Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
PolonezAtu napisał:

Yyy, ja nie mam 10 tyś i za listopad 2.97 brutto 😜

a ja mam więcej netto 😜

i nie chodzi o to kto jaką ma cenę ale bardzo często jest ,,znacząca,, dopłata za próg 10tys

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, criskp86 napisał:

3.03brutto

Przy największym progu i najwyższych parametrach jest możliwa za listopad przy tej premii 4 z przodu?

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano
2 godziny temu, alfa napisał:

To musi tragiczne mieć parametry skoro taka cena woda nie mleko . Ja wiem czy wkurzeni ci co ja znam co odeszli  za listopad będą mieli 2.88 -2.96 netto czyli nie zła cena I każdy się cieszy że nie daje do mlekpolu i wszyscy wierzą że jak coś na rynku będzie nie tak to piatnica się pokaże z dobrej strony . Pozatym większa część roku była lepsza jak w mlekpolu a i cieszy ich że udało sie z niewielkimi stratami finansowymi odejść i że wogole piatnica wzięła.  Wroca dawne czasy i znów może 10 lat nie brać nikogo . Narazie to w mlekpolu różnie się dzieje mleko uht wycofane z hurtowni bo nie zdatne do spożycia przez ludzi , szybsza zmiana prezesów i odprawki dla starych , wisząca w powietrzu kara od uoik 160 mln , zakup nowych fur dla zarządu,  i jak jedni mówią powazna awaria w Mrągowie inni że brak mleka do produkcji proszku lub zbyt słaba cena proszku żeby go wytwarzać do tego spadek cen walut . Narazie fakt należą się za cenę dla mlekpolu gratulacje 

Jak inflacja będzie tak zapierniczac a na to się zapowiada to ludzie nie będą mieli tyle kasy żeby kupować drogie produkty i wtedy może się okazać że najlepiej beda płacić ci co dużo eksportują gotowych produktów bo na naszym rynku będzie bardzo niska sprzedaż. Także roznie może być 

Opublikowano

Alfa co ty na wylocie z mlekpolu że tak z ciebie pesymista odnośnie tej mleczarni . 

Jest popyt jest cena a że jeszcze do tego nazbierało się wiele innych czynników to mamy co mamy . Nie jest źle. Gorzej mają teraz producenci zbóż i kukurydzy . Podobno skupy i paszarnie niechcą naszej kukurydzy bo zawaleni kukurydzą z Ukrainy . Na FB  agro unii jest filmik jak stoją chłopaki pod agrocentrum w Grajewie i lamentują . A nawozy i środki do produkcji dalej w cenie 😡

Opublikowano
MariuszDe napisał:

4 godziny temu, criskp86 napisał:

3.03brutto

Przy największym progu i najwyższych parametrach jest możliwa za listopad przy tej premii 4 z przodu?

ciężko powiedzieć ja jestem w przedostatnim progu czyli 2 gr różnicy. może jak ktoś ponad 1 mln litrów...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, MariuszDe napisał:

Nie trzeba mieć najwyższego progu ani parametrów. Wystarczy że w listopadzie spadla mocno ilość i już premia robi się ,,większa''. 

@Optimus też słyszałem że zrobili już obniżkę. Jakiś użytkownik czasami podawał tutaj cenę 

@Maciektaski potwierdzasz obniżkę ?

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
Dnia 10.12.2022 o 13:20, pedro2 napisał:

Dlaczego likwidujesz? Giżycko chyba cały rok fajnie płaci, nie walą w bambuko.

Nie chcę mi się już doić  trochę chcę pożyć a nie tylko od rana do wieczora i uwiązany jak pies   jakieś mamki mięsne i mechanika dla  hobby i coś się zarobi zawsze

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

PolonezAtu napisał:

Yyy, ja nie mam 10 tyś i za listopad 2.97 brutto 😜

a ja mam więcej netto 😜

i nie chodzi o to kto jaką ma cenę ale bardzo często jest ,,znacząca,, dopłata za próg 10tys

Myślę że w 2023 przekroczę na spokojnie te 10 tys 🙂

greg1985 napisał:

Alfa co ty na wylocie z mlekpolu że tak z ciebie pesymista odnośnie tej mleczarni . 

Jest popyt jest cena a że jeszcze do tego nazbierało się wiele innych czynników to mamy co mamy . Nie jest źle. Gorzej mają teraz producenci zbóż i kukurydzy . Podobno skupy i paszarnie niechcą naszej kukurydzy bo zawaleni kukurydzą z Ukrainy . Na FB  agro unii jest filmik jak stoją chłopaki pod agrocentrum w Grajewie i lamentują . A nawozy i środki do produkcji dalej w cenie 😡

Kukurydza u mnie mokra po 400 zł 🤷🙊

Opublikowano
21 minut temu, robert1226 napisał:

I bardzo dobrze , narobiło się co najmniej w naszych stronach biznesmenów kukurydzianych co nic nie chorują nic nie robią tylko kukurydzą wszystko obsiane i sobie podsmiechujki robią z tych co prowadzą chodowle , by tak było dalej jak do tej pory , to by kukurydzę w doniczce na parapecie sieli bo taki biznes.

Mogło by tak mleko pierdolnac na 1zl w końcu by krowiarze na d*pie siedli i nie latali i dzierżaw nie podbijali każdemu normalnemu rolnikowi 

• Thanks 1
  • Haha 10
  • Confused 1
Opublikowano
14 minut temu, karolr2 napisał:

Mogło by tak mleko pierdolnac na 1zl w końcu by krowiarze na d*pie siedli i nie latali i dzierżaw nie podbijali każdemu normalnemu rolnikowi 

Przy cenie 1 zł .nie było by już kogoś takiego jak keowiarz ...tylko sami ,,normalni " rolnicy ... 

14 minut temu, karolr2 napisał:

Przy cenie 1 zł .nie było by już kogoś takiego jak keowiarz ...tylko sami ,,normalni " rolnicy ... 

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, pedro2 napisał:

Ciekawe jakby tak mliko zaczęły mleczarnie ciągnąć na potęgę ze wschodu po 1,5zł jaki byłby kwik krowiarzy 🙋 

Skąd???? A mleko to ze wschodu skąd wezmą z Afryki? To nie pszenica że urośnie na czarnoziemach sama .. przy krowach trzeba za***rdalać .za dużo pracy .brak pracowników chetnych do tej branży .i to nie praca dla zdechlakow i mamejakow .a ty jesteś tego idealnym przykładem ....heee 

• Like 3
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

z afryki nie da rady , tam są wielbłądy a one nie dają mleka tylko MMSIle waży Garść czekoladowych cukierków m&m's w kolorowych skorupkach -  sprawdź kalorie i wagę, obejrzyj zdjęcia            mLECZArnia polmlek OKOŁO 4 tys. litrów 2,05  zł parametrw nie znam  bo to u szwagra 

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, jarecki napisał:

z afryki nie da rady , tam są wielbłądy a one nie dają mleka tylko MMSIle waży Garść czekoladowych cukierków m&m's w kolorowych skorupkach -  sprawdź kalorie i wagę, obejrzyj zdjęcia            mLECZArnia polmlek OKOŁO 4 tys. litrów 2,05  zł parametrw nie znam  bo to u szwagra 

Z jakiej przyczyny tam jeszcze  jest? Ja przy podobnej ilości mam 2,68brutto

Opublikowano

Mariusz DE ,  trudno powiedzieć , obok przejezdza MLEKS , HOHLAND , i jeszcze kilka innych , chyba tez nie wiąże przyszłosci z mlekiem i jest jak jest kilka lat , siostra pracuje poza rolnictwem dzieci juz się wyprowadziły .

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Ciekawe jakby tak mliko zaczęły mleczarnie ciągnąć na potęgę ze wschodu po 1,5zł jaki byłby kwik krowiarzy 🙋 

I będą stać z tym mlekiem miesiąc na granicy i czekać na wpuszczenie? jak wagony ze zbożem? a zresztą jakby mieli taką możliwość to te mleko już dawno w naszych mleczarniach by było. A żeby ujebali mleko pierwsze muszą uj***ć zboże i warzywa żeby krowiarze nie mieli alternatywy 

Opublikowano
7 minut temu, lamboEVO100 napisał:

A czy przypadkiem mleko z Litwy nie przyjeżdzało kilka lat temu za połowę ceny?

Wiesz jaka Litwa ma produkcje krajowa? Taka że cały kraj niezaspokoiłby możliwości mlekpolu ale postraszyć można. Jedynym zagrożeniem jest załamanie koniunktury które już idzie, rok temu można było kupić za minimalną pensje 120 burgerów drwala a w tym roku 91- tyle co w 2011 roku. Takie są efekty PiSu ale no im nie zależy na ludziach pracujących, głosowaliście na nich

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, lamboEVO100 napisał:

A czy przypadkiem mleko z Litwy nie przyjeżdzało kilka lat temu za połowę ceny?

A czemu już nie przyjeżdża ?? Bo to był okres masowej likwidacji stad.pozatym Litwa to kraj wielkości jednego woj w Pl 

Edytowane przez massey235
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v