Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, youn81 napisał:

a czym różnią się nawozy od konsoli czy samochodu jeżeli chcesz je przeznaczyć na handel ?  przy każdej działalności handlowe możesz zarobić lub stracić 

Nawozu kupiłem  już w maju  i to z nadwyżką , jeżeli  będzie taka możliwość i potrzeba to mogę sąsiadowi odsprzedać nawet w formie usługi, nie wiem czy dobrze zrobiłem ale analizując sytuacje rynkowa jest duże prawdopodobieństwo ze na tym nie stracę 

Praca na gospodarstwie , etacie  lub w jakiejkolwiek  innej formie ma przynosić dochód  netto który normalny człowiek  będzie przeznaczał na  konsumpcje , jeżeli przeznaczasz swój dochód bezpośrednio na środki  produkcji   i nie stać Cię na inne dobra ( samochód , motor konsola , wakacje itp) tzn ze twój biznes nie przynosi Ci żadnego zysku i zajmij się czymś innym bo słaby z Ciebie gospodarz

Ja nie kupiłem, ale nie twierdzę czy starce czy nie, rok temu analogiczna sytuacja na przełomie roku. Kto się zesrał kupił w styczniu czy w lutym bo gaz drogi, a w marcu było już w przystępnej cenie. 

Nie znasz, a oceniasz. Pozwiedzaj tyle świata co ja to możesz my dyskutować bo polskie morze to nie wakacje 😉

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano

Polifoska krzem 4650 ok Sieradza.O dopłatach jeszcze nikt nie słyszał że znajomych

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, PAN88 napisał:

A Ty skladałeś? Mi w tamten czwartek lub środę przyszło.

Składałem.Jakos mi na tym nie zależy, będzie to będzie nie to nie.Ale nikt ze znajomych na giełdzie też jeszcze nie dostał.Tak dziś rozmawialiśmy że h.....z tego że dają jak dokładnie o tę kwotę nawóz zdrożał.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 godzin temu, Przemq napisał:

Jak to mówią na ziemi straty nie ma.. 15 lat temu mój świętej pamięci tata miał wybór kupić jakiś dobry ciągnik z przednim napędem bo był tylko ursus 330 i c 360 a działkę pod Białymstokiem i kupił 1 ha działki,na dzień dzisiejszy działka warta ponad 350 tys zł a ile by był wart ten ciągnik? Już nie mówię o samochodzie jakby kupił zamiast tego ciagnika..

Komu tę działkę kupił , tobie ?

Opublikowano
8 minut temu, jan88 napisał:

no to tylko brać mocznik w takiej cenie 

coś czuję że go do wiosny nie zabraknie. 

a ga sobie ten glupi psioski ryj rozwali 🤣

Opublikowano

Powiem tak cieszcie się że jakoś tej Ukrainie świat pomaga i wojna nie jest u nas. Ja mogę te dwa lata żyć skromniej i zbierać mniej z pola. Co roku nie trzeba inwestować i jeździć na wczasy. 

Opublikowano

bo to koszerne bomby i nie mondre o tym rozmawiać 🤫

Opublikowano

To jak to ich wojna to nie życzę ci żeby wojna przyszła do ciebie. W d*pie z tymi pieniędzmi na koncie jak bieda i się nie podoba można zawód zmieniać. Ale jak by przez Ukrainę przeszli jak przez masło i weszli do nas zaczęli gwałcić i zabijać żony dzieci małe to byś wtedy co powiedział dobrze że saletra po 900. A jak jakiś kraj chciał pomóc to byś był przeciw pomocy bo to nie ich wojna. Weźcie się czasem zastanówcie jakie macie problemy w porównaniu do ludzi którzy walczą o życie. No jest jeszcze jedna opcja że sp***doli.. byś jako pierwszy z kraju.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v