Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piątnica za marzec dodatkowa premią 15gr (łącznie 35gr do cennika) + 1 gr do tłuszczu

Opublikowano
40 minut temu, Morela15 napisał:

To ile wychodzi?

Przedział 10-20 tyś białko 3,32 tłuszcz 4,42 2,30 netto

Opublikowano
Marcin441 napisał:

39 minut temu, czareczek85 napisał:

Piątnica cena za marzec 2.5zł netto przy średnim tłuszczu 4.6 i białku 3.75

Przy tych parametrach w Sierpcu tyle samo byś miał i 2 gr na udział a nie 10 

wrzućcie cennik z Sierpca bo coś nie wydaje mi się żeby taka cena była w Sierpcu

Opublikowano
10 minut temu, Marcin441 napisał:

wrzućcie cennik Piątnicy bo mi też się coś nie wydaje żeby taka cena była w Piątnicy 

Był tu już cennik Piątnicy a Sierpca jakoś nie widziałem 

Opublikowano
dominik1703 napisał:

10 minut temu, Marcin441 napisał:

wrzućcie cennik Piątnicy bo mi też się coś nie wydaje żeby taka cena była w Piątnicy 

Był tu już cennik Piątnicy a Sierpca jakoś nie widziałem 

Dokładnie.Nie wyjdzie mu tyle w Sierpcu a u nas cennikowo też nie ale jest w sumie 35gr premi więc cena jest bardzo dobra.U mnie 2,3 netto za marzec przy 4,25 i 3,29 wyszlo.

Opublikowano (edytowane)

A co ty jesteś zarząd komisaryczny żeby ustalać ile komu wyjdzie i dlaczego, nikt tu ceny koloryzuje, nie wierzysz to trudno obowiązku nie ma. A ty spuszczasz się nad tą Piatnicą jakby to było nie wiadomo co bo d*pa boli że Giżycko czy Sierpc jest kilka groszy przed wami a to przecież obraza majestatu. 

Edytowane przez Marcin441
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
Dnia 16.03.2022 o 12:01, Krzys62 napisał:

4,3 3,6 40k

2,05 nett

Sierpc

Z tego co kolega tu napisał to tak średnio wychodzi tyle samo co w Piątnicy, chyba że cenę podnieśli.

Edytowane przez dominik1703
Opublikowano
Marcin441 napisał:

A co ty jesteś zarząd komisaryczny żeby ustalać ile komu wyjdzie i dlaczego, nikt tu ceny koloryzuje, nie wierzysz to trudno obowiązku nie ma. A ty spuszczasz się nad tą Piatnicą jakby to było nie wiadomo co bo d*pa boli że Giżycko czy Sierpc jest kilka groszy przed wami a to przecież obraza majestatu. 

Się tak nie nerwuj bo Ci żyłka w d... pęknie.Widocznie nie masz racji to się rzucasz.Dla Twojej wiadomości Giżycko za marzec sporo za nami....dopiero od kwietnia +25gr a Sierpc kto to wie,cennika nikt nie widział

Opublikowano
1 godzinę temu, kat napisał:

Mlekpol, powyżej 25tys litrów. Tł 4,3 białko 3,35. 2,06zł/l vatowiec

No i to jest cena . A nie wy sie licytujecie kto da wiecej . Niektorzy mówią że nie ma co się wychylać przed szereg choć chciał bym choć raz zobaczyć jak mlekpol płaci więcej jak Piątnica. 

Przedziały cenowe w mleczarniach kosmos czym to się ma nie mam pojęcia.  Mleczarnie zamiast budować swoje małe elektrownie fotowoltaiczne czy też nawet ujęcia wody czy nawet oczyszczalnie ścieków wolaly budować proszkownie bo nie będzie co z mlekiem robić A tu co trzeba jeszcze kupować towar bo mleko przerzutowe w" dobrej cenie" i Zakład musi przerabiać mleko żeby na siebie zarabiać. 

Oj ten rok zweryfikuje wszystko.  Kilku moich kolegów co mają nie dużo krów nie kupiło nawozów bo ma ekologię przechodzą A i zapasu z zeszłego roku jest sporo. Sam mam azot tylko na pierwszy pokos a na drugi się zobaczy będzie padać to coś się kupi  ciężkim sercem ale niestety bez azotu nie urośnie 

• Like 5
Opublikowano

No niestety ego prezesów w większości było ważniejsze niż racjonalne myślenie. Ostatnio w tpr chyba był wywiad z prezesem Koła. I podawał ile kasy wydają na rachunki to są po potężne kwoty w porównaniu do innych mleczarni. Mało kto myśli o racjonalnym rozwoju . Zdecydowana większość to aby jak najwięcej skupić żeby zakład był rentowny bo przy małej ilości wychodzą na minus. 

W przyszłym roku to dopiero będą braki mleka 

• Like 5
Opublikowano
2 godziny temu, DanielFarmer napisał:

Się tak nie nerwuj bo Ci żyłka w d... pęknie.Widocznie nie masz racji to się rzucasz.Dla Twojej wiadomości Giżycko za marzec sporo za nami....dopiero od kwietnia +25gr a Sierpc kto to wie,cennika nikt nie widział

Coś mi się wydaje że cennik wstawiałem to jak ciekawy to se poszukaj , a i tak ci UJ to da bo dochodzi do cennika premia a ta może być różna i cennik nic ci na e daje .

• Like 1
Opublikowano
Sierpcaki się zagotowali 🤣 Raz Wy raz My na górze.Czego to się odrazu rzucać i zaklinać rzeczywistość.Nie muszę szukać cennika.Mnie Wasza cena nie obchodzi.Mnie obchodzi cena w mojej mleczarni i ewentualnie w Giżycku które teraz wyznacza nowe poziomy cen.I chwała im za to.Wszystkich ciągną za uszy do góry.
Opublikowano

Ja to kurde musialem walczyć o cene za marzec i ciekawe czy taka bedzie, dziś powinna być faktura bo kasy na kącie jeszcze nie ma, a tu widzę że za kwiecień 20-25gr więcej mleczarnie podnoszą, to u mnie na to nie pojdzie. I jednak to wypowiedzenie bedzie musiało u nich zostać

Opublikowano

Ech jak dostałem sms że mlekpol 15gr za marzec podwyżka to byłem zadowolony, ale jak teraz patrzę ile jestem w plecy za marzec względem konkurencji to min 20gr

W mlekpolu coś się dzieje że nie ma kasy dla rolników mimo rekordowych wyników za sprzedaż 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v