Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja nie wiem czy jest jeszcze sens starać się o beczkę na dofinansowanie. 

Wniosek poszedł, a teraz pewnie trzeba będzie dołożyć sporo ze swoich 

Orlen rano 6,96

Dobrze ze kupiłem pronarke 😂😂 chociaż teraz takie w miarę przyczepy się pojawiają 

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Teraz temat do przemyśleń to pellet z siana. Z darmowych łąk nie jest to temat pozbawiony sensu.

to bez sensu tak jak wapno czy obornik granulowany, skład ten sam a cena x5

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Orlen rano 6,96

A ceny szrotu używanego poszły razem z tą Unijną patologią dofinansowań sprzętu. Tak to brali i się śmiali z ciułaczy a teraz nowe kosmos a stare ocipieli z cenami bo nowe

Opublikowano

Stare są w takiej cenie co ich kupili 

Obajtek teraz opowiada jak pomaga. 

Ludzie powinni się zebrać i pogonić tych kłamców. 

Teraz do tego jest bardzo dobry moment 

6 minut temu, radekz200 napisał:

Dobrze ze kupiłem pronarke 😂😂 chociaż teraz takie w miarę przyczepy się pojawiają 

Kupuj, zostawisz lepszą 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Teraz do tego jest bardzo dobry moment 

oj nie teraz. oj nie.

Opublikowano
18 minut temu, Karol6130 napisał:

Orlen rano 6,96

Jak masz umowę juz podpisaną  na maszynę to wiesz jaka cena będzie a tak to jeszcze różnie może być.On dziś u prywaciarza 7.40 możesz lać  ile chcesz?

Opublikowano

19 minut temu, pawel885 napisał:

to bez sensu tak jak wapno czy obornik granulowany, skład ten sam a cena x5

Tak, temat pelletu jest bez sensu, ale w dobie nakazów zakazów  już inaczej to wygląda

Opublikowano
2 minuty temu, Robkos75 napisał:

Jak masz umowę juz podpisaną  na maszynę to wiesz jaka cena będzie a tak to jeszcze różnie może być.On dziś u prywaciarza 7.40 możesz lać  ile chcesz?

Bez umowy, tylko oferta. 

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Tak, temat pelletu jest bez sensu, ale w dobie nakazów zakazów  już inaczej to wygląda

piec na bele i zbiornik buforowy to ma sens po mojemu

oczywiscie mówię to jako rolnik posiadający tura , gorzej w mieście 

Opublikowano
2 minuty temu, pawel885 napisał:

piec na bele i zbiornik buforowy to ma sens po mojemu

oczywiscie mówię to jako rolnik posiadający tura , gorzej w mieście 

Tylko teraz co z pojebaną ekologią, czy dostaniesz piec spełniający normy. W tym cały ambaras. No i taka inwestycja to kilkadziesiąt tysięcy plus magazyn na słomę.

Myślałem kiedyś o takim rozwiązaniu. Ale wówczas zakup pieca i osprzętu to węgiel na dziesiąt lat. Dziś proporcje się zmieniły

Opublikowano
16 minut temu, Robkos75 napisał:

Dziś to możesz być pewien ceny jak masz fakturę wystawioną. W zeszłym roku Pronar podnosił ceny zamówionych maszyn na które były umowy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Dziś zadzwoniłem z pytaniem czy nie zrobią mnie w uja i nie zerwą umowy podpisanej w złotówkach na nowy ciągnik. Twierdzą że umowa wiążącą, ale takiego uja mam pewność.

Pytam czy mają już zapłacony ten traktor - nie tylko cena zsklepana. Ale w euro🤣🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

W umowie zapis o sile wyższej. Oj coś czuję że ciekawie w lipcu będzie .

W 2011 zamawiałem ciągnik i w czasie wystawienia faktury euro było o 35 gr droższe niż w chwili zamawiania, ale nic więcej nie płaciłem. 

ON dziś 7,16.

Opublikowano
4 minuty temu, mario666 napisał:

Czekam jak to wszystko pierdzielnie z wielkim hukiem  Ludzie jednak jeszcze kasę mają

To jeszcze sobie poczekasz. W tamtym roku wszyscy na wiosnę tak samo przewidywali że wraz z nadejściem roku 2022 wszystko jeb,ie. Mamy marzec 2022 a tu się wszystko rozkręca i nie widac żeby miało jebn.ć. Coraz więcej pojawia się głosów że ropa już na przełomie marca/kwietnia może dobić do 9 zł bo 8 zł jest pewne. A jak ropa droga to wszystko drogie. Eksperci twierdza też że Irańska ropa zostanie wprowadzona na rynek za kilka miesięcy. Wtedy spodziewaj się obniżki. A narazie to nawet niech Cie nie zdziwi i 10 zł w lato, bo jak odetna najtańszą ropę ( czyli rosyjską) to baryłka może i skoczyć na 200 dolarów. Dodam że aktualna cena jest trochę zatuszowana bo vat został obniżony o 15 % i o ile dla przeciętnego kowalskiego jest to znacząca obniżka to dla firm przewozowych czy innych przedsiębiorców to żadna obniżka. 

Opublikowano
13 minut temu, slawek74 napisał:

bardzo dużo starszych ciężarówek pojawiło się do sprzedania ...

Kolega ma dwie niestare scanie na sprzedanie i zero zainteresowania.

AGREST pędź po fendta.

Opublikowano

Paliwa mam na cały rok Jedynie auta ale to do ogarnięcia Bardziej chodzi o ceny maszyn nowych i używanych Bo to jakiś koszmar aby za byle co płacić tyle kasy Kogo na to stać ? Raczej nie z własnej kasy tylko dotacje 

Opublikowano
10 minut temu, jacek1296 napisał:

Kolega ma dwie niestare scanie na sprzedanie i zero zainteresowania.

AGREST pędź po fendta.

Miałem nowe nh i mf od ręki. Ale przepadło. Najwyżej więcej papieru toaletowego zamiast ciągnika kupię.

Dziś jeszcze rsm dobrałem🤦‍♂️

Opublikowano
54 minuty temu, Agrest napisał:

Tylko teraz co z pojebaną ekologią, czy dostaniesz piec spełniający normy.

musze wymienic  to kupiłem na Klasy 5 na wegiel choc bede palił drewnem suchym, +bufor i do 2028 mi wolno w moim rewirze a co pozniej.... ponoc gazem tylko do 2030 mozna bedzie w miastach...

Opublikowano (edytowane)

Urzędnicy i pipy bez muzgu podpiszą wszystko Jaja by były jak by gazu nie było Bo z tym węglem jest ciekawie Polska na węglu stoi dobrej jakości a sprowadzą węgiel kopciucha z innych krajów i nikt tego nie widzi a barany stoją do strzyżenia :)

Edytowane przez mario666
  • Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v