Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MF 7s, 155km, 498 netto, 6 cylindrow, Wyposażenie: - Kabina amortyzowana mechanicznie, - Przekładnia Dyna-6 , - Amortyzowana oś, - Zaczep górny automatyczny z regulacją wysokości, - Joystick Power Control, - Wysokiej jakości podłokietnik z łatwo dostępnymi elementami sterowania pracą ciągnika MULTIPAD, - 4 pary wyjść hydraulicznych o wydajności 150 l/min – LS 2 x elektro 2 x mech., - Instalacja pneumatyczna dwu-obwodowa, - Przednie błotniki skrętne, - Tylny Tuz – udźwig 7100 kg, kat III, - Tylny WOM – 540/540Eco/1000/1000Eco obr./min, - Sterowanie Eco + załączanie WOM z kabiny, - Klimatyzacja, - Duże teleskopowe lusterka zewnętrzne elektrycznie sterowane i podgrzewane, - Fotel pneumatyczny, - Sterowaniem WOM (START/STOP), sterowanie jedną parą wyjść hydrauliki + TUZ z błotników tylnych, - Automatyczne wyłączanie wałka WOM przy podnoszeniu TUZ, - Przedni TUZ 3,2 T z 1 parą wyjść hydraulicznych, - Radio, - Światło ostrzegawcze „kogut” ( 2 szt.), - Klimatyzowany schowek, - Ogumienie przód 540/65 R28, - Ogumienie tył 650/65 R38, - Wycieraczka tylnej szyby ze spryskiwaczem, - Błotniki tylne z przedłużeniami 2,55 m, - Łącznik górny hydrauliczny.

Opublikowano
Dnia 8.06.2023 o 13:40, Rolniik122 napisał:

Miałem tego claasa 630 na testach to przedstawiciel od dealera powiedział ze za ~400 netto by poszedł. Miękka oś, kabina, przedni tuz, wom przedni, skrzynia jak w mfie dyna 6 (odblokowana skrzynia), podłokietnik podstawowy, hydraulika LS, 4 wyjscia hydrauliczne z tyłu, jedna z przodu,  

Roltex taką cenę zaproponował ? Mi wyceniali 630 w cis z amortyzacją osi kabiny skrzynia 50 za 475 a cenią 513 netto, dzisiaj dzwonili żebym zamawiał bo 10k w górę idą od lipca. Coś mi to w ch*ja walą, trzeba dusić żeby zeszli z ceny

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, MarekDFagrofarm410 napisał:

Roltex taką cenę zaproponował ? Mi wyceniali 630 w cis z amortyzacją osi kabiny skrzynia 50 za 475 a cenią 513 netto, dzisiaj dzwonili żebym zamawiał bo 10k w górę idą od lipca. Coś mi to w ch*ja walą, trzeba dusić żeby zeszli z ceny

Przedstawiciel na który region? 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 19.06.2023 o 22:26, Rolniczek2070 napisał:

Coś musi być na rzeczy. 
Niedawno widziałem na forum, ktoś podawał cenę MF 5S 105 Full wypas 430TYS netto

Mnie wczoraj przysłał ofertę też na 105 tylko w EFFicient , Dyna 6, hydraulika 110l/min LS, fabryczne przystosowanie do ładowacza, Ham pneu do przyczep, Amortyzowana oś i kabina, oświetlenie LED.  Wycenił na 484 tys netto. 
Sam nie wiem co o tym myśleć. 

Na pewno regionalizacja występuje. Jak rok temu dzwoniłem o kosiarkę z MF nie do "swojego" dealera, to tamten nie chciał ze mną gadać. 

Opublikowano
Dnia 19.06.2023 o 22:26, Rolniczek2070 napisał:

Handel maszynami rolniczymi to wielka ściema i kosmiczne marże. Dziwne, że UE daje dotacje na te maszyny a nie zmusi producentów do publikowania oficjalnych cenników jak np w samochodach osobowych gdzie w każdej chwili możesz sprawdzić w jakim kraju kosztuje ile wybrany przez ciebie model tej czy innej marki.

Opublikowano

Bo te dotacje to są pieniądze dla biznesu nie dla rolnika , a rolnik omaniony kaską biega i spełnia różne wymagania i sobie sam pętle zakłada by jakiś  cwaniaczek mógł pięć razy w roku na wakacje wyjechać na jego koszt.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Dokładnie tak,  wszystkie dotacje to jedna wielka ściema i zarabiają wszyscy dookoła tylko nie sam interesant. Może kiedyś ludzie na oczy przejrzą, że pieniądze biorą się z ciężkiej pracy, oszczędności i przedsiębiorczości, a nie z dotacji i socjalu, które de facto są pieniędzmi zabranymi z naszych kieszeni. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 25.06.2023 o 12:14, hubertuss napisał:

Handel maszynami rolniczymi to wielka ściema i kosmiczne marże. Dziwne, że UE daje dotacje na te maszyny a nie zmusi producentów do publikowania oficjalnych cenników jak np w samochodach osobowych gdzie w każdej chwili możesz sprawdzić w jakim kraju kosztuje ile wybrany przez ciebie model tej czy innej marki.

UE świadomie daje dotacje polskiemu rolnikowi. Większość kasy na maszyny pójdzie na sprzęt zachodni, który jest produkowany w starej UE. Tam pracownicy zarobią i tak to się kręci. A rolnikowi wydaje się że Unia mu dała. 

• Like 1
Opublikowano

Jak ceny ciągników ruszyły do góry kilka lat temu , było że drożeją "bo stal i dzie w górę" , jak stal spadła z 6 na 3  tyś/t , ciągniki nadal walą w górę... "bo Rosja", "bo woda podrożała"