Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mała giełda dziś -0,03 ale cwaniaki grają na zbicie ceny na dużej bo był spadek z 2,16 na 2,13 ale uwaga w dzisiejszej sesji. pojawił się bonus 5,68euro do sztuki czego wcześniej nie było, czyli niby w dół ale dogóry 🙃🙃

cena za kg w dół ale za całego tucznika do góry

• Like 1
Opublikowano

Giełda bez zmian nie ma już mięsa w sklepach polskiej PL wieprzowiny i najciekawsze już nie są gabloty pełne vaku typu schab karkówka łopatka tylko leżą jedna obok drugiej czyli widać że brak jest towaru . Wczoraj widziałem w 🐞 schab cena za 1 kg 30.99 zł i to nie pl tylko Niemcy i Holandia. Jak kupowaliscie przetwórcy po 3.6 zł za tuczniki to mówiliście nie no nie da się dołożyć ale teraz jakoś trzeba i co da się mielibyście towaru trza było nas szanować a nie mieć za frajerów teraz sobie sprowadzcie z EU ale trzeba płacić 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, bandzior11 napisał:

Giełda bez zmian nie ma już mięsa w sklepach polskiej PL wieprzowiny i najciekawsze już nie są gabloty pełne vaku typu schab karkówka łopatka tylko leżą jedna obok drugiej czyli widać że brak jest towaru . Wczoraj widziałem w 🐞 schab cena za 1 kg 30.99 zł i to nie pl tylko Niemcy i Holandia. Jak kupowaliscie przetwórcy po 3.6 zł za tuczniki to mówiliście nie no nie da się dołożyć ale teraz jakoś trzeba i co da się mielibyście towaru trza było nas szanować a nie mieć za frajerów teraz sobie sprowadzcie z EU ale trzeba płacić 😁

Schab kraj pochodzenia Holandia 14,99 zł/kg, na razie idzie jeszcze import z Zachodu, ciekawe jak długo to potrwa, Polsce zostało już tylko ok 30 tys stad w których produkowane sa prosięta, pogłowie mamy na poziomie 1949 roku  a ponoć zaczyna się już problem z popytem miesa i jego przetworów

Opublikowano

Jakby normy na szynkę były jak przed 2004 to już dawno nie było by ich w sklepach a teraz z 0.80 kg zrobią 2 kg to nie potrzeba tyle mięsa to dadzą soi i innego tri poli fosforanów wszystko dla zdrowia konsumentów. 

• Like 3
Opublikowano

I przewidziałem scenariusz na zbicie ceny wszyscy dzwonią że chcą sprzedać no to cenach dół brawo przypominam euro stoi 4.75 a nie 4.3 ja to było kiedyś w lidlu brak danych o pochodzeniu mięsa więc zrobiłem zadymę 😁

Opublikowano (edytowane)

Cena jak może spadać jak euro jest po 4.85 a nie 4.70 u nas powinni utrzymać. Szkoda że jak niemcy w górę to u nas niechętnie . Znów chcą na kupić bo ostatnio mówili że skończyło się mrożone 🤣🤣🤣

14 godzin temu, Mateuszmq napisał:

Edytowane przez bandzior11
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v