Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Nasiona ok 1000, siew 220, 

Gdzie ty nasiona po 1000 kupujesz, ostro przepłacasz, za P9241 coś lekko ponad 700zł płaciłem xD Siew u nas 180 z ha był w tym roku.

Przed chwilą, galan99 napisał:

Siew 450 zł biorą .

To chyba z orką w komplecie xD 

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Gdzie ty nasiona po 1000 kupujesz, ostro przepłacasz, za P9241 coś lekko ponad 700zł płaciłem 

Jak kupiłeś 2 lata temu, to po 700😆, bujać to my... bajkopisarzu

https://pioneer-nasiona.pl/Cennik-kukurydzy-2023.html

ja mam 9241 i 9363 kupione w ub roku bez vat, siane ok 90tys nasion, to policz sobie ile brakuje do tysiąca na ha

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

A po co siać 90 tys, chyba żeby potem mniej zbierać xD 75-80 tys, w zależności od klasy gleby spokojnie wystarcza. Dolicz jeszcze promocje 14+1 która daje około 7% rabatu i 10% rabatu za wcześniejszą płatność i ci wyjdzie nieco ponad 700 ;) chyba że jesteś dziadem i musisz czekać na zbiory żeby zapłacić za nasiona ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

Na piachu wystarczy, u mnie mało, więcej zasiejesz , więcej zbierzesz

16 ton mokrej z ha przy obsadzie 78 tys to mało ? Jak zasieje 90 tys to więcej nie urośnie..

Muszę 150 tys zasiać to z 25ton mokrej zbiore xD

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

Tak samo prawda jak Pionier po 700

Takie plony osiągałem, chcesz to wierz, nie chcesz to nie xD Znalazłem fakturę, po rabacie za wcześniejszą płatność wychodzi 773 za worek, do tego promocja 14+1 czyli 14x773:15= 721 za worek, ale ty płacisz 1000 xD  Bo cię nie stać zapłacić przed żniwami, taki rolnik xD  Z ceny z cennika 859 za worek udało się zrobić 721 ;) 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomek90 napisał:

8834 z tej samej kolby co twoje, to bliżej 700, zmień przedstawiciela

Popatrz frajerze w cennik, bliżej 900 i to bez vat, gwarantuję ci że nie kupisz złotówki taniej w całej Polsce, chyba że ci diler dołoży z własnej kieszeni, bajkopisarzu.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Takie plony osiągałem, chcesz to wierz, nie chcesz to nie xD Znalazłem fakturę, po rabacie za wcześniejszą płatność wychodzi 773 za worek, do tego promocja 14+1 czyli 14x773:15= 721 za worek, ale ty płacisz 1000 xD  Bo cię nie stać zapłacić przed żniwami, taki rolnik xD  Z ceny z cennika 859 za worek udało się zrobić 721 ;) 

Nawet nie trzeba samemu brac tyle jednostek l, wystarczy dogadać się z przedstawicielem żeby zebrał 🙂

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Popatrz frajerze w cennik, bliżej 900 i to bez vat, gwarantuję ci że nie kupisz złotówki taniej w całej Polsce, chyba że ci diler dołoży z własnej kieszeni, bajkopisarzu.

Wyżej mój imiennik co rozpisał, zacznij liczyć w końcu gościu! 😈😈😈

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, witejus napisał:

Stać mnie było zapłacić w listopadzie, bogolu🤣

Taaak, po żniwach xD Zapłaciłeś za nasiona sprzed roku, inaczej się nie da kupować tak drogo jak ty xD  Nawet najdroższe odmiany Pionera z zaprawą premium to 950zł z rabatem za wcześniejszą płatność, a jak dołożysz 14+1 to wychodzi 880zł za jednostkę.

Opublikowano

Susze słomą a raczej gnojem słomianym  z dwóch lat - najtrudniej rozgrzać piec -jak dostanie wiśniowego koloru pali się jak trzeba jakbym nie robił to bym nie uwierzył 

Opublikowano
6 minut temu, v11 napisał:

Susze słomą a raczej gnojem słomianym  z dwóch lat - najtrudniej rozgrzać piec -jak dostanie wiśniowego koloru pali się jak trzeba jakbym nie robił to bym nie uwierzył 

Okej, ale to ty dzwonisz. 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

tomus dziecko drogie 80 tys na dobrej ziemi to za malo-ja sieje 83-85 . 

jak na razie to zniw po kukurydzy dlugo nie widac..

No patrz, siejesz tak dużo a moje plony cię szokują i mówisz że oszukuję xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v