Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, robert1226 napisał:

O i znalazł się ssponsor co ruski węgiel kupuje .

Tylko raz jeden to dziadostwo kupiłem bo nie miałem pojęcia jaki to szajs zawsze można krajowy kupować .

Widocznie ciulowy kupiłeś. A zdaża się i taki szajs tak samo jak i w polskim np bogdanka. Tzn do handlu jest przewalona. Kiedyś tzn z 15 lat temu jak się go woziło to nikt komu zawiozłem na ruski nie narzekał

Opublikowano

Pracownik jednej stacji mówił szef przed wybuchem wojny mieli full zapasu, ma kilka stacji i nie wiem jak to rozumieć mówił też, że zakupił kilka wagonów po niskiej cenie.

Ja wybuchła wojna po tym oblężeniu stacji co były,  telefon o 5rano by szybko na stację i ceny w górę 40gr. A on mu na to, że nie ma problemu bo śpi na stacji. I tak kilka dni cena w górę. A jak dzwoniłem o 600L by przywieźli to Panie puste zbiorniki, zadzwoń pan po 15. A po 15stym cena z 7coś, już nie pamiętam.

Zarobił miliony. Słowa pracownika.

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

O i znalazł się ssponsor co ruski węgiel kupuje .

Znalazł się jasnowidz głównie drzewem palę,a węgiel kupuję rzadko i prosto z kopalni.Nie odpowiedziałeś co ma kupić zamiast ruskiego droższego węgla przywiezionego okrężną drogą,zrobić ta ,,ciemnota " by nie zamarznąć.Zamiast odpowiedzi wyjechałeś z bezmyślnym stekiem bzdur.

1 minutę temu, Nowy81 napisał:

Logiczne jak paliwo w zbiornikach drożało co kilka godzin.

Opublikowano

Nie wiem o co chodziło mu z tymi wagonami czy o cysterny zamówione po starej cenie czy ... nie pytałem bo mnie h.j strzelał na to wszystko.

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Widocznie ciulowy kupiłeś. A zdaża się i taki szajs tak samo jak i w polskim np bogdanka. Tzn do handlu jest przewalona. Kiedyś tzn z 15 lat temu jak się go woziło to nikt komu zawiozłem na ruski nie narzekał

Ja, rusk palę i nie ja jeden. 10t 6300zł dwa lata temu z dużego składu E. Mniej trzyma niż PL czasem kamień się trafi, wypala się dobrze,

Znam takich co podobno polski za 1100zł kupili z pieca wyciągali :) gdyż palić się nie chciał. A ile to handlarzy brało ten ruski czy też kto wie skąd on był i mieszało z jakimiś swoimi polskimi....

Miałem resztki w starej szopce węgiel z lat 85 :) kilka lat temu wyczyściłem resztki to był węgiel, ojciec mówi żeby teraz taki węgiel kupić....nie ma.

Trzymał 1/3 dłużej niż aktualnie najlepsza PL kostka luzem.

Ciekawi mnie z jakiej kopalni był.

Opublikowano
15 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

W listopadzie cena za baryłkę przeliczając na nasze była nawet 330zł i z wyższą akcyzą i VAT 23 % na stacji 6 zł nie przekroczyło. Teraz baryłka około 440-450 zł obniżona  akcyza , VAT 8% a na stacji 7,75 zł to chyba nie tylko podwyżka marzy była

z tą akcyzą to nie dokońca tak jest bo została obniżona ale od nowego roku dołożyli 8 gr nowej opłaty paliwowej .

Opublikowano
51 minut temu, witejus napisał:

Znalazł się jasnowidz głównie drzewem palę,a węgiel kupuję rzadko i prosto z kopalni.Nie odpowiedziałeś co ma kupić zamiast ruskiego droższego węgla przywiezionego okrężną drogą,zrobić ta ,,ciemnota " by nie zamarznąć.Zamiast odpowiedzi wyjechałeś z bezmyślnym stekiem bzdur.

To przeczytaj uważnie .

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Ile cysterna ma litry co przywozi na stację paliwo ? .

Tylko ta duża .

Galan zmiłuj się chłopie ile ty masz lat w temacie o nawozach non stop piszesz zastanów się nad sobą co sobą reprezentujesz. Ile ma.miec cysterna no 24000 l

• Haha 1
Opublikowano

Jak nie wiesz do czego zmierzam to tak nie powiadaj chodziło o zysk jak na stację paliw przywieziono paliwo po 4,80 zł a sprzedano zaraz po cenie 8 zł to ładny zarobek w kilka minut .

Opublikowano
43 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Galan zmiłuj się chłopie ile ty masz lat w temacie o nawozach non stop piszesz zastanów się nad sobą co sobą reprezentujesz. Ile ma.miec cysterna no 24000 l

No panie kolego ty też nie błyszczysz wiedzą,trochę cysterny w życiu ciągałem o różnych pojemnościach a 24tys to nie jest reguła tylko wyjątek...

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, Nowy81 napisał:

Pracownik jednej stacji mówił szef przed wybuchem wojny mieli full zapasu, ma kilka stacji i nie wiem jak to rozumieć mówił też, że zakupił kilka wagonów po niskiej cenie.

Ja wybuchła wojna po tym oblężeniu stacji co były,  telefon o 5rano by szybko na stację i ceny w górę 40gr. A on mu na to, że nie ma problemu bo śpi na stacji. I tak kilka dni cena w górę. A jak dzwoniłem o 600L by przywieźli to Panie puste zbiorniki, zadzwoń pan po 15. A po 15stym cena z 7coś, już nie pamiętam.

co się dziwić chłopu ze chciał zarobić na tej zawierusze jak nawet wielce jaśnie oświecony obajtek nas w C.H. zrobił i cenę podnosił codziennie jakby ta ropa leciała bezpośrednio od ruskich na stacje.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Samochód 3osiowy 18-20tys. litrów, naczepy  ok. 40 tys.

Opublikowano
3 godziny temu, robert1226 napisał:

Jak ci się nie podoba co napisałem nie musisz czytać tym bardziej komentować

Te bzdury tak kłują w oczy że nie da się przejść obojętnie obok i zostawić bez komentarza

Opublikowano
4 godziny temu, galan99 napisał:

Jak nie wiesz do czego zmierzam to tak nie powiadaj chodziło o zysk jak na stację paliw przywieziono paliwo po 4,80 zł a sprzedano zaraz po cenie 8 zł to ładny zarobek w kilka minut .

Widzisz musisz zmienić branże galan i zacząć handlować paliwem. Zamiast klepać posty na agrofoto to mogłeś założyć konto u jakiegoś maklera i grać na zwyżkę ceny ropy. Ktoś latami budował biznes i zaciągał kredyty ale tego nie widzisz. Widzisz że mu się udał biznes i dobrze zarobił. 

Pszenice co masz w magazynie też sprzedajesz po 1000zł ?? Przecież środki do produkcji na sezon 20/21 kupiłeś tanio to te zboże też powinieneś sprzedać tanio. 

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. 

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 2.04.2022 o 08:22, Nowy81 napisał:

Nie wiem o co chodziło mu z tymi wagonami czy o cysterny zamówione po starej cenie czy ... nie pytałem bo mnie h.j strzelał na to wszystko.

Ja, rusk palę i nie ja jeden. 10t 6300zł dwa lata temu z dużego składu E. Mniej trzyma niż PL czasem kamień się trafi, wypala się dobrze,

Znam takich co podobno polski za 1100zł kupili z pieca wyciągali :) gdyż palić się nie chciał. A ile to handlarzy brało ten ruski czy też kto wie skąd on był i mieszało z jakimiś swoimi polskimi....

Miałem resztki w starej szopce węgiel z lat 85 :) kilka lat temu wyczyściłem resztki to był węgiel, ojciec mówi żeby teraz taki węgiel kupić....nie ma.

Trzymał 1/3 dłużej niż aktualnie najlepsza PL kostka luzem.

Ciekawi mnie z jakiej kopalni był.

Właśnie takiego węgla nie ma moich rodziców w latach 80-tych było stać na zakup całego wagonu...ileś lat służył. Za grosze to było teraz to im na tone 13-tek nie wystarczy

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, robercikj100 napisał:

w sensie ze kupują na ukrainie ? po ile tam teraz jest ? i czy nie ma tam braków na stacjach ?

Z Polski darmowy tam jedzie, ponoć dla rolników Ukraińskich 😎

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v