Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Polecam jeden drugiemu sie nie wp***dalac w portfel czy Vatowiec czy Ryczałtowiec, nikt nikomu nie komu nie kazał przechodzić na VAT a nikt nie broni byc na ryczlacie.  Wszystko ma swoje plusy i minusy.mam VAT. 

Edytowane przez przemek28_28
  • Like 5
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Jakby było 23% na znoże to moze bym i poszkodował ale nie ten ochłap jefnocyfrowy.

Przy twoich zakupach to tak. 

Opublikowano
1 minutę temu, STIG13 napisał:

Nie przeżywacie jak mrówka pierwszy okres. Zanim wejdzie pośrednicy podniosą ceny o 10% i każdy będzie happy

już poszło równo o VAT. 

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Bardzo łatwo wskoczyć na VAT tylko na jeden zakup to się nie opłaca jeden taki wskoczył odliczył od zakupu traktora ale potem przez 5 lat kombinował by nie płacić VAT .

No kombinował, ale nawet za ten jeden traktor jak był drogi to pewnie się opłaciło.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Bardzo łatwo wskoczyć na VAT tylko na jeden zakup to się nie opłaca jeden taki wskoczył odliczył od zakupu traktora ale potem przez 5 lat kombinował by nie płacić VAT .

Ja też na 5 lat weszlem na VAT tylko po maszyny. Obkupiłem się, w między czasie mój senior przeszedł na emeryturę i wróciłem na ryczałt. Na pewno na tym manewrze nie straciłem.

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Nie fafluń się bo to nie jest tak łatwo jak Ci się wydaje. 

Wisz że jak ten vatowiec sprzedaje zboża to musi zapłacić VAT. 

Ale nie oszukujmy się. Stawka wtedy jest niska Bardzo niska w porównaniu z maszynami. A hipotetycznie jak masz zaufanego ryczałtowca to...... pozostawiam domysłowi.  

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Ale, że co? Nie wierzysz? Przecież nasz rząd wprowadza właśnie kolejne tarcze antyinflacyjne, a one będą proinflacyjne. Bez VAT-u budżet długo nie pociągnie, i trzeba go będzie przywrócić. Zaś wtedy wzrost cen to już będzie skokowy, i skumulowany. Nawozy również. 8% obniżą, ceny i tak będą rosły a potem jeszcze dowalą znowu te 8%. 

To teraz wyobraż sobie że wraca rudy i jak myślisz co robi?dopier**la ile moze bo będzie zwalał wine na poprzedników i zacznie się te słynne pitolenie o "zaciskaniu pasa"

Opublikowano

Podobno tu jakaś zadyma jest 😊 to już jestem

KSW vatowcy vs ryczałtowcy 😛

Opublikowano

Jakąś nową organizację trzeba... Program ring dla każdej gminy. Do oktagonu wchodzi po 10 vatowców i 10 ryczałtowych. Wygrani dostają do podziału dwa woreczki 100gram ryżu. Bo nikt wam tyle nie da co PiS obieca 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

KSW

nie obrażąj organizacji to tu to jest MMA FAME  , zaraz ,, słowik '' wpadnie i wyrówna sobie opodatkowanie 🙃            Damian 303 a nie 3 lata teraz ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
34 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Vatowcy maszyn nabrali za pół darmo to na cale zycie wystarczy im tego odliczenia by godnie zyć.

Rysiu te wszystkie vaty trzeba powoli oddawać w sprzedaży np. Zbóż,owoców, warzyw tego co wytwarzają i sprzedają rolnicy na vat.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, arek_124711 napisał:

A czym oni wszyscy sie niby roznia? Wszystko jedna banda 

Różnią się cenami środków produkcji jakie były za ich kadencji 😜 

1 minutę temu, STIG13 napisał:

Ale jedno trzeba przyznać... Dobrzy są. Patrzcie ile wystarczy żebyśmy sobie do gardeł skoczyli 

Divide et impera. Zasady sprawowania władzy są uniwersalne od zarania dziejów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v