Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, kierowiec napisał:

Oddaje ktoś mleko do Agrocomplex z Morszkowa lub miał styczność ? Można zauważyć ich auta na regionie. 

Ja oddaje do nich od stycznia ilość pow.15 tys. Tłuszcz 3,89 białko 3,25 cena 1,965 netto.

Widget blockquote

Edytowane przez krzycho3333
Pomylka
  • Thanks 1
Opublikowano

Mlekovita. 2.13 brutto za marzec. Ilość 5-10k Tłuszcz - 4,33 Białko - 3,52

Opublikowano
1 godzinę temu, dejmian90 napisał:

Do was też wydzwania przedstawiciel z fotowoltaiki który współpracuje Mlekovitą?

Do mnie z miesiąc temu wydzwaniali. Kierowca przywoził tą kartke z tą firmą od fotowoltaiki, ale nie wyraziłem zgody i nie podpisywalem ,a mimo to dzwonią,.

Mlekovita  przedzial 10-15k , tl, 4,37 , bi 3,37, 2,13zl brutto ryczałt.

Opublikowano
2 godziny temu, michal_19 napisał:

Do mnie z miesiąc temu wydzwaniali. Kierowca przywoził tą kartke z tą firmą od fotowoltaiki, ale nie wyraziłem zgody i nie podpisywalem ,a mimo to dzwonią,.

Mlekovita  przedzial 10-15k , tl, 4,37 , bi 3,37, 2,13zl brutto ryczałt.

Za jakiś tydzień była druga kartka, którą trzeba było podpisać bo inaczej dane zostałby przekazane.

Opublikowano

Do mnie dzisiaj ze 3 razy dzwonił że we wtorek będzie w okolicy i zajedzie przedstawić ofertę, i mu mówię że jak i tak nie kupię tego bo nie mam pieniędzy A on dalej że przyjedzie. To niech przyjeżdża to się mu powie tak żeby zrozumiał. 

Opublikowano
czareczek85 napisał:

No panowie dopłata za dobrostan weszła dzisiaj na konto... muszę powiedzieć że fajna sprawa te dofinansowanie. Wniosek składany jednego dnia z sąsiadem i on równiez otrzymał płatność. 

To z łuni pieniądze czy krajowe?

Czy wybetonowany wygon gdzie krowy chodziły by luzem i tam miały żarcie i picie też się wlicza w to?

Opublikowano
4 godziny temu, czareczek85 napisał:

No panowie dopłata za dobrostan weszła dzisiaj na konto... muszę powiedzieć że fajna sprawa te dofinansowanie. Wniosek składany jednego dnia z sąsiadem i on równiez otrzymał płatność. 

Też właśnie słyszałem że kto na PiS głosował to już dostał, reszta musi czekać 

• Haha 3
Opublikowano

Ile jest dopłaty z dobrostanu na oborze wolnostanowiskowej na jedną sztukę?

Opublikowano
7 minut temu, dominik1703 napisał:

Ile jest dopłaty z dobrostanu na oborze wolnostanowiskowej na jedną sztukę?

Do 100 szt 595 zł 100-150 szt - 75 % kwoty, powyżej 150 szt - 50 % 

• Like 1
Opublikowano

Dobra Pany 🤨 wszystko na temat Łazorka mnie interesuje bo miałem wizytę przedstawicieli i powiem że całkiem intetesującą ofertę przedstawili. 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Dobra Pany 🤨 wszystko na temat Łazorka mnie interesuje bo miałem wizytę przedstawicieli i powiem że całkiem intetesującą ofertę przedstawili. 

a skąd jesteś? i jaka ilość?

Opublikowano
6 godzin temu, Xawier napisał:

a skąd jesteś? i jaka ilość?

Powiat Radom gmina Skaryszew. 

Coś pomiędzy 10000 a 15000

Opublikowano
25 minut temu, PRIMO napisał:

Powiat Radom gmina Skaryszew. 

Coś pomiędzy 10000 a 15000

Maja udziały w kabako Milk Lubelskie i w zeszłym roku kupili Chmielnik (świętokrzyskie) sporo osób do nich u nas w okolicy 2 lata temu przechodzilo ja w zeszłym roku też myślałem do nich odejść ale w końcu zdecydowałem się na Intermilk mój kolega przeszedł do Lazorka i ostatnio się z nim widziałem i mówił że za podobna ilość ma 10 groszy mniej jak ja. W Lazorku za parametry nie dopłacają tł ma być min 3,9 a białko 3,2

Opublikowano
8 godzin temu, PRIMO napisał:

A teraz gdzie oddajesz ? 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, PolonezAtu napisał:

To z łuni pieniądze czy krajowe?

Czy wybetonowany wygon gdzie krowy chodziły by luzem i tam miały żarcie i picie też się wlicza w to?

Musi to raczej być budynek ich nie interesuję czy beton czy asfalt aby była zwiększona powierzchnia wzgledem normy. Teraz jestem zadowolony że zrobiłem o 2m szerszy budynek względem pierwotnego projektu bo i metraż i stanowiska pozwalają na wprowadzenie 140DJP zgodnie z obowiązującym prawem. A co do pieniędzy to chyba są unijne.

Edytowane przez czareczek85
Opublikowano

A może ktoś wrzucić umowy ze swoich mleczarni? Wrzucamy tu mlekpolu i nie ma jak porównać do innych mleczarni.. my też oddajemy do mlekpolu, ale umowa jeszcze do nas nie przyszła... I też się zastanawiamy co robić... Ciekawe co zrobią jak ktoś nie podpisze aneksu do umowy...

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

A teraz gdzie oddajesz ? 

FigAND prywatna mleczarnia. 

Opublikowano

@PRIMO Nie znam , nie spotkałem się z takim produktami na półce , pewnie na lokalnym rynku działają 

I dobrze płacą ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v