Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie takie coś jak kolejki zawsze mnie śmieszą, już któryś raz z rzędu jak jest taki zastój że wmawiają nam że jest kolejka, że zapisy na miesiąc do przodu to nagle po 2-3 tygodniach cena wzrasta. przynajmniej ja tak zauważyłem, zawsze staram się przetrzymać ten okres jak można albo sprzedać tylko to co trzeba, bo wiem że taki zastój nie trwa długo. jeszcze 1,5 tygodnia temu płacili ledwo 4 zł a dziś już 5 zł przebijają abo nawet więcej...

Opublikowano

Zwracam wam honor mieliście racje, cena wzrasta, gadałem z gościem, ze ze swiniami zrobi sie to samo co z pszenica, paliwem itp popłoch że braknie jedzenia. A polskiej świni znikome ilsoci. 

Opublikowano
Przed chwilą, Dontcry napisał:

A polskiej świni znikome ilsoci. 

ale to z zachodu pchają . tam nie brakuje i przysyłać nie przestaną.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

ale to z zachodu pchają . tam nie brakuje i przysyłać nie przestaną.

Zachód troche przystopowal z eksportem ostatnimi dniami szczególnie. 

1 godzinę temu, mesi napisał:

Jaka cena w łódzkim ,?

Agat marciniak 4,4 wyjsciowa dla małych a mój odbiorca nie wiem bo teraz nie mam na sprzedaż i nie dzwonie ale więcej napewno. 

Opublikowano

slawek musisz zrozumieć że te tanio mięso już się kończy i nigdy nie będzie już tak tanio, w Europie mocno się produkcja trzody ograniczyła, także jest nadzieja na dłuższy czas że świnie będą jako tako w cenie, bo nie oszukujmy się 6 zł za kilo żywej wagi w dobie takiej inflacji to szału nie ma, żeby zarabiać w końcu na świniach to trzeba ceny 7-7,50 zł netto i to nie wbc tylko żywej wagi

• Like 5
  • Haha 1
Opublikowano
Dnia 24.02.2022 o 21:26, cichym napisał:

Wyrównanie dochodu ASF z 2021

Dzisiaj dostałem pismo z agencji że sprawa jest nie rozpatrzona w terminie ze względu na skomplikowany charakter i dodatkowe wyjaśnienia.

Jest ktoś jeszcze kto nie dostał decyzji? jutro będę dzwonił do agencji co się dzieje

mają problem z moim wnioskiem bo w 2017 2018 i 2019 roku sprzedawałem świnie przez Grupę producencką do której należałem i mogłem mieć wpływ na cenę.

Miał ktoś podobny przypadek??

Opublikowano
1 godzinę temu, cichym napisał:

mają problem z moim wnioskiem bo w 2017 2018 i 2019 roku sprzedawałem świnie przez Grupę producencką do której należałem i mogłem mieć wpływ na cenę.

Miał ktoś podobny przypadek??

u mnie prawie wszystkie faktury dołączane do wniosku na wyrównanie dochodu były wystawiane przez zrzeszenie producentów i nigdy nie były żadnych problemów. 

Opublikowano

19.I - duża giełda niem. 1,20 euro, u mnie 4,20 zł netto, 28.II - duża giełda niem. 1,32 euro, u mnie 4,20 zł netto. Tak się robi ludzi w ciula, w międzyczasie oczywiście były obniżki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v