Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Mam wrażenie że podrożeje,byłem na skupię i pustki.

Tez zdzierstwo moja miała 20 a dopłacają tylko do 25 potem to gratis.

Nie wiem czy podrożeje bo szczerze mówiąc to mają wywalone na naszą kukurydzę :D Jak narazie to tanieje a nikt jeszcze nawet nie zaczął za bardzo  w okolicy kosić

Opublikowano
13 minut temu, Damian24424 napisał:

Nie wiem czy podrożeje bo szczerze mówiąc to mają wywalone na naszą kukurydzę :D Jak narazie to tanieje a nikt jeszcze nawet nie zaczął za bardzo  w okolicy kosić

Gdzie dopłacają do 25 masakra 

Opublikowano (edytowane)

P8754 i amavit 20 ma pionier a cena 390 i tylko 50zł za suchość naleci,czy by sprzedał 25 czy 20 ta sama cena 

1 godzinę temu, ahten napisał:

i po ile u Ciebie skupuja? 

jakie masz wilgotnosci i jakie odmiany?

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

P8754 i amavit 20 ma pionier a cena 390 i tylko 50zł za suchość naleci,czy by sprzedał 25 czy 20 ta sama cena 

to chyba już lepiej zbić na 15% i dostać 2x więcej nie? 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Farmueller 8594 kg/ha
Farmrock 9667 kg/ha
SM Wawel 8969 kg/ha

Trochę pojechało na skup, trochę do hodowcy bydła.

W skupie 468 netto przy 28,4% wilgotności.

U hodowcy 420 netto przy 29,4%. 

Bałem się sprzedać wszystko w jedno miejsce.

Kukurydzy na polach stoi jeszcze bardzo dużo (wschodnie Mazowsze).

Edytowane przez bobcat2250
Opublikowano (edytowane)

Sako Kraśnik zjazd z 380 na 360 netto, Koło Zakrzówka (nie pamiętam nazwy) ponoć 400netto.

BioAGRA skupy w lubelskim bez cen,  może w przyszłym tygodniu coś podadzą.

Edytowane przez solek01
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v