Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mial racje klasyk-wuj z ta polska wschodnia jak byli zacofani tak zostana... nawet jeszcze bardziej gospodarka polski a i c sie rozjezdza..

10 godzin temu, danielursus3p napisał:

Jacus tobie to powinni odciąć Internet na zawsze. Goowno wiesz, a pier**lisz jak potłuczony. 

Zdaje się żeś z Małopolski, a to ni ch*j, zachód nie jest. 

dziecko jak mialem komputer to ciebie na swiecie nie bylo pewnie..

pokaz co wiesz,gdzie byles, co widziales .........posmiejemy sie

masz racje zachodnia malopolska to wschod 😂.

10 godzin temu, robercikj100 napisał:

Nie wiem o co chłopu chodzi ale ewidentnie ma jakieś kompleksy. Widać nie może przeboleć że ktoś kupił 20 gr taniej od niego 😁

dziecko ja paliwo kupilem gdy  na stacji jeszcze pustki byly a o wojnie tylko brytyjski wywiad alarmowal.

6 godzin temu, Andzej23 napisał:

co to wogóle za postawa wobec wschodu, czy odwrotnie Jacuś? Może faktycznie daj adres Twoich rodziców, podjedziemy tam i poprosimy twojego tatę, żeby internet Ci odłączył. Autko zapewne rodzice tankują to dopytaj ile płacą. Przecież to nie jest nic nadzwyczajnego, że można kupić taniej paliwo niż na stacji. Stacja ma ogromne koszty, a hurtownia?... pracownicy plus dostawa. Już nie mówię o tym, że są gospodarstwa co zdecydowanie więcej kupują w miesiącu niż stacje paliw, gdzie przyjeżdża bezpośrednio na gospodarstwo cysterna z orlenu (nie ze stacji paliw tylko z dystrybucji). U nas na ZACHODZIE są takie gospodarstwa, gdzie 30000l idzie w tydzień czasu.

23 to iloraz inteligencji czy wiek ?? dzieci mam starsze.......

kazdy wasz post udowadnia ze wschod to ciemnota bez znajomosci realiow gospodarki-niestety..

2 godziny temu, witejus napisał:

Dałeś wreszcie żreć gadzinie czy dalej je głodzisz?

To nie wiesz że opał to barwiony on?lepszej jakości niż on

kto ci bajek naopowiadal ?? w mlodosci na cpn pracowalem wiec wiem jak to wyglada

2 godziny temu, witejus napisał:

Jak może być wyższa temperatura jeśli to ten sam on co w dystrybutorze na stacji?

podaj liczbe cetanowa oleju opalowego-wiesz w ogole co to jest ??

1 godzinę temu, robercikj100 napisał:

W czwartek rano to już każdy chyba wiedział że jak nie ma to trzeba kupić. Niestety już za bardzo nie było możliwości. 

w czwartek to paczki kupowalem a nie paliwo

Opublikowano

Jacuś nie trafiłeś wogóle z tą liczbą, mam 31 lat jeśli tak bardzo Cię to interesuje. Rozumiem, że jesteś starszy odemnie ale co z tego. Twoje wypowiedzi są idiotyczne. Piszesz mi, że mój post udowadnia jak to wschód jest zacofany?! Przecież pisałem wcześniej, że mieszkam na zachodzie tj. dolnośląskie. Jak możesz tak się wypowiadać do innych? Jesteś typowym gnojkiem ze wsi, który uważa się za Pana, a tak naprawdę jesteś zwykłym burakiem z którego pewnie wszyscy się śmieją. Umówimy się kiedyś wszyscy na spotkanie na jakiś targach rolniczych i powiesz chłopakom co o nich sądzisz, a my tobie co my sądzimy. Fajnie w internecie tak kozakować.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w mlodosci na cpn pracowalem wiec wiem jak to wyglada

Jest gdzieś jakieś miejsce gdzie cię nie było i gdzie nie pracowałeś??😆

29 minut temu, Andzej23 napisał:

Umówimy się kiedyś wszyscy na spotkanie na jakiś targach rolniczych i powiesz chłopakom co o nich sądzisz, a my tobie co my sądzimy. Fajnie w internecie tak kozakować.

Nad kaleką umysłowo-fizyczną chcecie się znęcać?🤣

Opublikowano (edytowane)

Nie pozwolili mi na lanie do kanistra więc  zatankowałem tak do pełna za 4,61 przy cenie benzyny 5,91.

Oczywiście olej do paliwa dodam bo trzeba 🙂

orlen.jpg

Edytowane przez Pigmei
  • Thanks 1
  • Haha 12
Opublikowano
4 godziny temu, Mieciu24 napisał:

Orlen z Obajtkiem zakazuje rolnikom tankować w kanister, ale za to na stacjach z udziałem ruskich można lać spokojnie. 

Pier..l jasiu będzie wiosna , dzisiaj podjechałem specjalnie na orlen Pińczów i spytałem się czy w zbiorniki można lać paliwo , bo naczytałem się na forach że nie . Dostałem odpowiedz że jeżeli tylko mam chęć kupić , to zapraszają , z kanistrami czy mauzerami , cena za on 5,89 , Także panowie trochę mniej tych bajek że z piłami trzeba jeżdzić do cpn bo w pojemniki nie leją . Być może gdzieś tak jest , ale to raczej sporadycznie 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, mysza103 napisał:

Pier..l jasiu będzie wiosna , dzisiaj podjechałem specjalnie na orlen Pińczów i spytałem się czy w zbiorniki można lać paliwo , bo naczytałem się na forach że nie . Dostałem odpowiedz że jeżeli tylko mam chęć kupić , to zapraszają , z kanistrami czy mauzerami , cena za on 5,89 , Także panowie trochę mniej tych bajek że z piłami trzeba jeżdzić do cpn bo w pojemniki nie leją . Być może gdzieś tak jest , ale to raczej sporadycznie 

Uwierz mi  jest. Ale w większości przypadków na ,,prywatnych'' stacjach. Wychodzi osoba i mówi że możesz max tlye i tyle wlać albo tylko do zbiornika. Na Orlenie można brać ile się chce o ile mają . W sobotę jeszcze nie wszędzie mieli 

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

mial racje klasyk-wuj z ta polska wschodnia jak byli zacofani tak zostana... nawet jeszcze bardziej gospodarka polski a i c sie rozjezdza..

dziecko ja paliwo kupilem gdy  na stacji jeszcze pustki byly a o wojnie tylko brytyjski wywiad alarmowal.

23 to iloraz inteligencji czy wiek ?? dzieci mam starsze.......

kazdy wasz post udowadnia ze wschod to ciemnota bez znajomosci realiow gospodarki-niestety..

kto ci bajek naopowiadal ?? w mlodosci na cpn pracowalem wiec wiem jak to wyglada

podaj liczbe cetanowa oleju opalowego-wiesz w ogole co to jest ??

w czwartek to paczki kupowalem a nie paliwo

Jpdl co za typ 😂😂😂😂😂😂😂😂

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

Gdzie byłem? cała zachodnia Europa, GB, Szwecja, Norwegia, Bałkany, Ukraina, Białoruś, Rosja, Litwa. Trochę gdzieś tam byłem 🤔

Opublikowano (edytowane)

problem z laniem w karnistry jest tylko w związku z brakiem chwilowym w zaopatrzeniu , polska nie dysponuje taką ilosci autocystern żęby to nadrobić a sprzedaż paliw wzrosła w tedy w związku z paniką o 350 %                    Jacuś ma troche racji bo jak pytałem osobe co pracuje bazie paliw Emilianów to B0 latem jest rzadko dostepne a u dystrybutorów Wy macie zawsze wybór 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Taaak, i wzrost cen hurtowych na Orlenie też spowodowany tą paniką ... Cena baryłki rośnie, ceny hurtowe na Orlenie też, niedługo nie będzie śladu po obniżce VAT-u.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Baryłka 107 dolarów i rośnie.  Jak nic paliwo po 8 zł będzie. 

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Taaak, i wzrost cen hurtowych na Orlenie też spowodowany tą paniką ... Cena baryłki rośnie, ceny hurtowe na Orlenie też, niedługo nie będzie śladu po obniżce VAT-u.

Już dawno jest cena wyższa jak przed obniżką. Jak policzyć 23 % vat przy aktualnej cenie netto 5,53 to wychodzi 6.8 brutto. Ta obniżka była tylko dla cześci społeczeństwa bo vatowcy nie mieli żadnej obniżki 

Opublikowano
4 minuty temu, krzychu121 napisał:

Już dawno jest cena wyższa jak przed obniżką. Jak policzyć 23 % vat przy aktualnej cenie netto 5,53 to wychodzi 6.8 brutto. Ta obniżka była tylko dla cześci społeczeństwa bo vatowcy nie mieli żadnej obniżki 

VAT został obniżony z 23%na 8%, więc przyjmując cenę 5,53 z 8 procentowym vatem, masz 6,26 brutto przy 23%. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale 5,53 jest NETTO w hurcie na Orlenie ;) 

Przy 8% daje to 5,97

A przy 23% VAT było by 6,80 ...

Jak dobrze, że kupiłem po 4,70 netto na początku stycznia ... xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale 5,53 jest NETTO w hurcie na Orlenie ;) 

Przy 8% daje to 5,97

A przy 23% VAT było by 6,80 ...

Jak dobrze, że kupiłem po 4,70 netto na początku stycznia ... xD 

Dobrze że dwa lata temu kupiłem po 2.9 netto 😄 Nie wiadomo ile na zapas nigdy się nie nakupi. Mi powinno starczyć do przełomu maja/czerwca ale i tak trzeba się przyzwyczajać do aktualnych cen

7 minut temu, Andzej23 napisał:

Ja dzisiaj zamówiłem b0 po 6,29 brutto.

Już wożą?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v