Skocz do zawartości

Ceny kukurydzy 2022

danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, tomek15h napisał:

16 z hektara to całkiem realny plon na glebach 1-2 klasa przy fao 270- 300 i wilgotności podczas zbioru 30- 35 %.

16,3 t/ha klasa 4-5 wilg. 23% fao 300 rok 2018. Punktowo pewnie lepiej więc nie takie cuda. Wschodnia Wielkopolska, plony w tym roku zazwyczaj 7-10 t/ha, cena 950

Edytowane przez mrobak

Piotrass napisał:

Pionieer P9363 wilg.35% klasa gleby 4 17.6t z ha. Centrum. 

Na Ccm szlo wiec dlatego mlocone już

Co zostało wywiezione po 840 netto przy 35% 

To kolby musiały być duże jestem ciekaw ile ważyła taka kolba

Kędzior89 napisał:

Piotrass napisał: Pionieer P9363 wilg.35% klasa gleby 4 17.6t z ha. Centrum.  Na Ccm szlo wiec dlatego mlocone już Co zostało wywiezione po 840 netto przy 35%  To kolby musiały być duże jestem ciekaw ile ważyła taka kolba? Gratulacje 😁

• Confused 1

14 godzin temu, Pajej napisał:

Ta... Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś w tym roku złapał 10t 

Zaraz ,, farmerzy'' z AF zaczną pisać że mają po 16 t o wilgotności 20. Sezon się rozpoczął :)

14 godzin temu, Pajej napisał:

Ta... Jeszcze nie słyszałem żeby ktoś w tym roku złapał 10t 

Zaraz ,, farmerzy'' z AF zaczną pisać że mają po 16 t o wilgotności 20. Sezon się rozpoczął :)

• Thanks 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Przez Minister50
      Witam.Jakiej ceny można się spodziewać za kukurydzę na kieszonkę.Kukurydza ładna 2,5-3 metra wysokości.
  • Dodaj nową pozycję...