Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Ursus932 napisał:

Żeby wam gul skoczył 😛

Powoli doganiamy lyderów

Napisz na pw jak możesz to oblicze somsiada złodzieja za co kupil ta nową  ładowarka 

14 minut temu, Ursus932 napisał:

Żeby wam gul skoczył 😛

Powoli doganiamy lyderów

Napisz na pw jak możesz to oblicze somsiada złodzieja za co kupil ta nową  ładowarke

• Haha 1
Opublikowano
46 minut temu, Szu15000 napisał:

Rozpisze mi ktoś schemat programu krycia? w sensie w jakie dni, jaki preparat? (receptal i pg)

Ovsynch:

Poniedziałek Receptal 5 ml 12:00

Następny poniedziałek Genestran 2 ml 12:00

Środa Receptal 2,5 ml 14:00

Czwartek 8:00-9:00 inseminacja

Ja zamiast Receptalu 5 ml daje Acegon 2,5 ml a zamiast Receptalu 2,5 ml Acegon 2 ml (taniej a skuteczność ta sama). No i robię Resynch czyli 22 dni po inseminacji daje Acegon 2,5 ml (Receptal), 28 dnia badam na cielność i niecielne 29 dnia zaczynają ovsynch. Na pierwszą inseminację robi się jeszcze Presynch dla większej skuteczności kiedy macica jeszcze zarodka nie jest w stanie przyjąć a ty możesz już cykl u krowy "porządkować" z Presynchu skuteczność 50-55% Resynchu 35-40% a Ovsynchu 30-35% 

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, zetorr6441 napisał:

Za białko macie 0.00? 🤔

Masz cennik?

cennik to :

klasa extra 0,18

jednostka tł 0,17

przedziały 15-25tys 0,34

dopł do zbiornika 0,10

powyżej 25tys  0,36

pr. lojalnościowa 0,05

ocena użyt. 0,02 

premia 0,5

tak ma wyglądać cennik na luty w mlekovicie oddział pilica

Opublikowano
34 minuty temu, Marcin441 napisał:

Ovsynch:

Poniedziałek Receptal 5 ml 12:00

Następny poniedziałek Genestran 2 ml 12:00

Środa Receptal 2,5 ml 14:00

Czwartek 8:00-9:00 inseminacja

Ja zamiast Receptalu 5 ml daje Acegon 2,5 ml a zamiast Receptalu 2,5 ml Acegon 2 ml (taniej a skuteczność ta sama). No i robię Resynch czyli 22 dni po inseminacji daje Acegon 2,5 ml (Receptal), 28 dnia badam na cielność i niecielne 29 dnia zaczynają ovsynch. Na pierwszą inseminację robi się jeszcze Presynch dla większej skuteczności kiedy macica jeszcze zarodka nie jest w stanie przyjąć a ty możesz już cykl u krowy "porządkować" z Presynchu skuteczność 50-55% Resynchu 35-40% a Ovsynchu 30-35% 

U mnie od kiedy kilku lat ten sam schemat.

Ov po 7 dniach na wywołanie po 9 ov na 10 kryję ,jak niema żadnych objawów i pęcherzyka to czekam 7 dni i powtarzam to samo

• Like 1
Opublikowano

Witam, zamierzam przejść do Spomleku. Może ktoś podzielić się informacjami na temat tej mleczarani? Jak u nich z badaniami? Czy wyniki pokrywają się z wynikami z federacji? Może ma ktoś aktualny cennik?

Opublikowano

Cześć wie ktoś może jak płaci za mleko lacpol Piotrków kujawski przy 6tys litrów?

13 godzin temu, radekz200 napisał:

1,4 😛😛😛

Serio przeżytek mi powiedz

Opublikowano
12 godzin temu, TomaszKysiski napisał:

cennik to :

klasa extra 0,18

jednostka tł 0,17

przedziały 15-25tys 0,34

dopł do zbiornika 0,10

powyżej 25tys  0,36

pr. lojalnościowa 0,05

ocena użyt. 0,02 

premia 0,5

tak ma wyglądać cennik na luty w mlekovicie oddział pilica

Zmienili przedziały? Wcześniej było 15001-20000 i dalej 20001-30000?

Opublikowano
1 godzinę temu, tay29 napisał:

spróbujcie programu g6g, troche drożej, troche dłużej ale efekty lepsze

W którym dniu po wycieleniu zaczynasz g6g? Ja jeszcze po tym programie chyba żadnej nie pokryłem. Najlepiej i chyba najdrożej ovsynch z wkładką, ale minimum 70% skuteczności

Opublikowano
42 minuty temu, tay29 napisał:

ostatnio u mnie 8/8 po g6g. 2msc jesli rui nie widać. tylko trzeba co do godziny podawac i inseminacja na 16h po ostatnim zastrzyku

Jeszcze powiedz że po seksowanym 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v