Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko debil co nie umie liczyć nie kupił nawóz na limit do dopłat, był wtedy nawóz nie drogi w porównaniu do teraz do tego dostał dopłate i wyszło pół darmo

Kupiłem ultre 8 po 2644 do tego dostałem dopłate , 

Opublikowano

Nie lepiej kupić wapno to i ubogie dawki składników pokarmowych zadziałają,jedna tona nawozu a łódka wapna i jeszcze zostanie,w ziemi są składniki ale bez wapna nie zostaną pobrane.

• Thanks 2
Opublikowano
1 minutę temu, SawekBraczyk napisał:

To wy już dostali ze piszecie ze za pół darmo nawozy ? 

Ja dostałem i dużo moich znajomych też dostało zwrot za nawozy. Ja osobiście max, co nie było trudne do ogarniecia

Opublikowano
2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

To jeśli to ten co myślę to jeden z droższych w okolicy 

Dzwonię do składu koło Bolimowa i słyszę saletrzak uwaga 4400zł!

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Nie wiem czy ktokolwiek wie na czym stoi, nie mniej uważam że możni tego świata nie zaakceptują wysokich cen zbóż konsumpcyjnych i paszowych oraz  żywności.

Mijający sezon był bardziej przewidywalny niż ten nadchodzący.

Ogólnie jest parcie informacyjne na wywołanie paniki że braknie gazu, nie ogrzejemy bloków, zamkniemy szkoły, zbierać chrust, zakładać fotowoltaikę itd...

Będąc sceptycznie nastawiony do przekazów medialnych jakaś cząstka mnie podpowiada mi że jak już osiągną swoje cele to wszystko gruchnie jak np napompowana i wywindowana stal  czy np kryptowaluty...

Weźmy też rynek cukru - pompują propagandę  chowają cukier po magazynach i dajà nowe cenniki jak GA na azoty , nie oferując towaru.

A po ile dziś cukier u niemiaszków? Tu @soltys48 może podać cenę, śmiesznie niską.

Co będziemy rzucać słowa na wiatr.

Proszę screen 

image000000_56.jpg

image000000_57.jpg

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

Bo tam bimbru nie pędza a 1kg cukru to 1l bimbru 60%

A w Polsce wszyscy pędzą i to trzeba to jakoś opodatkować.Podnosić cenę cukru bo to najbardziej wydajny produkt i najlepszy smakowo.

Przeważnie nikt nie słodzi kawy bo to fuj czy herbaty to na co ten cukier idzie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

juz kiedyś niemiaszki Polski chmiel wykończyły , teraz Polski (cukrownie już przejęli)cukier wykończą

Dzięki uni mamy globalizacje , ale co my mamy produkować? Tanią siłę nabywczą ? Wołowinę za darmo? Wieprzowinę?🤔

Dla wielu mikrogospodarstw,  ten rok będzie decydujący. Chociaż makro też , a może i bardziej po dochodach oberwie.

Udanych plonów życzę , oraz przystępnych kosztów

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, miwigos napisał:

Tylko debil co nie umie liczyć nie kupił nawóz na limit do dopłat, był wtedy nawóz nie drogi w porównaniu do teraz do tego dostał dopłate i wyszło pół darmo

jak był limit to nawóz wcale tani nie był

do ultry po 2644 nie mogłeś prawdopodobnie dostać maksymalnej dopłaty , musiałeś dokupić dużo droższego nawozu i tych co nie kupili nawozu pod dopłaty nie nazywaj debilami szmaciarzu !!!!

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Europie Covid się przejadł wiec WHO odwołuje zamian , jest Ospa tak się k**wa pojawiła znikąd . To celowe działanie .

Globalny stan zagrożenia w związku z małpią ospą
Od ubiegłego tygodnia obowiązuje globalny stan zagrożenia w związku z epidemią tej choroby, wprowadzony przez Światową Organizację Zdrowia (WHO).

Koniec pandemii w Europie? Zaskakująca OPINIA WHO .

Hans Kluge, dyrektor regionalny Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) na Europę, przyznał w niedzielę, że "prawdopodobnym" jest zbliżanie się do końca pandemii koronawirusa na kontynencie - poinformowała agencja AFP.

SORY ALE k**wa O MARCHWI  nie wspominaj po 0,19 groszy z łaski odebrali . Nikt już tego nie uprawia w naszych stronach .

W tym roku miałem propozycje po 0,45.

• Like 1
Opublikowano

Śmianie się z kogoś kto nie wykorzystał limitu jest przedziwne. Po pierwsze nigdy tak na prawdę nie wiadomo czy coś takiego wypłaca. Powiedzą że Unia zabroniła, że jednak nie ma kasy, czy się przyczepia do pierdoły we wniosku. Po drugie była na to ustalona kwota i absolutnie nikt nie mógł przewidzieć czy zostanie w pełni wykorzystana. Gdy już ogłoszono te dopłaty ceny azotu były astronomiczne. Co gdyby okazało się że limit został wyczerpany i będzie 300 zł do ha? A nawozy teraz by spadły cenowo, wiem mało prawdopodobne ale mogło tak być. To była zagrywka hazardowa osobiście wykorzystałem połowę limitu, zagrałem ostrożnie. Tym razem wygrali ci co zaryzykowali i poszli na całość. Nie zawsze musi tak być. A cała ta szopa z dopłatami napchała kabzy tylko ludziom którzy wcześniej wiedzieli z całą pewnością że będzie taka "pomoc". Zwykła ściema, zarobili ci co mieli zarobić... No i PiS dał, bo te głomby tylko to potrafia robić. Dawać, zabierać no i przede wszystkim drukować 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, miwigos napisał:

Byli tu tacy co uważali że kto kupuje nawozy wcześniej to kasę zamraża, twierdzili że wiosną najlepiej azot kupować, ciekawe czy dalej żyją w takim przekonaniu. 

Opublikowano
stach12 napisał:

57 minut temu, miwigos napisał:

jak był limit to nawóz wcale tani nie był

do ultry po 2644 nie mogłeś prawdopodobnie dostać maksymalnej dopłaty , musiałeś dokupić dużo droższego nawozu i tych co nie kupili nawozu pod dopłaty nie nazywaj debilami szmaciarzu !!!!

miwigos ma rację, mój kolega kupił pod te dopłaty saletrę po 3600 zł i właśnie Poli 6 po jakoś coś w okolicach 2700 zł. jedne auto na ojca, drugie na siebie, bo każdy ma ponad 50 ha na dopłaty pisane no i co skorzystał i ma teraz npk i saletrę na pierwszą dawkę w cenie lekko ponad 2 tys uśredniając 😉 a w zeszłym roku kupił saletrę po 1300 zł i Poli po 1600 zł i ten sezon jechał po niskich kosztach, przyszły też pojedzie jeszcze na niższych niż inni. ja swój limit też wykorzystałem ile się dało,z tym ja dokupiłem rsm28 za 2650 zł jeszcze wcześniej początek marca, ale póki co azotu mam tylko na pół pierwszej dawki 😁 niestety, ale dziś trzeba mieć łeb na karku żeby dobrze żyć z rolnictwa

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, SawekBraczyk napisał:

To wy już dostali ze piszecie ze za pół darmo nawozy ? 

tak kasa na koncie :) 

9 godzin temu, miwigos napisał:

Nie dostałem , ale wpłacą dwa razy po 25 tysi

to masz dwie gospodarki ?

Opublikowano
12 godzin temu, HF86 napisał:

poniżej 5 zł w przeliczeniu. 

ja tam czekam z inwestycjami. ta głupota musi se ryj rozwalić. 

nawet GA raczej czuje że co sik może przypłynąć niespodziewanie i załamać rynek. 

A w co Ty bedziesz inwestował? 😂 w kołki od pastucha i elektryzatory 😛

Opublikowano
11 godzin temu, Strongman napisał:

Nie lepiej kupić wapno to i ubogie dawki składników pokarmowych zadziałają,jedna tona nawozu a łódka wapna i jeszcze zostanie,w ziemi są składniki ale bez wapna nie zostaną pobrane.

Pewnie i dobre rozumowanie , ale raczej na tych polach gdzie już dawno powinno iść wapno , bo gdzie ph jest dobre , to takie wapno cudów nie zdziała . Ale tak jak piszesz , na,, kwasie '' to wapna przyniesie lepsze efekty niż nawóz , tylko nie tak jak niektórzy piszą że sieją 200-400 kg wapna granulowanego /ha , tylko trzeba liczyć w tonach /ha

Opublikowano
36 minut temu, radekz200 napisał:

A w co Ty bedziesz inwestował? 😂 w kołki od pastucha i elektryzatory 😛

ratuję teraz tych co to zachocieli się rozwijać ponad stan 🤣

Opublikowano
9 godzin temu, alandil napisał:

Śmianie się z kogoś kto nie wykorzystał limitu jest przedziwne. Po pierwsze nigdy tak na prawdę nie wiadomo czy coś takiego wypłaca. Powiedzą że Unia zabroniła, że jednak nie ma kasy, czy się przyczepia do pierdoły we wniosku. Po drugie była na to ustalona kwota i absolutnie nikt nie mógł przewidzieć czy zostanie w pełni wykorzystana. Gdy już ogłoszono te dopłaty ceny azotu były astronomiczne. Co gdyby okazało się że limit został wyczerpany i będzie 300 zł do ha? A nawozy teraz by spadły cenowo, wiem mało prawdopodobne ale mogło tak być. To była zagrywka hazardowa osobiście wykorzystałem połowę limitu, zagrałem ostrożnie. Tym razem wygrali ci co zaryzykowali i poszli na całość. Nie zawsze musi tak być. A cała ta szopa z dopłatami napchała kabzy tylko ludziom którzy wcześniej wiedzieli z całą pewnością że będzie taka "pomoc". Zwykła ściema, zarobili ci co mieli zarobić... No i PiS dał, bo te głomby tylko to potrafia robić. Dawać, zabierać no i przede wszystkim drukować 

Zacznijmy od początku ; Jak nie było wiadomo czy wypłacą ? przecież ogłosili już pózniej że UE się zgodziła , a kasa była krajowa , a że do wniosku mogą się przyczepić , to raczej wina tylko tego kto ten wniosek pisze . Następnie , przecież jeśli ktoś nie miał kupionych nawozów jeszcze przed 1 września , to wcale nie musiał kupować bardzo drogo , bo nawozy były potrzebna na bieżąco i były kupowane od pazdziernika do końca lutego gdzie cena za NPK i AZOT kręciła się w cenie 2500-3000 zł ( oczywiście były też chwilowe wyskoki ponad tą cenę ) Jedziemy dalej ; Uznam że jaja sobie robisz z tym hazardem , bo niby gdzie ty tu widziałeś hazard ? chociażby wszystko jebło na pysk i ceny nawozów poleciały w dół to raczej nie do takiej ceny jaką rząd ustalił saletra coś bodajże 1200, a polifoski 1600 , więc nawet gdyby było że będzie tylko 300 zł , to i tak nie było by to możliwe że nawozy stanieją do takiej ceny , więc trochę się uśmiałem czytając twój post o zagrywce hazardowej i ostrożnym graniu , ale życzę powodzenia w dalszych poczynaniach hazardowych😃

• Like 1
Opublikowano

swoje. dużo taniej nie Wyjdzie ale zaprawie czym będę chciał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v