Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja w maju podpisałem umowę na jednego Tira po 3800 netto i żałuję że nie zrobiłem na więcej.Teraz trzeba będzie czekać na cenę do wiosny i nie wiadomo czy do tej ceny dobije.

Opublikowano
7 godzin temu, paktofonikas1987 napisał:

Zobaczymy co będzie dalej, narazie ropa idzie w dół, w ślad za nią surowce rolne. Więc super ceny narazie nie widać, aczkolwiek jezi w zimę będzie niedobór gazu, to gaz pójdzie w górę, ropa pewnie też i jest szansa na wyzsze ceny rzepaku. Było kiedyś tak że w żniwa cena rzepaku była lepsza niż później?

nie raz przechowywało się cały sezon żeby sprzedać drożej a sprzedało się z taką samą ceną jak w żniwa.

• Haha 1
Opublikowano

nadchodzi recesja, w usa już jest, więc ceny zaczęły spadać i będą nadal  spadały; to nie będzie rok na przechowywanie

Opublikowano

Jaj jestem innego zdania , zobaczymy za rok kto miał lepszego nosa

Opublikowano
21 godzin temu, Andpol napisał:

Dzierżawy w żniwa trzeba b.płacić to może choć na tym się zyska ale jaka pewność że zdrożeje później skoro ukraińską sprowadzają na potęgę?

w zeszłym roku też myśleli że 2200 to jest super cena ...

Opublikowano
22 godziny temu, marek1977 napisał:

Dzisiaj SMS z Kruszwicy , cena 3310 na lipiec.

Kto przechowa to wygra ja w żniwa sprzedaje bo zboże magazynuje a z rzepakiem potem nikt nie kupuje i cały samochód trza mieć.

Ta cena netto czy brutto?

Opublikowano

Jak wam sypią rzepaki.? Zaczynam kilo tolerancyjne to może z 2.5 tony będzie, drobny jest i taki brązowawy 

Opublikowano (edytowane)

U mnie siany koło 20.08 mandril widzę ładnie dochodzi rowno od dołu to myślę że po przyszłym weekendzie będę coś myślał o koszeniu wtorek-sroda jak przygrzeje od weekendu koło 30c... lubelskie granicą ltm/lhr

Edytowane przez skywalker89
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v