Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehe, ogólnie ten temat to parodia, żebyśmy chociaż mieli jakiś wpływ na to gów..o w granulkach. Piszemy co dzień te same cyferki +-10zł, jak by ta różnica miała wpłynąć na to skąd kupię nawóz. Czytam tematy cen dla rozrywki bo nic stąd nowego się nie można dowiedzieć.

Opublikowano
1 godzinę temu, yacenty napisał:

Tak 98,1% z ostatniego tygodnia, którzy gadali o wszystkim tylko nie o cenach, a już szczególnie jakieś wycieczki do pewnych grup ludzi

Ja Cię bardzo przepraszam ale przepraszam Cię bardzo: w wielu tematach tutaj jest skrajne odchodzenie od głównego wątku i nic absolutnie nic się z tym nie robi. Za to prowadzone są prywatne pogawędki "o wszystkim i niczym" poza Hyde park przez osoby, które znają się osobiście, mają kontakt do siebie na kilka sposobów to jednak muszą. To tak jak idę sobie ulicą/alejką na targu i stoi grupka osób na środku przejścia, dyskusja oczywiście na wszelakie sprawy spoleczno-ekonomiczno-polityczne i nie tylko. a ja nie mogę przejść lub muszę się cisnąć bokiem bo "arystokracja" ma wyjebane. Jeśli rzuci się komentarz, że to nie jest miejsce na pogawędki to jeszcze gotowi zlinczować. Tutaj jest podobnie. W burdelu alfons trzyma swoje dziwki krótko bo weszłyby mu na głowę. Albo mamy regulamin i go przestrzegamy albo na niego sramy. 

Całkiem niedawno był temat w poddziale "Warzywa" (ważne !!) z pięknym tytułem "Ważywa". Na szczęście dość szybko został poprawiony. Albo ktoś założy temat, wysmaruje elaborat na kilka linijek i nie postawi przecinka. Pyta o coś a ja muszę dobrze się zastanowić co artysta ma na myśli. Brak szacunku do czytającego a w dodatku oczekuje pomocy. No ja pier**le !! Mnie osobiście to obraża, nie wiem jak Ciebie. 

• Like 2
  • Haha 1
  • Root Admin
Opublikowano

Robisz - zle, nie robisz jeszcze gorzej. na spokojnie sprząta się w miare na bieżąco, ale wróćmy do meritum do zażaleń są tematy na forum technicznym - zapraszam tam.

A w piatek Poli6 kupiona po 2660, korn-kali po 1990 netto

Opublikowano

Jeszcze niedawno wysadzili saletrę u Arabów, bo zalegała, nie mieli z tym co zrobić, albo ktoś im ja podpalil. Dziwnym trafem rok później ceny saletry poszybowały w niebiosa, ceny gazu oszalaly. Przecież to jakas gra, jak dobry film sensacyjny.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, yacenty napisał:

Robisz - zle, nie robisz jeszcze gorzej. na spokojnie sprząta się w miare na bieżąco, ale wróćmy do meritum do zażaleń są tematy na forum technicznym - zapraszam tam.

A w piatek Poli6 kupiona po 2660, korn-kali po 1990 netto

no to tak:

saletra węgry bb/worek     2850/2890

pulan macro 32% N (gruba granula)  bb 2895

kędzierzyn 32 % N bb  2895

puławy 34% N bb/worek 2920/2950

kędzierzyn 33,5% N bb 2960

włocławek 34% N bb 2940

mocznik 46% N granula bb 3720

pulrea z inhibitorem bb/worek 3690/3720

mocznik pulgran + siarka     40% N+ 14 SO3  bb 3290  stosował kto ?? 

saletrzak tarnowski plus 27% N + 4% MgO + 2% Ca worek   2720

canwil 27% N + 7% CaO + 4% MgO     bb    2690

salmag    27% N + 3% CaO + 4% MgO bb 2690

saletrosan 30 % N + 17,5 % S      bb 2795

------//------   26 % N + 13 % S  bb/worek   2775/2890

dasamag   24% N + 6% MgO + 10% S   bb/worek 2795/2890

sulfan 24% N + 1,5% MgO + 12% CaO + 15% SO3  bb 2860

poli 21% N + 4% MgO + 35% SO3 bb  2490

rsm 32   2770

28    2640

26 + S    2595

ceny z dzisiaj, nazwa - skład  - opakowanie - cena 

jeśli jakies nazwy lub skład pomieszałem to prosze poprawić

Edytowane przez Shaun
Opublikowano
1 godzinę temu, tytanowyJanusz napisał:

po ile u Dudy, Mazurka, Domijańskiego?

Duda 2970, Mazurek 2950, a do tego trzeciego nie dzwoniłem, dzwoniłem jeszcze do Sobianka, ale cena, coś pod 3300, i do Brzozowego Kąta, tam 3200. Za saletrę, inne nie wiem, pytałem tylko jeszcze o siarczan magnezu.

Opublikowano

Może nadejdą takie czasy, że więcej nam dopłaca za nieuprawianie, niż zarobimy na uprawie. Zboże sprowadza z Ukrainy, bez badań, genetycznie modyfikowana, wołowinę z Argentyny z pozostałościami glifosatu na poziome toksycznym, soje z Brazylii, itd. A my będziemy, jak ten świstak, siedzieć i zawijać w te sreberka!!! Chory jest ten unijny socjalizm!

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

Stosował ktoś z was RSM 28 5S ? Ma Ciekawe proporcje form azotu. Dzisiaj znalazłem tu na forum że w ogóle coś takiego istnieje.To jakaś nowość ? Ciekawe jak z dostępnością. Ktoś z was stosował ?

Ja chcę wziąć na rzepak. Agrochem Człuchów ma. Coś azotu na trawy musiałbym kupić i tak myślę czy nie wziąć tego rsm na rzepak, a rsm 32 rozlać na łąki,zamiast dokupić saletry, a rzepak wspomóc kizerytem 🤔

Opublikowano
13 minut temu, pop129 napisał:

Duda 2970, Mazurek 2950, a do tego trzeciego nie dzwoniłem, dzwoniłem jeszcze do Sobianka, ale cena, coś pod 3300, i do Brzozowego Kąta, tam 3200. Za saletrę, inne nie wiem, pytałem tylko jeszcze o siarczan magnezu.

W brzozowym kącie który ten skład? 

Opublikowano

Jeżeli ceny gazu jeszcze spadną, spadnie cena energii elektrycznej, to azot musi stanieć, oczywiście muszą wypchnąć to co naprodukowali po drożyźnie,

Uważam że cena nawozów azotowych spadnie na lato,  np poniżej 2000 wszyscy się rzucą , a jesienią jeszcze tańsze będą

Taki mam tok myślenia, mogę się mylić bo dużo zależy od sytuacji geopolitycznej, ale również cen rzepaku i pszenicy, 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ja chcę wziąć na rzepak. Agrochem Człuchów ma. Coś azotu na trawy musiałbym kupić i tak myślę czy nie wziąć tego rsm na rzepak, a rsm 32 rozlać na łąki,zamiast dokupić saletry, a rzepak wspomóc kizerytem 🤔

to jak zamówisz zastosujesz i zobaczysz efekty daj znać. Wygląda na fajny nawóz. Oni robią rsm w różnych ,,oddziałach,, ? dobrej pory myślałem że tylko w Puławach robią i tylko 28, 30, 32 i 263S

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, solek01 napisał:

Zna ktoś jakieś większe składy nawozów w Kraśniku i okolicach, gdzie mają jakieś dobre ceny?

W Wilkołazie popytaj jest duży skład

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, pawelek98 napisał:

Jeżeli ceny gazu jeszcze spadną, spadnie cena energii elektrycznej, to azot musi stanieć, oczywiście muszą wypchnąć to co naprodukowali po drożyźnie,

Uważam że cena nawozów azotowych spadnie na lato,  np poniżej 2000 wszyscy się rzucą , a jesienią jeszcze tańsze będą

Taki mam tok myślenia, mogę się mylić bo dużo zależy od sytuacji geopolitycznej, ale również cen rzepaku i pszenicy, 

To żadna nowina, że ceny polecą latem po okresie aplikacji. Czy poniżej 2tys to się okaże. 

Edytowane przez ozotek
Opublikowano
9 godzin temu, Shaun napisał:

no to tak:

saletra węgry bb/worek     2850/2890

pulan macro 32% N (gruba granula)  bb 2895

kędzierzyn 32 % N bb  2895

puławy 34% N bb/worek 2920/2950

kędzierzyn 33,5% N bb 2960

włocławek 34% N bb 2940

mocznik 46% N granula bb 3720

pulrea z inhibitorem bb/worek 3690/3720

mocznik pulgran + siarka     40% N+ 14 SO3  bb 3290  stosował kto ?? 

saletrzak tarnowski plus 27% N + 4% MgO + 2% Ca worek   2720

canwil 27% N + 7% CaO + 4% MgO     bb    2690

salmag    27% N + 3% CaO + 4% MgO bb 2690

saletrosan 30 % N + 17,5 % S      bb 2795

------//------   26 % N + 13 % S  bb/worek   2775/2890

dasamag   24% N + 6% MgO + 10% S   bb/worek 2795/2890

sulfan 24% N + 1,5% MgO + 12% CaO + 15% SO3  bb 2860

poli 21% N + 4% MgO + 35% SO3 bb  2490

rsm 32   2770

28    2640

26 + S    2595

ceny z dzisiaj, nazwa - skład  - opakowanie - cena 

jeśli jakies nazwy lub skład pomieszałem to prosze poprawić

To miesiąc temu odliczając VAT było taniej a pisza tu że gaz tanieje to o co chodzi

Opublikowano

Wilkołaziaka znam, ceny niektóre znałem ale dzięki za super zestawienie, nie wiem właśnie czy brać już mocznik pod kukurydze czy czekać. Jak coś to ten z inhibitorem bym brał.

Dzwoniłem jeszcze do Hurtowni Wcisło to polifoska 6 2760bb a mocznik 3920 worek.

Jakieś inne składy znasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v