Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wniosek o dopłaty bezpośrednie złożony to trzeba jakieś potwierdzenie czy ty agencja sobie sprawdzi i sama wyliczy limit

Edytowane przez pablo6234
Opublikowano
28 minut temu, czesio200 napisał:

Już nie będę mówił jak jest sucho u mnie. Bo znowu powiedzą, że na piachu to tylko las. Oczywiście Wlkp.

Oszukujesz,  gospodarstwo się rozwija a susza trwa i trwa. To z czego w końcu ta kasa, sąsiadów?

Opublikowano

Ja z Wlkp i powiem tak. Jak dotąd mimo tak małej ilości opadów zboża wyglądają zadziwiająco dobrze. Od początku maja zauważyłem na zytach pierwsze objawy suszy czyli miejscowe place. Jest to do uratowania jeszcze. Obecnie pada trochę. Może się bujnie na jakiś dłuższy opad i ten wysiany nawóz nie pójdzie na marne.

Opublikowano
43 minuty temu, wojak1986 napisał:

Oszukujesz,  gospodarstwo się rozwija a susza trwa i trwa. To z czego w końcu ta kasa, sąsiadów?

A co ma susza do rozwoju... Jak by nie było suszy to by był jeszcze większy. Teraz modne jd, fendt a nie zetory.  Poprzedni rok nie był zły pod względem opadów.

Fajna chmura szła od Poznania. Ciemno się zrobiło, ale nie doszło na 5 kropkach się skończyło. Luty padało. Marzec 0. Kwiecień w sumie koło 20l na początku. Maj 0.

Opublikowano
12 godzin temu, pablo6234 napisał:

Wniosek o dopłaty bezpośrednie złożony to trzeba jakieś potwierdzenie czy ty agencja sobie sprawdzi i sama wyliczy limit

Lepiej mieć potwierdzenie , wczoraj złożyłem chyba 6 podpisów i nr. gospodarstwa potrzeba .

Opublikowano

Jak mam na fakturze 1500zł to jest sens składać? Ile tego zwrotu jest od tej kwoty? Na składzie jak brałem nawozy gościu kupował nawóz 3 worki saletrzaku i mówi że da na 3 ha i będzie miał zwrotu 1500zł😂.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Z jakiego kraju?

nie wiem. import gruba granula i jednak 4590.bedzie na odżywki. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v