Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieszanie obornika na gruntach ornych w ciągu 12 godzin od aplikacji

Szacowana stawka: 428 zł/ha

no bez jaj. I za co ma to być niby?  to jest obowiązek żeby go przykryć do 24h i należy go przestrzegać. Zamiast kary rypać to oni za to zapłacą :D 

Opublikowano
Mi to pasuje bo wtedy mniej będzie strat azotu. Są tacy którzy wywożą obornik i później leży że 2-3dni w wiosennej pogodzie
Mi to pasuje bo wtedy mniej będzie strat azotu. Są tacy którzy wywożą obornik i później leży że 2-3dni w wiosennej pogodzie
Opublikowano
11 minut temu, XTRO napisał:

Wymieszanie obornika na gruntach ornych w ciągu 12 godzin od aplikacji

Szacowana stawka: 428 zł/ha

no bez jaj. I za co ma to być niby?  to jest obowiązek żeby go przykryć do 24h i należy go przestrzegać. Zamiast kary rypać to oni za to zapłacą :D 

Kto to będzie sprawdzał?

Opublikowano
6 minut temu, Bercik92 napisał:

Masz 24 h na przyoranie.chyba że nie ma warszawiaka w pobliżu to niech leży i schnie😁

Opublikowano

Dzisiaj w dobie smartfonów i internetów  będą kazali robić zdjęcie pryzmy obornika co 2 dni i wysyłać do agencji .Pisali już że w jakimś powiecie testowali aplikacje żeby rolnik robił zdjęcie np poplonu i wysyłał .

Opublikowano
6 godzin temu, mysza103 napisał:

U nich saletra 3400 zł , kupujesz 1,2 t saletry = 4080zł  żeby był ten zakup za 4 tys i wykorzystujesz ten kupon rabatowy , czyli za 1,2 tony saletry płacisz 3480 zł. A teraz wezmy że kupujesz u siebie w cenie 3100 -3200 i płacisz za 1,2 t  3720 - 3840zł , więc jak by nie liczyć to z agroloku kupisz taniej 

A jak kupuje 20 ton saletry? To te 600 zł ginie w tych 20 tonach i lipa

Opublikowano
5 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Dzisiaj w dobie smartfonów i internetów  będą kazali robić zdjęcie pryzmy obornika co 2 dni i wysyłać do agencji .Pisali już że w jakimś powiecie testowali aplikacje żeby rolnik robił zdjęcie np poplonu i wysyłał .

Ma byc to jak piszesz przez ta ich aplikacje wlasnie aby robic fotki i wysylac więc najgorzej jak system padnie 

Opublikowano

System może paść i pewnie padnie. Może być podobnie jak z ewniosekim w 2018

Opublikowano

A może by tak Tym nowym promem te nawozy sprowadzać co tą stepke pinokio stukal 🤔

A potem tym milionem aut elektrycznych by się dystrybucję zrobiło 🤔

Opublikowano
25 minut temu, HF86 napisał:

A może by tak Tym nowym promem te nawozy sprowadzać co tą stepke pinokio stukal 🤔

A potem tym milionem aut elektrycznych by się dystrybucję zrobiło 🤔

A niby skąd, tak dla jasności ??????

Opublikowano

Wyniki Grupy Azoty za III kwartał, gdy gaz był najdroższy ...:

Dobre wyniki finansowe Grupy Azoty pomimo rekordowych kosztów surowców. W III kwartale 2021 roku skonsolidowane przychody ze sprzedaży ukształtowały się na poziomie 3 882 mln zł i były o 1 466 mln zł wyższe niż w analogicznym okresie 2020 roku. Wynik EBITDA to 300 mln zł (wyższy o 50 mln zł r/r).9 lis 2021

Opublikowano

grupa Orlenu też pięknie się upasla. rekord w zeszłym roku. A podobno pan deweloper nie usiądzie i w tym roku jeszcze więcej wycisnie 

Opublikowano
5 minut temu, Mateusz1q napisał:

Prawda to że PiS odrzucił dopłaty do nawozów??? Mówili że są partia rolniczą

umieją doic. dawno to pokazali. 

ale żeby od razu ich partią rolniczą nazywać 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, tommy66692 napisał:

To kup z agroloku te 1,2 t z tym rabatem 600 zł a resztę kup sobie tam gdzie ci wyjdzie taniej

Opublikowano
13 minut temu, HF86 napisał:

umieją doic. dawno to pokazali. 

ale żeby od razu ich partią rolniczą nazywać 🤔

PIS głosami wsi przyjęli władzę, ale koniec tego. Sam na nich głosowałem, nawet teściów starych taszczyłem do urny, bo każdy głos ważny wydawał się. Tylko by PO nie dorwała się ponownie do koryta. Niby nic, tylko 5 głosów ode mnie i mej rodziny. Ale koniec tego. Albo zagłosuję na Konfederację, albo wcale. Cała reszta już mnie oszukała!

• Like 6
  • Thanks 3
  • Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
36 minut temu, HF86 napisał:

A chociaż i z jakiejś Afryki. przecież z dwa lata temu węgiel z Mozambiku pge kupowało. gazu taniego też miało być do oporu. grunt że tą umowę udało im się z ruskim zerwać 😂🤣

No więc tak po kolei,i tylko fakty a nie kolejne bicie piany .

Primo.Nawet gdybyś gdziekolwiek na świecie znalazł nawozy w cenie na tyle atrakcyjnej że opłacało by się sprowadzić to do ceny musisz doliczyć cła zaporowe które nakłada UE.

Secundo. Z gazem to nie chodzi o to żeby on był najtańszy na świecie , ale żeby jego dostawy pewne i realnie wyceniane.

Tertio. Kto zerwał i jaką umowę???? Była podpisana na ileś lat i sama pod koniec 2022 wygasa.

Quatro.Czasami lepiej jest milczeć niż robić z siebie.........

Opublikowano (edytowane)

Mnie trochę dziwi takie gadanie że pis głosami wsi wygrało wybory . Nie znam statystyk , ale niech mi ktoś poda chociaż 1 miasto w Polsce gdzie na pis nie głosował nikt . Warszawka takie bajki opowiada ale zobaczyć w statystyki to wychodzi że na pis w miastach głosowały dziesiątki jak nie setki tysięcy wyborców w wielkich miastach , więc równie dobrze mogę powiedzieć że przez miasto pis wygrał , bo przecież mogli w miastach w cale na pis nie głosować 

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, tommy66692 napisał:

Jak ja dostałem ten kupon a nie kupowałem u nich od 2019 roku to przy zamówieniu powiedziałem że mam kupon to okazało się że pani dała taką cenę że ten kupon nic mi nie da bo cena minimalna 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v