Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, kobieras napisał(a):

Ile płaciliscie za serwis ciągnika na 50h? Dostałem fv za MF5709M na 7300... Kolega za 5s 3200 dla porównania 

W jd  przy 100h 6155 2700zł.ich olej i fitry 

3 filtry, od oleju hydrauliki ,silnikowego,i odmy,27l oleju silnikowego,i oleje w przedniej osi w 2 zwolnicach i przednim moście.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
4 godziny temu, kobieras napisał(a):

Ile płaciliscie za serwis ciągnika na 50h? Dostałem fv za MF5709M na 7300... Kolega za 5s 3200 dla porównania 

to co Ci wymienili? 16 litrow oleju silnikowego - 600 zl, filtr 100, oleje do zwolnic i mostu 10 l? max 300 zl, 2 filtry paliwa? max 500 zl

a i jeszcze smarownica przelecial

Opublikowano
8 godzin temu, WojtekBuawski napisał(a):

Ta cena to chyba z wymianą oleju przekładniowego 😶.

Do mnie jeszcze serwis nie dojechał, mam 75h. Podobno będzie to kosztować 1800zł. 

i co w tej cenie będzie zrobione?

Opublikowano (edytowane)

Już o tym pisałam wcześniej. Nie tylko cena zakupu ciągnika jest ważna. Ale też cena za pracę i cześci serwisu. Porównywałem okolicznych  dealerów i na samej cenie dojazdu z kilometra było chyba 1.5 zł różnicy. Na pracy z kompem 300 czy 350  zł. Pisze orientacyjnie bo nie pamiętam dokładnych kwot. Ale jeden chciał 3.5 zl za km a inny 5. Jeden chciał 350 netto za godzinę pracy z kompem a inny 700 zl. 
Wiec jak serwis przyjechał ,,zedrzec” to mogli go tak skasować. 
Jak jechali z głównej siedziby i było ze 100 km w jedną stronę licząc po 5 zł. To już się tysiak robi w dwie strony. Podłączyć kompa i coś poklikać to kolejny tysiąc itd itd. 

10 godzin temu, kobieras napisał(a):

Wstaw fakturę i będzie wiadomo za co masz naliczone tyle kasy 

Jak już piszecie ceny tych przeglądów to podawajcie co zostało zrobione bo tak to nijak to się ma jedna cena da drugiej. 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Czyli tak jak myślałem dojazd plus robota i to połowa tej kwoty. 
Resztę tych olei Ci chociaż oddali ? Tam napewno po parę litrów zostało w bańce. A są policzone całe banki. 
Robili ci na podwórku ten przegląd ? Rzeczywiście było to 13 godzin? Dwa dni ci to robili ? 

Opublikowano
16 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

A ta pierwsza pozycja naprawy agco to dlaczego tam jest 10rbh?

Niby tyle robili.

9 minut temu, krzychu121 napisał(a):

A dojazd też 3 godziny trwał ? 
to Cię w uja chcą zrobić albo o czymś nie piszesz 

Nie wiem, nie jechałem z nimi, ale po km możliwe. O czym niby mam nie pisać? Zobaczyłem wczoraj ta fv to mało nie padłem. Dodam, że jak kupowałem ciągnik mówili, że serwis ok 2500

Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Piszesz że może 3 godziny robili a teraz że niby 10? 

Tyle na pewno nie robili. Albo mnie w ch*ja robią, albo się jebneli

Opublikowano

Wiedzę, że kolejny diler MF taki "dobry". Dzwoń że jak robili 3 godziny to niech jest 3 na fakturze a nie 10. Przecież to jest śmiech te filtry wymienić i olei dolać a tu 3 tyś za to.

Tych nowych sprzętów to się odechciewa, zapłać ubezpieczenie, serwis, a jak coś ładnie po gwarancji to ceny części zwalają z nóg, zamienniki oczywiście jak na razie niedostępne.

Opublikowano

Trzeba ich po prostu pilnować z zegarkiem w ręku. U mnie na koniec zawsze dawali do podpisu druk co zrobione i od której do której 

A na oleje i filtry, które przywozili zawsze był rabat. Jak sam kupowałem u nich w sklepie to bez rabatu, a wszystko co przywiózł serwis -15% i co do litra, bo z beczki tankowali.

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał(a):

Trzeba ich po prostu pilnować z zegarkiem w ręku. U mnie na koniec zawsze dawali do podpisu druk co zrobione i od której do której 

A na oleje i filtry, które przywozili zawsze był rabat. Jak sam kupowałem u nich w sklepie to bez rabatu, a wszystko co przywiózł serwis -15% i co do litra, bo z beczki tankowali.

czyli polecasz ten danex? 

Opublikowano

Niezły wał na godzinach pracy. Przecież maja normy ile czasu mniej więcej ma serwisant na zrobienie określonego przeglądu a nie ze będzie go robił 10godzin. Praktyka jest ze po wykonaniu przeglądu podpisuje sie serwisantowi kartę naprawy i tam powinno być wszystko wyszczególnione łącznie z kilometrami i godzinami pracy. 

• Like 1
Opublikowano

Co za różnica ile ich było. mogli i w 10 przyjechać. Płacisz za roboczogodzine i czy robi 1 czy 15 to cię nie interesuje. Yebnac by się mogli gdyby nie tą cyferkę wpisali. 3 godziny a 10 to jednak różnica. 
Fakt ze ceny roboczogodzin mają przyzwoite. 300 brutto to takie minimum bym powiedział. Bardzo często już chcą koło 500 brutto. I przyjeżdżają młode chłopaczki z łapanki którzy nie mają za dużo pojęcia. 

1 godzinę temu, kobieras napisał(a):

Tyle na pewno nie robili. Albo mnie w ch*ja robią, albo się jebneli

Dużo km mają do Ciebie?