Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Jakie te ceny gazu wysokie?

Propan 2021 2,3 zł

Propan teraz 2,2 zł 

Jesteś ruską onucą i powielasz fake nawsy

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

I co, cena brutto z neta, normalnie można jeszcze taniej kupić 

Screenshot_2022-08-29-20-50-05-752_com.android.chrome.jpg

Jak mnie denerwują tacy Ważniacy jak ty nic nie wie, ale innych będzie uczył biznesu i jeszcze obrażał ręce opadają, LPG nie podrożał tak jak gaz ziemny 

Ceny gazu ziemnego w PGNiG

2018 - 12 gr/kWh

2019 - 13 gr/kwh

2020 -  14 gr/kwh

2021 - 17 gr/kwh

2021 wrzesień 37 gr/kwh

2021 grudzień 54 gr/kwh

Obecnie 79 groszy

Jeśli natomiast chodzi o gaz LPG to jest on produkowany głównie z ropy naftowej dlatego jego cena związana jest właśnie z ropą naftową a ta podrożała o kilkadziesiąt procent podobnie jak LPG.

Ale duże suszarnie w skupach spalają gaz ziemny a nie LPG

Od razu widać że nie masz wiedzy, ale się wypowiadasz jak minister energetyki

Dnia 25.08.2022 o 14:49, Zdzinio napisał:

Ja obdzwoniłem okolicę i wszędzie jednakowo 1350 netto z odbiorem i sprzedaje bo kasa potrzebna

A widzieliście to:https://allegro.pl/oferta/kukurydza-energetyczna-opalowa-ekogroszek-opal-12546953130

Ktoś już z was palił kukurydzą?

Edytowane przez dzemik61
Opublikowano
Dnia 29.08.2022 o 22:43, mirekcich napisał:

Widzę że sraczki Ci od suszenia dostali ... na tych forach to więcej handlarzyków i spekulantów niż rolników...

Zwykła przygotówka do wyebania chłopa na mokrej kukurydzy.Wmawianie ludziom jakie to katastrofalne koszty suszenia i dlatego muszą kupić za połowę ceny suchej.SMS z dziś z Bioagra Goświnowice, 780 za tonę mokrej.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Teraz pompują balon pn dobre plony,gdy w całej Europie susza jakiej od stuleci nie było.Zobaczymy z jakim hukiem balonik pęknie w czasie zbiorów kukurydzy.To że miejscami kukurydza dobrze wygląda to nie znaczy że wszędzie tak jest.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, QuQurydza napisał:

W Zachodniej Polsce są już pola gdzie kukurydza poszła pod mulczery. Brak kolby.

To samo u mnie kolba malutka będzie cienko 

Na biogaz to jak to jest jak to się sprzedaje? Trzeba w kopiec zawieść czy można prosto z sieczkarni. 

Opublikowano

jeszcze sie nie orientowalem w cenach,kukurydz rosnie pieknie, popadalo wtedy gdy bylo trzeba, grad byl 5 km dalej. plony beda na pewno wieksze niz w tamtym roku

byle cena byla to zyc a nie umierac....ale wydaje mi sie ze w tym roku raju nie bedzie

maja zniesc wymog dodawania bioetanolu do paliw wiec bioagra musi zejsc z ceny,a to oni w polowie polski ustalaja poziom cen..

Opublikowano
33 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Dno

Wiem że nie za dużo ale bardziej mi chodzi w przeliczeniu na ziarno tylko nie wiadomo po ile będzie. 

5 minut temu, witejus napisał:

A po naszemu to ile?

Nie wiem po waszemu ale wiem że jeśli masz problem z literówką u kogoś to też masz problem i to duży z głową i proponuję iść do lekarza albo przestać bawić się wackiem i zająć się czym pożytecznym 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v