Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, slavik80 napisał:

Ja by policzyl w podobej stawce  co na skupie 

Dobra,a jak bedzie miala np 26% wilgotnosci mierząc swoim miernikiem to dodatki tez powinny dochodzić  tak jak na skupie w sumie

Edytowane przez Unexpected
Opublikowano
48 minut temu, artek27 napisał:

Dzisiaj rozmawialem z kolega co pracuje na skupie kukurydzy to mowil ze po 500zl placa nie pytalem ale pewnie cena brutto do 30% a sucha skupuja po 800zl. BSI

Jaki skup?

Opublikowano
2 godziny temu, artek27 napisał:

Dzisiaj rozmawialem z kolega co pracuje na skupie kukurydzy to mowil ze po 500zl placa nie pytalem ale pewnie cena brutto do 30% a sucha skupuja po 800zl. BSI

Kto i gdzie tyle płaci? To mój teren i jakoś nie słyszałem takiej ceny 

Opublikowano
1 godzinę temu, Zittam napisał:

Jaki skup?

Drohiczyn

34 minuty temu, Jurek87 napisał:

No wlasnie dwa autka suchej bym sprzedal.

2 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Kto i gdzie tyle płaci? To mój teren i jakoś nie słyszałem takiej ceny 

Opublikowano
7 minut temu, qba333 napisał:

Wszędzie 400 a tam 500 ciekawe

No wiesz ja miałem 20 wilgotnośći to i za 500 się zarobi a plonów w tym roku chyba niema 

Przed chwilą, artek27 napisał:

Tak na B z tamtej miejscowosci.

To to samo mi jechać do brodacz nawet bliżej.

Opublikowano
5 minut temu, Marecki2922 napisał:

@artek27 jak byś mógł podać jakiś bardziej konkretny namiar było by fajne , zadzwonił bym i sprawdził 

https://panoramafirm.pl/podlaskie,siemiatycki,drohiczyn,józefa_piłsudskiego,5/fuh_dariusz_blonski_skup_i_sprzedaz_zboz-zxagcc_sxi.html

3 minuty temu, Strongman napisał:

No wiesz ja miałem 20 wilgotnośći to i za 500 się zarobi a plonów w tym roku chyba niema 

To to samo mi jechać do brodacz nawet bliżej.

To u was po ile on placi?

• Like 1
Opublikowano

Niewiem on 30 km odemnie i tam ma suszarnie a skupy ma obok mnie i w drochiczynie tylko u nas to same zboże kupuję,zresztą firma stoi na niego a on już nie żyje tylko żona wszystko obsługuje.

Hrabina w korczewie płaci 390.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.10.2023 o 22:13, wojtal24 napisał:

a Ty też z tych okolic Nikolex 410zl silopol nie nie wiem czy bierze 

Silopol Oporow nie skupuje, Nikolex 400 + 6 pln za kazdy % ponizej 30 max 430.

Dnia 11.10.2023 o 22:13, wojtal24 napisał:

Edytowane przez Cheesburger
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v