Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 godzin temu, ws71 napisał:

@sylwekbarca2 A... +, nie wiem czy to prawda ale ponoć bardzo mocno umoczyli na kontraktach pisanych w styczniu,lutym

Jeśli chodźi Ci końcówka us,  cis jest kolega tuczu dla nich nie mają prosiąt na wstawienia 

Opublikowano

Dziś sprzedawałem resztki po 8,1 za e klasę (czerwona strefa), odbiorca twierdzi że w najbliższym czasie ma coś pójść do góry cena, ale jak będzie to zobaczymy...

Opublikowano
Dnia 16.04.2022 o 22:06, ws71 napisał:

Niedawno mój wet był na branżowym spotkaniu[ europejskim] i tam Hiszpanie twierdzili że będzie dalszy wzrost , u nas niby coś ma wzrosnąć przed majowymi wolnymi dniami, ponoć Chińczycy mają kupować masowo w Hiszpanii, z krajowego podwórka wiodąca firma nakładcza ma problemy z płynnością finansową,zwalnia się kadra kierownicza, wet nadzorujący tucz i produkcję prosiąt, zrezygnowali z całkowicie ze szczepień na cirko i mycoplazmę, tną koszty po całości ciekawe czy jest możliwa upadłość takiej firmy

A..mex przyzna wiodącej firmie nakładczej jakąś nagrodę finansową za wieloletnią współpracę i będą bujać się dalej.

A o braku u nich prosiąt do tuczu też słyszałem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@ws71ile u Was?

Widziałem rozliczenie kolegi sprzed tygodnia i SKUPNIK ostro pojechał z ceną.....8.2 za E

Wbrew logice ta cena w obecnej chwili jest kompatybilna z ceną u Marcinkowskich czyli 8 40E , u nas dostaliśmy 12.04   8,40-8,45 [podstawowa była 8.30]

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, turtojs napisał:

czemu spada, bez zmian dziś główne notowania na kolejny tydzień

Sprzedawalem po 6,7 netto a teraz 6,3 netto no moze cos bym jeszcze utargowal no to spadla o 40 gr jakby nie patrząc a w sklepie w dwa tygodnie podrożała średniej klasy kielbasa o 30%a teraz jak stanialy to ni chu.. nie opuścili. 

Edytowane przez Dontcry
Opublikowano
4 minuty temu, ws71 napisał:

Wbrew logice ta cena w obecnej chwili jest kompatybilna z ceną u Marcinkowskich czyli 8 40E , u nas dostaliśmy 12.04   8,40-8,45 [podstawowa była 8.30]

Klasy się nie pogorszyły?

Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

I tak było u kolegi a tu teraz zonk U wszystko

U nas grubo ponad 20 lat wszystko szło na seurop więc jakąś genetykę mamy 

Z 12.04 jeszcze nie ma papierów ale czuję się tym faktem zaniepokojony , genetyka owszem ale przy sztucznym nasieniu[ Wągrowiec] to różne cuda wychodziły

Opublikowano

Miałem w Sokołowie to samo, część grupy, która szybciej urosła odstawiona do nich i lipa, średnia mięsność 55,6%. Zmieniłem firmę do której sprzedaję i 2 tygodnie później sprzedałem resztę grupy. Mięsność wróciła w okolice 58-59%. Sam jestem ciekawy, czy przy kolejnych odstawach się to utrzyma.

Żeby była jasność, nie zmieniłem kompletnie nic poza ubojnią ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v