Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, AndrzejMikulewicz napisał:

Widać szwagrowi nie warto ufać. 😉

Oddal bo nie mial co z tym zrobic,wiedzialem ze ma lipne paliwo ale stary grat przepalil. Sam zalatwil sobie samochod,ale bral tam paliwo nie raz,w tym wypadku trafil na mine

Opublikowano
Dnia 18.03.2022 o 20:02, Karol6130 napisał:

Ja narazie się wstrzymałem z zakupem. 

Brat mówi że po weekendzie będzie tańsze. 

Taka moja rada niech każdy kieruje się swoim rozumem.

Mi kazali czekać z rzepakiem,  sprzedałem i za równowartość  1 q rzepaku kupiłem 3 q paszy. 

W sumie około 80 ton na tą chwilę pasza na tonie jest drożej około 400 zł., rzepak tyle nie zdrożał.

Opublikowano
10 godzin temu, hubertb napisał:

Paliwa jeszcze 15lat temu były tak chszczone na stacjach że pała mała. Dzisiejsze paliwa więc są o niebo lepsze. Po prostu dziś mamy CR który pracuje na ponad 1500bar. Pierwsze układy CR (JTD) cykały sobie na 500bar. 

Nie pisz głupot pierwsze układy CR pracowały na ciśnieniu ponad 1000 bar. 

Opublikowano
10 godzin temu, Mechanikrafal napisał:

Nie pisz głupot pierwsze układy CR pracowały na ciśnieniu ponad 1000 bar. 

bar to piwo sprzedaje. mówi się barów. w passacie mam 2500 barów. 

watów amperów gramów 😛

• Thanks 1
Opublikowano

Ropa ostro w górę, gaz ostro w dół. Unijne embargo na Rosję leży na stole .

Rynek reaguje wzrostami cen ropy na potencjalne przyłączenie się Unii Europejskiej do USA i Wielkiej Brytanii w blokadzie dostaw z Rosji. Do tego powiązani z Iranem jemeńscy Hutu zaatakowali instalacje w Arabii Saudyjskiej i są obawy o zakłócenia dostaw przez największego eksportera. Można oczekiwać wzrostu cen benzyny i diesla na stacjach. Z gazem jest odwrotnie. Powrót dostaw gazociągami z Rosji i dostawy morzem obniżyły ceny w Europie.

Ropa na giełdzie w Londynie drożeje o 6 proc., a gaz w Europie o taki sam procent tanieje

W przypadku ropy chodzi zarówno o potencjalne embargo UE, jak i o obawy o rozwój sytuacji w Arabii Saudyjskiej, gdzie wspierani przez Iran jemeńscy rebelianci atakują rakietami i dronami instalacje naftowe

Tymczasem gaz Rosja zaczęła dostarczać do Europy w dużych ilościach i jego cena zeszła poniżej 100 euro za MWh .

Gaz tanieje w Europie .

Ropa drożeje .

Opublikowano (edytowane)

Na wiosnę idzie nie brak ogrzewać normalne że tanieje gaz  mimo wojny kontraktów i pogody nie zmieni nic i nikt ... Choćby niewiadomo jakie sankcje nakładać i próbować coś zmienić... Ciekawe kiedy nawozy stanieją i o ile ?🤔 O ile w ogóle stanieją 😤

Edytowane przez artur12441
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, suffeks napisał:

bar to piwo sprzedaje. mówi się barów. w passacie mam 2500 barów. 

watów amperów gramów 😛

Przeczytaj jakąkolwiek specyfikację urządzenia, gdzie podaję się ciśnienie robocze,a choćby myjki ciśnieniowej przeważnie napisane jest 100 bar. Ale to forum chyba jest nie o tym, czy mówić bar czy barów.

Edytowane przez Mechanikrafal
  • Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, Bercik92 napisał:

no to chyba cena saletry powinna troche spaść

Uważaj,już oni ci ulżą. Dostaniesz 500zł zapomogi jednorazowo i radź se.

Opublikowano

Czy będzie po 7 zł czy po 8 zł to ca za różnica. I tak już mnie nie będzie praktycznie stać żeby poruszać się autem poza już naprawdę koniecznością. Może PKS do łask wrócą.  Byłem w sklepie kajzerka posypana czarnuszką 1,75zł. Dobrze to już było,tylko ludzi żal którzy poczynili inwestycje.

Opublikowano

busy ile będą kosztować 20 km - cena 10 zł była a teraz na kwiecień będzie podwyżka zapewne ? .

Przejechać 20 km w jedną i Spowrotem 20 zeta - a na kwiecień może być już 25 zeta .

Opublikowano

Trzeba będzie jakoś samemu sobie radzić. Ciężkie lata chyba idą,nie wiem samemu żywność przynajmniej produkować dla siebie chociaż.

Opublikowano
11 minut temu, Krzak napisał:

Czy będzie po 7 zł czy po 8 zł to ca za różnica. I tak już mnie nie będzie praktycznie stać żeby poruszać się autem poza już naprawdę koniecznością. Może PKS do łask wrócą.  Byłem w sklepie kajzerka posypana czarnuszką 1,75zł. Dobrze to już było,tylko ludzi żal którzy poczynili inwestycje.

Nie widzisz różnicy w 1l paliwa, a placzesz za cene kajzerki. Bedziej jeździć autem, huk cie nie weźmie bo człowiek zrobił się za wygodny. 

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

Baryłka 119

107 

Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

busy ile będą kosztować 20 km - cena 10 zł była a teraz na kwiecień będzie podwyżka zapewne ? .

Przejechać 20 km w jedną i Spowrotem 20 zeta - a na kwiecień może być już 25 zeta .

U mnie 7km do miasta to PKS teraz bierze 10zł w zeszlym tygodniu 6 zł, i to nie jakieś zadupie tylko droga wojewódzka nowa 2 letnia. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v