Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, spwrp napisał:

@MarekDFagrofarm410wiesz może ile będzie tańszy arion 610 w podstawie od tej promocji na 630??

około 30 tyś.

6 godzin temu, tracker napisał:

Wczoraj widziałem w tv reklamy tractorów Messeya ... więc chyba mają problem ze sprzedażą:)

a pamiętasz może jakie ceny na jakie modele? Bo coś nie mogę znaleźć, żeby mieli jakąś promocję....

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, spwrp napisał:

@MarekDFagrofarm410wiesz może ile będzie tańszy arion 610 w podstawie od tej promocji na 630??

Gadalem z przedstawicielem claasa to od 420k netto w podstawie 610, 630 idzie wyrwać 25-30 k drożej. Zależy od wyposażenia. 

Wcześniej była dostępna tylko seria 400 oraz od modelu 630 przez brak komponentów. Teraz wszystko wróciło do normy

• Like 1
Opublikowano

Valtra T145 versu z podłokietnikiem Smart touch, skrzynia 50, przedni tuz, opony 650 tył 540 przód, amortyzacja osi kabiny itd wczoraj dostałem ofertę od przedstawiciela 604 k netto zamówienie listopad. Jakby brać teraz co przyjedzie wolna na plac w takim wyposażeniu to 550 k netto za T175 versu

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja płaciłem 585 net 2 msc temu za t175 versu, opony 710/60 r42 trelleborg i 600/60 r30, , elektrozawory, 5 par hydr, wzmacniany podnośnik 9.5 t, obciążnik z przodu 1100kg, pompa najmocniejsza 160l, obciążniki w kołach, malowanie felg unlimited, wnętrze unlimited, łącznik hydrauliczny, nawigacja, stabilizatory automatyczne, błotniki poszerzane skrętne itd

Edytowane przez lysonzi1
  • Haha 1
Opublikowano

Panowie a CASE Maxxum 125 w jakimś podstawowym wyposażeniu ile może na tą chwilę wynosić? Ofertę mam z sierpnia tamtego roku na 360netto jestem ciekaw jak się zmieniło.

Lub John Deere 6090M?

Opublikowano
11 godzin temu, Fanuel napisał:

Pewnie już w milionach. Poglupieli Ci dealerzy z tymi podwyżkami. Zboże staniało to czekamy na obcnizki o 60-100 % .

Właśnie tak samo myślę. Rzepak kurde promocja 2t za tonę względem żniw. A ciągniki i maszyny ceny kosmos. Tylko zapowiadana modernizacja może te ceny przytrzymać 

Opublikowano
Dnia 20.05.2023 o 16:12, Pablo9812 napisał:

Panowie a CASE Maxxum 125 w jakimś podstawowym wyposażeniu ile może na tą chwilę wynosić? Ofertę mam z sierpnia tamtego roku na 360netto jestem ciekaw jak się zmieniło.

Lub John Deere 6090M?

Jd 6120 zamawiany luty 2022 z ładowaczem 385 netto

Opublikowano

to stare dzieje luty 2022, można powiedzieć "czasy przed wojną" ja wtedy wyceniałem Maxxuma 125 bardziej podstawa za 280 netto a multicontroler na wypasie 320 netto.

Opublikowano
8 godzin temu, Darek8787 napisał:

to stare dzieje luty 2022, można powiedzieć "czasy przed wojną" ja wtedy wyceniałem Maxxuma 125 bardziej podstawa za 280 netto a multicontroler na wypasie 320 netto.

No to ja miałem Maxxuma 125 wycene z końca siepnia i typowy golas,bo więcej nie potrzebuje to 360tys netto.  Teraz z ciekawości zadzwoniłem to w 400 miałby się zmieścić 😦 Rzepak spadł o połowę, zboża podobnie. mleko z tego co czytam też poleciało grubo. Pytanie czy to ich troche ostudzi..

Opublikowano

Znajomy ma firmę transportowa, mówi, że na chwile obecną jest bardzo krucho w branży. Mimo to ceny nowych ciągników siodłowych wywindowane i sprzedawcy nie chcą opuszczać cen. Więc czemu miałyby taniec traktory?

Opublikowano

Stoję przed zakupem ciągnikiem na modernizację biorę po uwagę case puma 150 lub  claas Arion 630 . Claas tańszy o 40 tys względem pumy. Proszę o opinie. Będzie to mój główny ciągnik na gosparstwie.