Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszedłem do prezesa było mu głupio okropnie przepraszał zawołał tego co z nim wszystko ustalałem, przyszedł i dalej Brna w kłamstwo że to nie ten traktor, że mówił że chyba nie pojedzie a nie że na pewno... No ale jak powiedziałem że dlaczego Vin jest taki sam i że mowił że na pewno po jakimś przyznał się. I że dadzą oleje filtry na serwis i maszynę jakąś demo jak będą mieć na pokazy. Ale tylko mu odparłem że maszyny demo nie chce obietnic bo on jest słynny z obietnic i rozmawiamy o tym co jest teraz i że muszę to przemyśleć bo naprawdę nie spodziewałem się takiej sytuacji 

Opublikowano

To jak nie pewny gość to jak się dogadasz na jakieś np serwisy za to to bież to na piśmie by była jakaś podkładka. Znajomi tak kiedyś mieli z valtra u dilera na Podlasiu zapłacili zarejestrowali i zadzwonili że ja odbiorą a ona jeździ u jakiegoś rolnika na pokazie też się mega wkurzyli 

Opublikowano

Znam przypadki gdzie sprzedany ciągnik był zabrany na jakieś okoliczne pokazy, ale było to już po wydaniu i po uzgodnieniu z właścicielem, z tego co pamiętam to chyba dostali przegląd gratis za udostępnienie maszyny. Na takich targach raczej ci go nie uszkodzili, na placu też często sprzedany ciągnik jest pokazywany następnemu klientowi. W takiej sytuacji chyba najlepiej niech zrobią dwa przeglądy za darmo i tyle, możesz ich postraszyć co najwyżej, że im smrodu nie narobisz. Najważniejsze pytanie, masz jakieś zdjęcia, że faktycznie to on stoi?

Opublikowano

@Matmen i jak się skończyło z tą Valtra ? Jak pojechał w pole to już bym go na pewno nie brał bo to jednak używka sami mówią że jak coś wyjedzie z salonu to już traci na wartości.

Nie chcę pisać jaki diler zobaczymy jak się zachowają dalej.

Tak Mam zdj, świadka film mowiłem im o tym.

Opublikowano

Szczegółów już nie pamiętam bo to dobrych parę lat temu było wzięli ją ale coś tam gratis diler obiecał ale niesmak pozostał na lata

Opublikowano
Godzinę temu, Paramonov napisał(a):

@Matmen i jak się skończyło z tą Valtra ? Jak pojechał w pole to już bym go na pewno nie brał bo to jednak używka sami mówią że jak coś wyjedzie z salonu to już traci na wartości.

Nie chcę pisać jaki diler zobaczymy jak się zachowają dalej.

Tak Mam zdj, świadka film mowiłem im o tym.

Jakbyś z tym do jakieś gazety poszedł to szkody wizerunkowe będą duże. Dla mnie sytuacja wygląda tak że jakby się wprost zapytali czy mogą ciągnik zabrać na targi to bym chciał jeden serwis gratis. Za to że skłamali to dają 2 serwisy gratis. Przez serwis rozumiem robocizna + materiały. 

Jeszcze łaskę z maszynami demo będą robić. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Paramonov napisał(a):

Co powiecie na taką sytuację. ciągnik kupiony zapłacony i zarejestrowany diler mówi że w tym tyg. Nie da rady go przywieźć bo targi itp. nie ma ludzi nie ma lawet wolnych ok rozumiem tylko mówię mu że ja nie chcę aby ten ciagnik był na targach w Kielcach on mówi że nie na pewno nie nawet nie mieli zamiaru go dać . Po czym jestem na targach i jest ten ciagnik. 

miałem to samo kiedyś zapłacony i stał prawie miesiąc bo albo ich laweta zepsuta albo nima kierowcy itd to sam po niego pojechałem 

myślę że chcieli żeby postał u nich na parkingu 

znowu miałem też na odwrot, dealer mi przywiózł maszynę do domu jeszcze za nią nie zapłaciłem tylko była zaliczka, przelew zrobiłem tydzień później 

Edytowane przez suffeks
Opublikowano
18 godzin temu, ubogiwladek napisał(a):

W agco na 2% na 7 lat. Chyba że coś się zmieniło od zeszłego roku. Ciekawe ile w tym bnp bo może się okaże że lepiej fendta kupic

W agco na 4 lata masz teraz prawie 3 kolega valtre miesiąc temu bral 3 lata 0 procent 

14 godzin temu, ubogiwladek napisał(a):

Podpisałem to że oddaje 404 tys a pożyczyłem 390 tys. Na prawdę nie wiem czego nie rozumiesz ;d 

Na 7 lat? Gdzie takie rzeczy 😁😂

16 godzin temu, ubogiwladek napisał(a):

102 % spłacasz i tyle. Wiem co pisze kolego . 390 tys w 2019 roku wziąłem 405 oddam po 7 latach. Wtedy było 4 %. Później wziąłem prasę na 2 %

Ty widzisz co piszesz na 4 procent wziąłeś ciągnik na 7 lat i oddasz odsetek 15 tys? 

Opublikowano
6 godzin temu, Paramonov napisał(a):

Poszedłem do prezesa było mu głupio okropnie przepraszał zawołał tego co z nim wszystko ustalałem, przyszedł i dalej Brna w kłamstwo że to nie ten traktor, że mówił że chyba nie pojedzie a nie że na pewno... No ale jak powiedziałem że dlaczego Vin jest taki sam i że mowił że na pewno po jakimś przyznał się. I że dadzą oleje filtry na serwis i maszynę jakąś demo jak będą mieć na pokazy. Ale tylko mu odparłem że maszyny demo nie chce obietnic bo on jest słynny z obietnic i rozmawiamy o tym co jest teraz i że muszę to przemyśleć bo naprawdę nie spodziewałem się takiej sytuacji 

Jedno jest pewne oni powinni teraz chcieć się dogadać z tobą nie ty z nimi bo jak im reklamę zrobisz to sprzedaż może znacząco spaść ja bym nie kupił już u takiego dealera ciągnika który w taki sposób podchodzi do Ciebie 

Kupiłeś ciągnik nowy a on jest już po pokazowy tyle co tam ludzi przez niego przeszło to klikało sobie coś wciskało pukało stukało a Tobie to później może wyjdzie w użytkowaniu 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, alfa napisał(a):

W agco na 4 lata masz teraz prawie 3 kolega valtre miesiąc temu bral 3 lata 0 procent 

Na 7 lat? Gdzie takie rzeczy 😁😂

Ty widzisz co piszesz na 4 procent wziąłeś ciągnik na 7 lat i oddasz odsetek 15 tys? 

Juz prawie oddalem :d w 2019 rokju brakem nie teraxScreenshot_20250316_131201_Gallery.jpg

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
11 godzin temu, alfa napisał(a):

agco na 4 lata masz teraz prawie 3 kolega valtre miesiąc temu bral 3 lata 0 procent 

Jakie dokladnie warunki? Ile wplaty wlasnej?

Ktory diler?

Opublikowano
5 godzin temu, skywalker89 napisał(a):

50% wpłaty własnej od kwoty brutto i tu nie uwierze, że ktoś miał inaczej jeśli zerówka 

50 procent od kwoty netto. Podatek cały się płaci po kilku miesiącach od zakupu. Tak chyba jest wszędzie. Do tego doliczają opłatę 1 lub 1.5 % opłaty manipulacyjnej. Tak wygląda ten kredyt zero

• Thanks 1
Opublikowano
8 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Jakie dokladnie warunki? Ile wplaty wlasnej?

Ktory diler?

Bodajże połowa i jak na zero to i tak dochodzi opłata manipulacyjna a jak poniżej połowy wpłaty odsetki mocno rosna 

Opublikowano

W cnh na jesieni na 2 lata na 0% było 45 % wpłaty. VAT finansuje cnh w 3 miesiącu. Opłaty manipulacyjjnej brak. Tylko ubezpieczenie od nich trzeba było wziąć które było droższe jak dobrze pamiętam około 300 zł niż jakbym sam ubezpieczył gdzie indziej i 200 zł prowizji dla gościa z którym to załatwiałem. 

18 godzin temu, ubogiwladek napisał(a):

Juz prawie oddalem :d w 2019 rokju brakem nie teraxScreenshot_20250316_131201_Gallery.jpg

To wyglada jak leasing 

Opublikowano
27 minut temu, krzychu121 napisał(a):

W cnh na jesieni na 2 lata na 0% było 45 % wpłaty. VAT finansuje cnh w 3 miesiącu. Opłaty manipulacyjjnej brak. Tylko ubezpieczenie od nich trzeba było wziąć które było droższe jak dobrze pamiętam około 300 zł niż jakbym sam ubezpieczył gdzie indziej i 200 zł prowizji dla gościa z którym to załatwiałem. 

To wyglada jak leasing 

Ja jutro mam sfinalizować zakup i dają mi w deutzu 5 lat na ten model w takiej konfiguracji(2024 z placu). 50 % wkładu mojego. VAT place w 3 miesiącu. Opłata manipulacyjna 1 procent od wartości netto( jest to doliczane do rat). Poza tym AC musisz mieć wykupione przez cały czas kredytu. Jeśli spłacę wcześniej, nie muszę płacić. Takie warunki mi dają na dziś dzień. 

• Thanks 1
Opublikowano
30 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To wyglada jak leasing 

Ja robiłem w case i nh jesienią wyceny i wszędzie mówili że jest opłata manipulacyjna. W case mówili mi 1.5 procent. Nigdy nie słyszałem o takim przypadku, że VAT finansuje diler. Wtedy co spłacasz go w ratach czy jak jest?

1 minutę temu, krzychu121 napisał(a):

Jak na 5 lat to bardzo dobre 

Dokładnie na 5 lat. Dlatego między innymi biorę deutza. Bylem napalony na case ale nie potrafię sie sensownie porozumieć z handlowcem okolicznego dilera. Poza tym tam jest 3 lata 0%

Opublikowano
46 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To wyglada jak leasing 

co wygląda jak leasing?

W dniu 16.03.2025 o 06:31, Paramonov napisał(a):

sameolej i filtry jak ci dają ma przegląd to jeszcze na tobie zarobią na dojeździe i robociźnie 

Opublikowano

W AGCO na 2 lata wziąłem to 0% mam ogólnie chyba do 3 lat jest 0% i opłaty manipulacyjnej 2 tyś wyszło. I o dziwo AC wychodzi taniej niż za ciągnik z finansowania CNH o dużo niższej wartości..

Opublikowano
33 minuty temu, Badwolf napisał(a):

Ja robiłem w case i nh jesienią wyceny i wszędzie mówili że jest opłata manipulacyjna. W case mówili mi 1.5 procent. Nigdy nie słyszałem o takim przypadku, że VAT finansuje diler. Wtedy co spłacasz go w ratach czy jak jest?

Dokładnie na 5 lat. Dlatego między innymi biorę deutza. Bylem napalony na case ale nie potrafię sie sensownie porozumieć z handlowcem okolicznego dilera. Poza tym tam jest 3 lata 0%

Normalnie ty vat płacisz tylko dostajesz fakturę w dniu zakupu składasz w skarbowym masz vat zwrócony do 3 miesięcy i dopiero go płacisz w jednej racie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Badwolf napisał(a):

Tak jak wyżej 

warunki miałem jak na zdjęciu. Tylko raty miesięczne . Traktor profi 

IMG_3975.jpeg

Edytowane przez krzychu121
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Badwolf napisał(a):

50 procent od kwoty netto. Podatek cały się płaci po kilku miesiącach od zakupu. Tak chyba jest wszędzie. Do tego doliczają opłatę 1 lub 1.5 % opłaty manipulacyjnej. Tak wygląda ten kredyt zero

Było to już poruszane tutaj, że niektórzy cwaniaczo podchodzą i w tym niestety agco i wpłaca się 50% kwoty brutto, w zeszłym tygodniu jeszcze dopytywałem konkretnie bo na 50% netto bym prawie nazbieral. 

Jeden plus tak jak pisałem na 3 lata 2300 odsetek mi wyszło, I niby manipulacyjnej ma być 0zl bo bralem już u nich. 

Z ubezpieczeniem, mi do 1000zl wychodzi taniej ubezpieczyć u zewnętrznego agenta.