Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dźwigają bo nie ma. Mniej przyjechało prosiaków i w dodatku brali dane z urodzeń 2020-2021 i miało wyjść że mln wystarcza a tu 150 mln prawie zostało. Odpowiedź jest jedna . Co z tego że pójdą na 7-8 zł jak zostaje mniej niż 2 lata wstecz jak były koło 5 zł. Koncentrat 56 zł teraz 100 zł pszenica czy jęczmień 700 zł teraz 1700 zł

Opublikowano

Już jutro prawdopodobnie skoczy u mnie na 6,7 netto żywa, prędzej czy później nastąpi załamanie produkcji za Odrą, kwestia do 2 mies, z tego co się orientuje to ceny pasz tam są około 20% wyższe jak u nas, praktycznie tucz oparty na  kupnym warchlaku leży i kwiczy, były prognozy w których mowa była o cenie 2,2 € za E w lipcu, sierpniu coś w tym może być prawdy bo jednak Niemcy kurczowo trzymią obecną cenę wbrew sugestii ubojni o obniżkach aby zapobiec dalszym spadkom pogłowia trzody

Opublikowano
31 minut temu, koordynator napisał:

U mnie w łódzkim tylko 7,7 do 7,8 za E . Nie są przerośnięte, więc czekam do następnego tyg.

Za żywca?? Kto tak płaci??? 

Opublikowano
6 godzin temu, koordynator napisał:

U mnie w łódzkim tylko 7,7 do 7,8 za E . Nie są przerośnięte, więc czekam do następnego tyg.

Zmień kupca a nie u dziada sprzedajesz. 

Opublikowano
Dontcry napisał:

6 godzin temu, koordynator napisał:

Zmień kupca a nie u dziada sprzedajesz. 

popieram

Opublikowano

Wszyscy sie uczepili tego grilla jakby nigdy w innym czasie nie jedli mięsa, nie wiem czy robią z ludzi idiotów czy szukają większych od siebie. Bo człowiek wtedy samą chabanine wpierdziela i odrazu 20% więcej mięsa idzie. Debilizm jak wszędzie z resztą. 

Opublikowano
20 godzin temu, krilan06 napisał:

Tak, to jest z pewnością powód dla którego świnie nie zdrożeją 🙆‍♂️

Powodów jest więcej, dlatego jeszcze długo świnie będą pod kreską.

Opublikowano

Kto ma zlikwidować i tak zlikwiduje i nawet cena go nie zachęci do trzymania. Co z tego że teraz wzrośnie jak za miesiąc może byc połowa tego. To właśnie nie zachęci to odwrotu trendu spadkowego stad. 

Opublikowano

Widać brak towaru bo dzwonią za kabanami i nawet coś w górę idzie tylko wiadomo że nikt się nie wychyla ciekawi minie giełda środa co będą trzymać 1.8 euro czy pójdzie w górę? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v