Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Chłopy poposiewali to cena w górę😁😁😁

Dobrze ze kupilem we wtorek jeszcze tańszego. 

Jeszcze niektórzy mają qq trawy oraz nawozy naturalne... 😏

Agrest napisał:

Kupione na stacji 800l po 7,39. Hurt dziś już po 7,9.

My pomagamy Ukrainie, OPEC  pomaga Rosji.

A kto nam pomoże? 🤔🙄

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, krzychu121 napisał:

Wiem że można kupić taki zbiornik. Ale nie chcę mi się nawet myślec jaka była by kara podczas kontroli. 

Więc jak ktos ma produkcję tylko roślinna i zużywa 2-3 tys litrów to zaoszczędzi 1500 zł przez rok? To według mnie te pieniądze więcej zarobią obracając nimi niż ,,mrozac '' je w postaci paliwa. Dodatkowo jeszcze jak nie jest przechowywane według przepisów to można ładnie dołożyć do interesu. Inna sprawa że ta cena 6,5-6,7 za b0 jest przynajmniej raz w miesiącu. No może raz na 1,5 miesiąca. I po 8 zł tak samo. Najwięcej tracą ci w gorącej wodzie kapani. Jak cena zbliża się do 8 zł to robią zapasy. Jak cena spada do 6,5-6,7 to czekają aż jeszcze stanieje bo mają też zapas . 

Najtaniej kupiłem po 6,6 zł a najdrożej po 7,3 jak dobrze pamiętam. I nie zbankrutowałem mimo zużywania takiej ilości . Choć nie uważam że.jakos dużo zużywam a niektórzy tutaj panikują jakby przy zakupie 2-3 tys litrów  mieli kredyt brać bo cena wzrosła 50 groszy 

Idealny przykład o którym wspomniałem wcześniej. Tydzień temu można było kupić około 1,2 zł taniej na litrze 

Odnośnie mrożenia pieniędzy, śmieli się z sąsiada że wszystkie pieniądze za rzepak w sierpniu 2021 zamienił na nawozy. Jego jeszcze w tym roku ceny nawozów nie ruszają.

Edytowane przez Sadek
Edycja
Opublikowano

Tak samo śmieli się ci co zima sprzedawali rzepak z tych co prosto z pola sprzedali. I mimo iż nawozy kupowali po 3-3,5 tys to nie wyszli gorzej. A ci którzy kupili nawozy wiosna 2021 a sprzedawali płody zima to dopiero zarobili. O ile nawozy dojechały bo z tym bywalo bardzo różnie. 

Opublikowano
Dnia 5.10.2022 o 15:50, Desperado napisał:

I w ogóle jest oznakowany B0 ten dystrybutor, czy tylko mówią że tam jest B0?

W mojej miejscowości, na prywatnej stacji jest oznaczone BO. Paliwo sami sobie przywożą 

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Jak ceny w dół to symbolicznie po kilka groszy , lecz odwrotnie to po kilkadziesiąt to jest najlepsze.

Podwyżki podwyżkami ale najlepsze jest to że jak cena spada to na stacjach spada za 3-4 dni a czasami i dłużej jak mały ruch mają. W sumie to logiczne bo mają zazwyczaj jakis zapas tego paliwa w zbiornikach. Ale jak cena wzrasta tak jak aktualnie to potrafią dwa razy dziennie podnieść po 10-15 gr jednorazowo. A czasami i więcej. I tak jak teraz to już zapasu w zbiornikach nikt nie ma. Dwa razy dziennie im paliwo dowożą i pewnie dlatego za każdym razem podwyżka. UOKiK się powinien za to wziąć. Może się ktoś znajdzie komu się będzie chciało posiedzieć obok stacji i porobić zdjęcia jak to wszystko pięknie działa. Ja na całe szczęście tankuje się w domu ale jak przejeżdżam obok stacji to zawsze mi to nerw porusza jak zwykłych ludzi  jawnie dym.aja. Aktualnie u mnie na okolicy najtaniej Orlen 8.03 b7, najchytrzejszy sprzedawca 8.21 . A znam go dość dobrze i paliwo dowożą mu zawsze w poniedziałek - wtorek. A wtedy paliwo miał po 7,26 jak dobrze pamiętam. Tak się robi interesy 

• Like 1
Opublikowano
krzychu121 napisał:

32 minuty temu, zbyszek8201 napisał:

Jak ceny w dół to symbolicznie po kilka groszy , lecz odwrotnie to po kilkadziesiąt to jest najlepsze.

Podwyżki podwyżkami ale najlepsze jest to że jak cena spada to na stacjach spada za 3-4 dni a czasami i dłużej jak mały ruch mają. W sumie to logiczne bo mają zazwyczaj jakis zapas tego paliwa w zbiornikach. Ale jak cena wzrasta tak jak aktualnie to potrafią dwa razy dziennie podnieść po 10-15 gr jednorazowo. A czasami i więcej. I tak jak teraz to już zapasu w zbiornikach nikt nie ma. Dwa razy dziennie im paliwo dowożą i pewnie dlatego za każdym razem podwyżka. UOKiK się powinien za to wziąć. Może się ktoś znajdzie komu się będzie chciało posiedzieć obok stacji i porobić zdjęcia jak to wszystko pięknie działa. Ja na całe szczęście tankuje się w domu ale jak przejeżdżam obok stacji to zawsze mi to nerw porusza jak zwykłych ludzi  jawnie dym.aja. Aktualnie u mnie na okolicy najtaniej Orlen 8.03 b7, najchytrzejszy sprzedawca 8.21 . A znam go dość dobrze i paliwo dowożą mu zawsze w poniedziałek - wtorek. A wtedy paliwo miał po 7,26 jak dobrze pamiętam. Tak się robi interesy 

Uważam,że stacje robią w takich sytuacjach biznes życia.Nie ma co ich żałować.....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Takie coś gdzieś zerknąłem, nie wiadomo czy to feak czy prawda całkowita lub po część ale coś w tym jest również odnośnie paliw jak nawozów.

W tydzień +70gr średnio na słupkach

IMG_20221006_140737.jpg

Edytowane przez Norman
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, malaczarna napisał:

To nic w porównaniu z tym co wy obiecujecie

No nie wiem czy takie nic, bierzesz jedną  Marysię, w pasie jak młoda brzózka, a jak się roztyje to masz dwie Marysie i to bez klonowania.   :P No coś obiecał, że mnie będziesz nosił na rękach, owszem, ale nie "dwie na raz.     xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
malaczarna napisał:

6 minut temu, Desperado napisał:

A gdzie spadnie, wszystkie tylko obiecują.

a co ,,MY,, obiecujemy 🤔

malaczarna napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

rowera se kup 🤪

Na zimę? Ma być sroga bardzo 

to na oponach zimowych 😜

Desperado napisał:

3 minuty temu, malaczarna napisał:

No nie wiem czy takie nic, bierzesz jedną  Marysię, w pasie jak młoda brzózka, a jak się roztyje to masz dwie Marysie i to bez klonowania.   :P

kurła promocjia 😜 czego chcesz zamiast jednej masz dwie 😁

przejdzie do innego tematu nie róbmy spamu...

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

No nie wiem czy takie nic, bierzesz jedną  Marysię, w pasie jak młoda brzózka, a jak się roztyje to masz dwie Marysie i to bez klonowania.   :P No coś obiecał, że mnie będziesz nosił na rękach, owszem, ale nie "dwie na raz.     xD

Bo z kobietą jest tak ze po ślubie ją  na rękach do domu wnosisz  ,  potem szybko przybiera na wadze byś nie dał rady jej wynieść. 

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v