Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Cow_milk napisał:

Tylko ponad 80 tys litrów miesięcznie to już powinni się z takimi i prywatni liczyć 

Liczą się tylko próbują ile mogą ugrać, pierwszy miesiąc na wypowiedzeniu dostałby cenę jak nigdzie 

Opublikowano (edytowane)

Cena sera w Dino ze Spolmeku we wrześniu ok. 24zł  w grudniu ok, 27zł, dzisiaj 33,40zł za 1kg,  Włoszczowa jeszcze lepsza  34zł z groszami. 

Ja pierdziele, szkoda że ja tak nie mogę cen podnosić procentowo przy sprzedaży płodów rolnych

Edytowane przez Unexpected
  • Thanks 2
Opublikowano
2 godziny temu, Cow_milk napisał:

Tylko ponad 80 tys litrów miesięcznie to już powinni się z takimi i prywatni liczyć 

Za styczeń powinienem mieć coś koło 100tys litrów. + 1/3 obory mam jeszcze nie wykorzystana przez krowy, tylko jalowki tam są. Coś ogarnąć dla jalowek i można cała oborę w doju utrzymywać. ( jest do tego przystosowana).

5 godzin temu, Marcin441 napisał:

Jak masz możliwość iść do Piątnicy to za czym czekasz? Chyba nie liczysz że Polmlek będzie płacił .

Wcześniej nie było warunków. 

Teraz to już inna sprawa. Ogólnie już jakiś tam plan mam.

Opublikowano
2 godziny temu, Unexpected napisał:

Cena sera w Dino ze Spolmeku we wrześniu ok. 24zł  w grudniu ok, 27zł, dzisiaj 33,40zł za 1kg,  Włoszczowa jeszcze lepsza  34zł z groszami. 

Ja pierdziele, szkoda że ja tak nie mogę cen podnosić procentowo przy sprzedaży płodów rolnych

Dlatego mleczarnie które mocno stoją na serach płacą najlepiej za ten grudzień

No i przerzutowe popierdółki

Opublikowano
23 godziny temu, ukaszProcho napisał:

Albo myśli czy uciąć wam 5 gr czy 10 😂

Jak nam obetna to Ty w Radomsku za 1.5 będziesz doił bo pewnie wypowiedzenie  nie złożone, bo dali łola Boga 30 gr premi na grudzień  

22 godziny temu, asus921 napisał:

Gorzej jak brak SMS = cena podstawowa, wtedy poleci około 30gr od ceny grudniowej, bo były 3 "premie", październik, listopad i grudzień

Październik to była podwyżka na stałe. 

22 godziny temu, Rrolniik napisał:

Ja mam zapis w umowie u lydera 35gr premii za styczeń więc cene za styczeń chyba znają i raczej nie będzie obniżek.

Te 35 gr premia to zwykły zapis części składowej ceny nic nie mówiący o cenie na styczeń ani dalej. 

Hodowcy pożal sie Boże a umow nie potrafią czytać ze zrozumieniem i liczyć,  koniec takich jest bliski. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 8.01.2022 o 06:30, Ursus932 napisał:

Trzy tysiące i taka cena ? 

Jak potrzebują mleka to każdy dostawca jest cenny także nic dziwnego u nas Lazorko płaci od 0-5tys 1,8 a ja oddaje do intermilk miałem prawie 5 tys u nich jak się nie mylę to jest przedział 3-5 i też za grudzień wyszło 1,8 a co Radomsko tyle nie da? 😉

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, MariuszDe napisał:

Jak potrzebują mleka to każdy dostawca jest cenny także nic dziwnego u nas Lazorko płaci od 0-5tys 1,8 a ja oddaje do intermilk miałem prawie 5 tys u nich jak się nie mylę to jest przedział 3-5 i też za grudzień wyszło 1,8 a co Radomsko tyle nie da? 😉

No nie daje 🤨 widać wolą przeżut od pośrednika ... 

3 minuty temu, Rrolniik napisał:

a ile ma mieć, 1 zł, w czym jego mleko gorsze od tego co ma 30tys miesięcznie?

nie wiem , tylko pytam , u mnie nawet największy o takiej może pomarzyć :ph34r:

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

No nie daje 🤨 widać wolą przeżut od pośrednika ... 

nie wiem , tylko pytam , u mnie nawet największy o takiej może pomarzyć :ph34r:

No to ile teraz w Radomsku można dostać za niewielkie dostawy? 1,50brutto?czy więcej? 

Opublikowano
17 minut temu, MariuszDe napisał:

No to ile teraz w Radomsku można dostać za niewielkie dostawy? 1,50brutto?czy więcej? 

Ja u mnie buja się koło 5 tyś to bez premi świątecznej nie wiem , jeszcze nie było faktury za grudzień ale chyba nie przekroczy 1,40

Także nędza

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v