) co mi teraz właśnie litery gubi lub eryjnie na jedenn klik po kilka wali to jeszcze w tej tówie i flszka i jakiego mielidła z soi z omastą kurzych skórek na zgrychę wyjdzie :D

celowo nie poprawiam b jeeeednj flach mało by nie p...dolnąć tym bdziewiem o glebę już po jednym poscie

o takie coś wychodzi jw

gładddddddzik jak tako działa... o masz

zmieniam

chinoli niech lepiej ruskie napadną, to i chętniejszych pomocników znajdą

(napisane na chińskim badziewiu)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v