Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanie, jakie są widełki wagi półtusz w Sokołowie i jakie są potrącenia za półtusze ponad wagę? Drugie pytanie to jakie są widełki klasy E i do jakiej ceny spada cena w klasie U, jeśli np klasa E kosztuje na chwilę obecną 8,8 zł?

Edytowane przez marcin80wlkp
Opublikowano
11 minut temu, rollo29 napisał:

Łódzkie 6+VAT ,ale nie kupi ode mnie w tym miesiącu ,bo jest zawalony .Ktoś ma namiary na kupca z okolicy miasta Łodzi, co odbierze 10 sztuk ?

Napisz na priv 

Opublikowano
marcin80wlkp napisał:

Mam pytanie, jakie są widełki wagi półtusz w Sokołowie i jakie są potrącenia za półtusze ponad wagę? Drugie pytanie to jakie są widełki klasy E i do jakiej ceny spada cena w klasie U, jeśli np klasa E kosztuje na chwilę obecną 8,8 zł?

od 76 do 111,9 bez potrąceń, powyżej 112 coś około 40 gr mniej, powyżej 120 około 1 zlmniej

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin80wlkp napisał:

A o ile klasa u jest tańsza od e?

52 minuty temu, adamn999 napisał:

od 76 do 111,9 bez potrąceń, powyżej 112 coś około 40 gr mniej, powyżej 120 około 1 zlmniej

A klasa U o ile jest tańsza od E?

Opublikowano
2 godziny temu, adamn999 napisał:

od 76 do 111,9 bez potrąceń, powyżej 112 coś około 40 gr mniej, powyżej 120 około 1 

Przy tych cenach to nie 40 groszy a 80, i nie 1zl a 2zl bo 25% ceny mniej.

Opublikowano
4 godziny temu, rollo29 napisał:

Łódzkie 6+VAT ,ale nie kupi ode mnie w tym miesiącu ,bo jest zawalony .Ktoś ma namiary na kupca z okolicy miasta Łodzi, co odbierze 10 sztuk ?

Lipińskie ?

Opublikowano
- Podaż żywca wieprzowego na rynku unijnym jest niewystarczająca. Zakłady mięsne nie są w stanie wykorzystać swoich pełnych mocy przerobowych. W wielu krajach przetwórcy skarżą się, że nie mogą przełożyć wyższych cen zakupu surowca na sieci handlowe. Wszystko wskazuje na to, że taki układ rynku będzie dominujący nie tylko przed Świętami Wielkanocnymi, ale również w późniejszym okresie w roku bieżącym – ocenia Aleksander Dargiewicz z KZP-PTCh „Polpig”.
Także wiadomo komu zawdzięczamy duszenie cen i jak napisałem wcześniej to nie jest do końca wina zakładów mięsnych
Opublikowano
13 minut temu, Mieciu24 napisał:

U nich to zawsze cena odlot 🤔

A kiedyś sporo znajomych bardzo ich chwalili ,  

1 minutę temu, ws71 napisał:
- Podaż żywca wieprzowego na rynku unijnym jest niewystarczająca. Zakłady mięsne nie są w stanie wykorzystać swoich pełnych mocy przerobowych. W wielu krajach przetwórcy skarżą się, że nie mogą przełożyć wyższych cen zakupu surowca na sieci handlowe. Wszystko wskazuje na to, że taki układ rynku będzie dominujący nie tylko przed Świętami Wielkanocnymi, ale również w późniejszym okresie w roku bieżącym – ocenia Aleksander Dargiewicz z KZP-PTCh „Polpig”.
Także wiadomo komu zawdzięczamy duszenie cen i jak napisałem wcześniej to nie jest do końca wina zakładów mięsnych

Ja właśnie nie wiem czy wypchnąć przed świętami czy poczekać,  

Opublikowano
5 minut temu, ws71 napisał:

Tylko zaraz sieci będą chciały kupić,a nie będzie co.Więc ceny w góre!

Opublikowano
19 minut temu, ws71 napisał:

Dlaczego tylko Wy macie dokładać? Oni też mogą. Litość wobec oprawcy ma swoją nazwę, to syndrom sztokholmski. ;) 

• Like 2
Opublikowano

To nie do końca tak działa zakłady mają podpisane umowy za określoną cenę do konca 2022 z sieciami[ nie dostarczysz to kary umowne] do tego terminy płatności nierzadko nawet 150 dni, 90 dni to standard, przestaniesz dostarczać o kasie w sensownym czasie można zapomnieć, zakłady za chwilę będą kwiczeć i padna co nie które  a cała patologia jest  zgodna z prawem stworzonym przez nasze kochane rzady i podlizywanie się sieciom handlowym, kiedyś senator H. Stokłosa na imprezie integracyjnej powiedział że cały hadel został oddany w obce ręce i nasze zakłady nie mają szans w dłuższej perspektywie istnieć, @JanKrzysztof zobacz na Zachodzie tam też wielkie sieci zaczeły dusić cenę i mają gdzieś hodowców[Anglia, Włochy, Hiszpania], zobacz jaki zakład posiada własną rozbudowaną sieć sklepów poza Łukowem, Skibą?, dla mnie osobiście obecnie cena ok 10zł żywa dopiero ma sens i jakiekolwiek perspektywy niżej to jest definitywny koniec interesu w ciągu 3mies, dziś kupiłem owies za 1100 t, jeczmień 1200 resztki i co dalej?, za chwilę z dostępnych paszowych zbóż zostanie kuku po 1600 i pszenica po 1550 a to już strach przeprowadzać kalkulację ceny paszy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v