Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, PerezStunt napisał:

OSM koło od marca plus 12gr dla VATowca i plus 7 dla ryczałtowca. pali się koło d*py Prezesowi to podwyższa cenę 2 tygodnie przed zebraniem

Co jak inna cena dla vatowców inna dla ryczaltowca przeciez to nie ma żadnego sensu, chyba się przesłyszałeś

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
5 godzin temu, Troker1979 napisał:

Mi umowa z Energą skończyła się 4 lata temu i jest teraz na czas nieokreślony. Wczoraj sms że skończyła się oferta promocyjna i zapraszają do salonu. Pewnie chcą mi zmienić taryfę z G na C. Może lepiej się nie zgłaszać?

Zużycie między 15 -20 tys kv rocznie.

Radzilbym sie tam nie pokazywac. Bo zobzczysz taka sama promocje jak ja przy wymianie licznika

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Masz jakis cennik? 

Dziś sms przysłali wlasnie info o podwyżce. I faktycznie 12gr dla vatowców i 7gr dla ryczałtowców. Przez cene z koła uciekli najwięksi dostawcy. Być może chca ich zachęcić do powrotu podwyżka dla vatowców 🤣

Opublikowano

Albo przed zebraniem rzucili premię za jeden miesiąc żeby wszystko klepnąć to co chcą przyklepać a później ostry zjazd w dół To nawet nie jest już śmieszne to co się wyrabia w spółdzielniach. Przed głównymi zebraniami lub zbliżającym się okresem wypowiedzeń nagle znajduje się kasa na premie i podwyżki aby zachęcić do zostania. Termin mija i wracamy do punktu wyjścia albo i jeszcze niższej ceny. Tak samo jak nagle w radzie ktoś zaczyna pracować tak jak powinien i sprawdzać co się w spółdzielni dzieje to nagle staje się wrogiem numer 1 spółdzielni i też nagle znajduje się kasa na podwyżki na cenę mleka jak prezesi zauważają że rolnicy zaczynają się buntować i dochodzić praw. Sypną trochę groszem i się prawie wszyscy uspokajają 

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

To znaczy że dla płatników VAT ta cała tarcza to jeden wielki c......j .

Ni paliwo ni nawozy nic nie jest tańsze znów ci co mają łeb na karku utrzymują patologie.

A od kiedy ryczaltowcy nie maja glowy na karku i sa patologia???

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

@robert1226 jest dokładnie na odwrót niż myślisz 😁 

Ja gdybym był teraz na vacie to miałbym mleko ok. 15 groszy tańsze, 1,5 mln litrów czyli 225 tyś złotych w plecy tylko na mleku, dziękuję serdecznie dobranoc 😂😂 

Edytowane przez Marcin441
  • Like 3
Opublikowano
44 minuty temu, Marcin441 napisał:

@robert1226 jest dokładnie na odwrót niż myślisz 😁 

Ja gdybym był teraz na vacie to miałbym mleko ok. 15 groszy tańsze, 1,5 mln litrów czyli 225 tyś złotych w plecy tylko na mleku, dziękuję serdecznie dobranoc 😂😂 

Przy takich litrach to stado jak i ilość ha musi być już konkretną. Sprzęt tak samo. Odliczając VAT z zakupów to kilkaset tys lekko zwrotu będzie  rocznie . Zależy czy ktoś inwestuje czy nie.  

Opublikowano
33 minuty temu, Marcin441 napisał:

Jakby to powiedzieć, sam nie gospodaruje 😉

No to uważaj bo jak się skarbowka doczepi to zaboli 2 razy mocniej. Też oddalem1/3 mleka bratu a faktur z kosztów nie zmniejszyłem o 1/3 bo bolało. Po pół roku kontrola z US VAT niesłusznie odliczony od towarów do zwrotu pomnozony razy 4 i świadomość że skarbowka ma cie cały czas na oku 😉

A z tym vatem to jaja. Gdzieś czytałem że jest 5 tys rolników vatowcow czy coś takiego ale oni produkują 50 czy 70 procent żywności także wiadomo komu może pomóc nasz wspaniały rząd 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, Cow_milk napisał:

No to uważaj bo jak się skarbowka doczepi to zaboli 2 razy mocniej. Też oddalem1/3 mleka bratu a faktur z kosztów nie zmniejszyłem o 1/3 bo bolało. Po pół roku kontrola z US VAT niesłusznie odliczony od towarów do zwrotu pomnozony razy 4 i świadomość że skarbowka ma cie cały czas na oku 😉

A z tym vatem to jaja. Gdzieś czytałem że jest 5 tys rolników vatowcow czy coś takiego ale oni produkują 50 czy 70 procent żywności także wiadomo komu może pomóc nasz wspaniały rząd 

Wole żyć w strachu że mnie złapią niż z pokusą że nie korzystam 😄

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, john9i3 napisał:

Dziś sms przysłali wlasnie info o podwyżce. I faktycznie 12gr dla vatowców i 7gr dla ryczałtowców. Przez cene z koła uciekli najwięksi dostawcy. Być może chca ich zachęcić do powrotu podwyżka dla vatowców 🤣

Bez sensu , równie dobrze mogliby 5gr podnieść blondynom a 10gr brunetom...

• Thanks 1
  • Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v