Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak jest w ogóle z tym finansowaniem jakie dokumenty są potrzebne, sprawdzają jakąś zdolność jak w banku, czy  po prostu ciągnik jest pod zastaw ?

Opublikowano
2 minuty temu, Boles napisał(a):

Jak jest w ogóle z tym finansowaniem jakie dokumenty są potrzebne, sprawdzają jakąś zdolność jak w banku, czy  po prostu ciągnik jest pod zastaw ?

Ciągnik pod zastaw. 
To w cnh 45 kwoty netto. VAT fabryka finansuje. Całkowitych kosztach około 800 zł będzie bo ubezpieczenie u nich droższe jakieś 250-300’zl niż sam bym ubezpieczył. 
 Do końca września  można było na 5 lat wziąć na 0. 

4 minuty temu, karat7 napisał(a):

Jak kupowaliśmy w grudniu to też mówili , że koniec z kredytem na 0 %, a jednak został, więc może dalej go utrzymają. 

Co za ciągnik i w jakiej cenie ? 

Opublikowano

Nic mi nie wiadomo czy sprawdzali syna zdolności kredytowe , których by nie sprawdzili bo syn nie brał nigdy kredytu , a konto ma od niedawna. Ciągnik nie może być pod zastaw bo by wpisali cesję w dowodzie , a maszyna musi być wyłącznie twoja. Wiedzieli że zwrot vatu i zwrot dofinansowania pokryją resztę płatności. 

MF 5s 105  + quicke Q4L + łyżka 2,2 m i krokodyl 1,8 m. Trochę powyżej 400 netto.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, karat7 napisał(a):

Ciągnik nie może być pod zastaw bo by wpisali cesję w dowodzie , a maszyna musi być wyłącznie twoja.

Doprecyzuj, bo zabezpieczenie musi być. I najprawdopodobniej jest w umowie finansowania, skoro w dowodzie brak.

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

To opłata dość wysoka. W cnh 200 zł płaciłem. 
vat fabryka finansuje ? 
w cnh fabryka finansuje. Tyle za ma 2 lat jest 0 

Musiała być jakaś super promocja że 200zł za opłatę, w 2021 zapłaciłem ponad 3k, w listopadzie robiłem wyceny to 0,5% wartości netto. W claasie teraz jest 1% wartości a z tego co mówił mi przedstawiciel od kredytów bywało i 2%, opowiadał że miał klienta któremu robił finansowanie 0% na lexiona to opłaty wyszło 25k. Jesteś pewien że teraz tylko 2lata cnh wydaje mi się że case ma 3 na 0%.

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, jacek1296 napisał(a):

Doprecyzuj, bo zabezpieczenie musi być. I najprawdopodobniej jest w umowie finansowania, skoro w dowodzie brak.

Jest w umowie zapis na 100% że ciągnik jest pod zastaw. U mnie nie ma wpisu w dowodzie ale mam taki zapis. 

21 minut temu, kada2k napisał(a):

Musiała być jakaś super promocja że 200zł za opłatę, w 2021 zapłaciłem ponad 3k, w listopadzie robiłem wyceny to 0,5% wartości netto. W claasie teraz jest 1% wartości a z tego co mówił mi przedstawiciel od kredytów bywało i 2%, opowiadał że miał klienta któremu robił finansowanie 0% na lexiona to opłaty wyszło 25k. Jesteś pewien że teraz tylko 2lata cnh wydaje mi się że case ma 3 na 0%.

2 lata ostatnio taka reklamę widziałem. 3 lata gwarancji. 

Takie coś było do końca grudnia. Teraz chyba na wszystkie modele  jest 0. 

200 zł wziął gość który przyjeżdżał dwa razy. Niby dla niego za robotę. A tak to wszystko 0 i u mnie raty miesięcznie 

IMG_3975.jpeg

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
3 godziny temu, Pablo9812 napisał(a):

Ma ktoś finansowanie w AGCO? Jakie opinie ?

Jedno spłaciłem właśnie i biorę drugi ciągnik znowu z finansowaniem na 7 lat, ogólnie jest ok 

• Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, karat7 napisał(a):

Nic mi nie wiadomo czy sprawdzali syna zdolności kredytowe , których by nie sprawdzili bo syn nie brał nigdy kredytu , a konto ma od niedawna. Ciągnik nie może być pod zastaw bo by wpisali cesję w dowodzie , a maszyna musi być wyłącznie twoja. Wiedzieli że zwrot vatu i zwrot dofinansowania pokryją resztę płatności. 

MF 5s 105  + quicke Q4L + łyżka 2,2 m i krokodyl 1,8 m. Trochę powyżej 400 netto.

I jak zadowolony z MF'a? Co z wyposażenia masz?

Mam zamówionego takiego samego.

Opublikowano

Ja brałem w grudniu ciągnik nh, wpłata własna 45% ceny netto, 3 lata na 0% zabezpieczeniem ciągnik,opłata przygotowawcza 2% z ceny netto, lepsze finansowanie wtedy miał deutz lecz serwis i diler daleko w moim przypadku

Opublikowano
15 minut temu, daanny napisał(a):

Ja brałem w grudniu ciągnik nh, wpłata własna 45% ceny netto, 3 lata na 0% zabezpieczeniem ciągnik,opłata przygotowawcza 2% z ceny netto, lepsze finansowanie wtedy miał deutz lecz serwis i diler daleko w moim przypadku

T6.160? 

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Pablo9812 napisał(a):

I jak zadowolony z MF'a? Co z wyposażenia masz?

Mam zamówionego takiego samego.

Na razie to  wyrzucił 60 ton obornika i ścieli tuczarnię.  Wyposażenie to prawie wszystko bez monitora.  Jeszcze  nie wiem wszystkiego  co do czego służy. Jazda na trasie z amortyzacją super . Chyba najlepszy ciągnik na tą chwilę do ładowacza, przy opuszczonym na sam dół widać jak widły wchodzą w paletę. Miałą być M-ka , ale uznaliśmy , że w razie awarii MF 5465 ten pociągnie wszystkie maszyny i nie będzie przestoju.

24 minuty temu, WojtekBuawski napisał(a):

Quicke tańszy od fabrycznego pod marką MF?

Ładowacz z osprzętem metal technik wyszedł 44000 netto. Obsługa ładowacza kciukiem  super sprawa i szybkozłącze do hydrauliki. Pracuje super. Jak oglądałem krajowe ładowacze  i zobaczyłem Quicka  to nie zastanawiałem się ani minuty dłużej.  Wcześniej na proximie  miełem Trac-Lifta 220 też byłem bardzo zadowolony. Przepracował 18lat bez awarii. Brałem ciągnik z placu więc o fabrycznym nie było mowy, wziąłem co było na placu.

Edytowane przez karat7
  • Like 1
Opublikowano
37 minut temu, martin0000 napisał(a):

Wiesz może jak wygląda finansowanie fabryczne w Krone?

37 minut temu, martin0000 napisał(a):

Wiesz może jak wygląda finansowanie fabryczne w Krone?

Jak dobrze pamiętam to ma 2 lata jest na 0 . % prowizji i ubezpieczenia ci nie podam bo nie pamiętam. Ale jak dobrze kojarzę to od ceny 65 netto wychodziło kosztów kolo tysiąca. Ubezpiecznie chyba 0.8 % wartości maszyny. I jakaś prowizja ale nie pamiętam dokładnie. Czekam z zakupem bo euro tanieje i już 2 tyś jest tańsza kosiarka względem tego co na początku stycznia chcieli