Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, porems napisał:

steyr absolut 6240 cvx z nawigacją przedni tuz i WOM opony 710 tył, 600 przód za 680 tyś netto ktoś coś?

To wstępna wycena, czy już po negocjacjach? Ja za nowa pume czyli afs connect usłyszałem 800 netto na start. Widzę że podobne wyposażenie.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Daj jakiś link 

Nie dam linku bo jeszcze nie oficjalne ale prawdopodobnie będzie w tym naborze w listopadzie na nową modernizację 

Edytowane przez alfa
  • Haha 1
Opublikowano

Panie alfa a cóż to za zmianą podejścia? Jeszcze z rok temu żeś wyzywał "chłopów" że dają się naciągać na miliony za maszyny (lepiej kupić kilka mieszkań) jak i na dilerów którzy siedzą w pałacach (to chyba nawet dosłownie było o agrotechniku) co się zmieniło w naszym pięknym kraju??

Opublikowano

W lipcu kupiony case vestrum 120 z turem sonarol. Taki golas bez tuza i miękkiej osi. Opony Michelin tył 600 z przodu 540 . Skrzynia multicontroler sprzęgło w  hamulcu. Gabarytowo mniejszy od maxum 125 i to sporo. 

Cena 360 netto po bardzo krótkich negocjacjach bo mi tur na gwałt był potrzebny 🤷🤷🤷

Kupiony w danex Rogienice jak większość moich marzeń. Jak dla mnie są spoko dobre doractwo i serwis. Za to z Roltomą od Massey Ferguson ciężko się negocjuje i przedstawiciel niewie co sprzedaje .

Z innymi dealerami z Podlasia nie miałem doczynienia

Opublikowano
2 godziny temu, Fanuel napisał:

Alfa masz nieaktualne dane. W nowej perspektywie 2023-2027 ciągniki nie są kosztem kwalifikowanym !!! Dealerzy spuszczajcie ceny ! ;)

przez 20 lat każde gospodarstwo już ma zachodnie ciągniki i musi kupować nowe zachodnie nawet bez dofinansowania więc bez różnicy czy będzie dofinansowanie czy nie 

Opublikowano
13 godzin temu, Matmen napisał:

Panie alfa a cóż to za zmianą podejścia? Jeszcze z rok temu żeś wyzywał "chłopów" że dają się naciągać na miliony za maszyny (lepiej kupić kilka mieszkań) jak i na dilerów którzy siedzą w pałacach (to chyba nawet dosłownie było o agrotechniku) co się zmieniło w naszym pięknym kraju??

Nic się nie zmieniło kto ma kupić to kupi czy to będzie ciągnik czy mieszkanie. Bo są sytuacje że ten ciągnik może poczekać, jest nie potrzebny,  albo pilny . Każdy ma swój plan inwestycyjny a jeśli chodzi o ceny to są o niebo lepsze jak rok temu np agrotechnik jeśli chodzi o Fendt 

Opublikowano (edytowane)

To prawda. I to praktycznie u każdego dealera ceny spadały o 50-100 tys na ciągniku  130 km wzwyż. A jak wziąć coś placowego to też dodatkowe kilkadziesiąt tys. 

Straszyli inflacja i zachęcali do pozbywania się pieniędzy to dealerzy korzystali ile się da i podnosili ceny wedle uznania. Pamiętam jak w 2022 czy 2023 roku za trochę lepiej wyposażony ciągnik 150 km trzeba było na dzień dobry ponad 500 netto wykładać. A jak lepiej doposażony to pod 600 cena podchodziła. I nie było kredytów fabrycznych 

12 godzin temu, greg1985 napisał:

W lipcu kupiony case vestrum 120 z turem sonarol. Taki golas bez tuza i miękkiej osi. Opony Michelin tył 600 z przodu 540 . Skrzynia multicontroler sprzęgło w  hamulcu. Gabarytowo mniejszy od maxum 125 i to sporo. 

Cena 360 netto po bardzo krótkich negocjacjach bo mi tur na gwałt był potrzebny 🤷🤷🤷

Kupiony w danex Rogienice jak większość moich marzeń. Jak dla mnie są spoko dobre doractwo i serwis. Za to z Roltomą od Massey Ferguson ciężko się negocjuje i przedstawiciel niewie co sprzedaje .

To teraz trochę lepiej wyposażony (mieka os , przedni tuz i skrzynia 24x24) idzie wyrwać za 310 netto no i ładowacz 20-25 netto 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
12 godzin temu, greg1985 napisał:

i jak zadowolony jesteś z tego vestruma? bo chodzi mi taki po głowie. (czy może panowie odradzacie i patrzeć za czymś innym)?

Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.10.2024 o 17:51, maniek0987 napisał:

Dnia 11.10.2024 o 14:20, porems napisał:

steyr absolut 6240 cvx z nawigacją przedni tuz i WOM opony 710 tył, 600 przód za 680 tyś netto ktoś coś?

To wstępna wycena, czy już po negocjacjach? Ja za nowa pume czyli afs connect usłyszałem 800 netto na start. Widzę że podobne wyposażenie.

coś tam może jeszcze urwę, tylko to jest jeszcze w starej kabinie

MF 8s.205 na dyna 7, z navi za 700 tyś netto, a na dyna VT 760 tyś 

Valtra Q245 z navi 860 tyś

Puma 240  bez nawigacji w starej kabinie 640 tyś

Edytowane przez porems