Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Murphys napisał:

Gdzie kupowałeś gaz?

Centrumgaz , dokupilem jeszcze jedną butle 4850 i kupilem 8100litrow pewnie ze 4 tys mi zabraknie kwestia jakie suszenie bedzie w tym roku.

Opublikowano

W zach. Polsce Lubuskie są pola gdzie nie będzie żadnej kolby, rośliny do metra. To nie są pola po 10-20 ha. Jak tak dalej będzie paliło słońce, to będzie jak kilka lat temu, że zbierana była kukurydza 18%. 

Opublikowano

Na niemieckim rynku kukurydza zbożowa w porcie importowym Brake kosztowała ostatnio 336 euro za tonę starego ziarna, a cena wywoławcza na nowe zbiory z jesiennym terminem dostawy to 340e. Może nie będzie źle.

• Thanks 1
Opublikowano
11 godzin temu, Zdzinio napisał:

Nie macie może na sprzedaż butli 4850 albo 6400 używanej?

533165881 tel do  Żyrardowa gość handluje nowymi i używką 

Okolice Sokołowa podl. kukurydza super ,ale u nas deszcze w tym roku książkowo i mimo słabych wschodów ładnie nadrobiła . 

Opublikowano
28 minut temu, Jurek87 napisał:

533165881 tel do  Żyrardowa gość handluje nowymi i używką 

Okolice Sokołowa podl. kukurydza super ,ale u nas deszcze w tym roku książkowo i mimo słabych wschodów ładnie nadrobiła . 

W zeszłym roku brałem od niego używke teraz nic nie ma

Opublikowano
1 minutę temu, Zdzinio napisał:

W zeszłym roku brałem od niego używke teraz nic nie ma

czaiłem się czy 3 sztuki nie kupic i zalać ale pewnie ciężko teraz bedzie coś kupić 

Opublikowano
14 godzin temu, QuQurydza napisał:

W zach. Polsce Lubuskie są pola gdzie nie będzie żadnej kolby, rośliny do metra. To nie są pola po 10-20 ha. Jak tak dalej będzie paliło słońce, to będzie jak kilka lat temu, że zbierana była kukurydza 18%. 

to był 2018 rok kosiłem wtedy 27 września i miała 23%

Opublikowano
Dnia 31.07.2022 o 22:41, karolr2 napisał:

Na niemieckim rynku kukurydza zbożowa w porcie importowym Brake kosztowała ostatnio 336 euro za tonę starego ziarna, a cena wywoławcza na nowe zbiory z jesiennym terminem dostawy to 340e. Może nie będzie źle.

Dasz linka do tej giełdy z notowaniami? Nie mogę znaleźć

Opublikowano (edytowane)

375 tys ton już wypłyneło z ua banderowskich portów- w wiekszości to kukurydza i glownie do Turcji, dobre tempo się zaczyna, ciekawe ile wyjedzie w całym sierpniu.

Edytowane przez Unexpected
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez weronikasa
      Witam serdecznie i zapraszam do kontaktu w razie potrzeby przewiezienia maszyny rolniczej.
      Przewozimy niemal wszystkie urządzenia i maszyny rolnicze. Do każdego Klienta podchodzimy indywidualnie. Staramy się tak planować trasy, aby móc zapewnić jak  najlepszą stawkę.
      https://www.eu-transport.pl/transport-maszyn-rolniczych
      Zostawiam odnośnik,  pozdrawiam
    • Przez Matey
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2020? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionac? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na cen? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Link do tematu z roku 2019: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/273042-ceny-kukurydzy-2019/

• Przez yaroslaw
      No  to  sezon kukurydziany  2021 uznajemy  za  rozpoczęty  Gorzelnia Rąbczyn 650zł/t przy 30%   każdy dodatkowy procent wilgotności  to 12zł mniej  a za każdy procent  poniżej trzydziestu  to plus 8zł  Przy większych  ilościach   można a nawet  warto  się  potargować  .  Zaprzyjaźniona  suszarnia  dzisiaj  pierwszy  transport  w tej samej  cenie   plon  około 10t/ha
    • Przez danielhaker
      Kontynuacja tematu: 

• Dodaj nową pozycję...
v