Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, Qwazi napisał:

Nigdy nie sprzedaje dziadostwa. Jak mam cielaka, który jest słabszy lub miał jakąś biegunkę nie sprzedaję go na chów tylko do uboju. Nigdy też nie sprzedaję cieląt młodszych niż 6 tygodni bo to jest wg mnie niewłaściwe. A cena mogłaby być trochę wyższa za cielaki bez HF 

Jeśli chodzi o dziadostwo to też wolę sprzedać na ubój niż ktoś później ma mi wypominać że mu cielaka jakiegoś chorego czy coś sprzedałem. Byczki sprzedaję tygodniowe dla stałych odbiorców bo im tak pasuje 

Opublikowano (edytowane)

Mlekpol za wrzesień 24 tyś l.

Tł. 4.4. Bi.3.3.

Cena netto dla vatowca 2.76 zł.

Parametry podskoczyły a podwyżka względem sierpnia miała być 20 gr a dzięki temu zrobiło się 30 gr .

Za październik jak narazie tł.4.6 . Bi 3.45.  pewnie do tych 10 gr podwyżki jeszcze może z 7 gr doleci 

Nic nie piszcie zaraz Piątnica da premie  na 🌽 to wam szczęki opadną 👍

Edytowane przez greg1985
Opublikowano
Qwazi napisał:

25 minut temu, pawlak2507 napisał:

W jakim wieku po takiej cenie sprzedałeś? 

Już doczytałem to chyba w tym wieku to tak normalna cena, najgorszy okres odchowałeś

Nigdy nie sprzedaje dziadostwa. Jak mam cielaka, który jest słabszy lub miał jakąś biegunkę nie sprzedaję go na chów tylko do uboju. Nigdy też nie sprzedaję cieląt młodszych niż 6 tygodni bo to jest wg mnie niewłaściwe. A cena mogłaby być trochę wyższa za cielaki bez HF 

Ile płacą za takiego cielaka miesięcznego ? mam jaloweczke z wypadniętym stawem w tylnej nodze i nie mam pojęcia co z nią zrobić.

Opublikowano

No i super.Trzena się cieszyć że Giżycko ciągnie w górę...mlekovita,mlekpol.Piatnica stara się trzymać czoła.Niech mlekpol i 3 netto płaci..wtedy i my niemniej będziemy w końcu musieli mieć.Poko co cena była jednak chyba słabsza skoro kolejni dostawcy zmieniają mlekpol na Piątnice i to grupowo.Pamietajcie że dziś gdy migracja między mleczarniami jest łatwiejsza to trzeba się cieszyć że konkurencja idzie w górę bo i nasza mleczarnia nie będzie mieć wyjścia.Oby wszystkie niedługo 3netto przekroczyły,tego sobie życzę i Wam(no poza Damianem) 😂😂😂

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, PolonezAtu napisał:

Ile płacą za takiego cielaka miesięcznego ? mam jaloweczke z wypadniętym stawem w tylnej nodze i nie mam pojęcia co z nią zrobić.

Teraz to nie mam pojęcia bo dawno nic nie dawałem na rzeź. Ale jeśli chcesz to jutro mogę zadzwonić i zapytać 

1 godzinę temu, pawlak2507 napisał:

Jeśli chodzi o dziadostwo to też wolę sprzedać na ubój niż ktoś później ma mi wypominać że mu cielaka jakiegoś chorego czy coś sprzedałem. Byczki sprzedaję tygodniowe dla stałych odbiorców bo im tak pasuje 

Dla mnie ktoś, kto kupuje tygodniowego cielaka nie jest kimś, komu sprzedam cielaka. Ale każdy robi jak uważa 

Opublikowano

Jak kto woli. U mnie 6 tyg i dopiero magiczne hasło "sprzedam". Chłopaki, którzy kupują już mleka nie dają. Niedawno mnie jeden taki męczył o tygodniowego to mu w końcu powiedziałem 1,7tys i dał spokój

Opublikowano

U nas się skończył obrót małymi poniżej 14 dnia życia. 

Ludzie się boją weterynarii. 

Ostatnio za ponad 3 tygodniowego, niezadużego hfxnrfxvr  wziąłem 920.

W niedzielę wieczór wystawiony a w poniedziałek rano sprzedany. 

Myślę że jak by trochę podkoloryzował opis byczka to 1100 bym wziął 

Ale wtedy trzeba było by pisać że hfxlm i wiek dwa tygodnie 

Sm Ryki za wrzesień tylko 2,70.

Mało litrów, mała cena mleka i mała wypłata 

Opublikowano
Qwazi napisał:

Jak kto woli. U mnie 6 tyg i dopiero magiczne hasło "sprzedam". Chłopaki, którzy kupują już mleka nie dają. Niedawno mnie jeden taki męczył o tygodniowego to mu w końcu powiedziałem 1,7tys i dał spokój

jak mam ciele do sprzedania to tydzień i wyjazd nie mam zamiaru go dłużej trzymać nikt mi za to nie zapłaci uczciwie...

• Like 1
Opublikowano

Biorę cenę dużego byka w U i tak liczę cielaka. Myślę że uczciwe. Chętni są

1 minutę temu, slawek74 napisał:

jak mam ciele do sprzedania to tydzień i wyjazd nie mam zamiaru go dłużej trzymać nikt mi za to nie zapłaci uczciwie...

Za HF nie zapłaci

Opublikowano
subiektywny napisał:

58 minut temu, criskp86 napisał:

MSM Mońki 32 tys tł. 4,0 b 3,6 cena 3,05 zł brutto ryczałt

To Mońki jako jedna z nielicznych spółdzielni przebiła barierę 3 zł?

przynajmniej łatwo liczyć wypłatę 😋

Opublikowano
9 minut temu, ChiquitaB napisał:

To ja za 7 dniowego hf biorę 900zl . I klienci wracają po następne. Policz ile wydasz na samo odpojenie cielaka przez 6tyg

To masz dobrych klientów. W mojej okolicy byś dostał 500

Sprzedającym takie cielaki się nie dziwię bo to dla nich balast. Ale nie powiem co bym im za to oberwał. Natomiast kupującym się dziwię i to bardzo bo ja bym takiego cielaka nie kupił. I też bym im poobrywał. Ja w odchowywaniy do 6 tyg nie mam żadnej korzyści. Tak samo bym wyszedł sprzedając tygodniowego za 1000- 1100, ale nie robię cielakowi krzywdy. Dlatego odchowuje

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v